HCL.HR

Konceptualni crteži otkazanog Star Wars Battlefronta IV otkrivaju izvrnutu priču daleke galaksije

Petra Rukav 14.03.2018.   •   3 komentara


Prije nego su ga izbacili iz igre, britanski developer Free Radical Design radio je na „što ako“ ideji koja bi dočarala potpuno drugačiju priču Star Wars prequel trilogije.

Prije nekoliko godina, britanski razvojni tim Free Radical Design priključio se radu na kritički i komercijalno uspješnom Star Wars Battlefrontu, ali njihov prvi projekt koji je ujedno trebao biti treći veliki naslov iz serijala nenadano je otkazan. Međutim, to nije hendikepiralo njihovu ambiciju budući da je developer već razvio nove ideje koje bi mogao primijeniti u Star Wars Battlefront IV.

Naime, na Imguru, popularnoj stranici za dijeljenje slika, pojavila se hrpa konceptualnih crteža koji otkrivaju kako je Free Radical Design razmišljao o potpuno drugačijem pristupu prequel trilogiji. Njihova priča smještena u alternativnoj verziji daleke galaksije predstavila bi negativce kao pozitivce i vice versa. Drugačije rečeno, Obi-Wan Kenobi, Luke Skywalker, Leia Organa i Mace Windu bili bi zavedeni od tamne strane Sile, kojima bi se priključio i zločesti Chewbacca u okovima, dok bi Darth Maul, grof Dooku i Asajj Vetress spoznali svijetlu stranu Sile.

Dakle, ideja Star Wars Battlefront IV igre zasnivala se na „što bi bilo da je prequel trilogija krenula u drugačijem smjeru“. Konkretno, u četvrtom dijelu Anakin bi iz bijesa ubio svoju voljenu Padme, ali i Yodu, nakon čega bi postao Sith, kasnije i Vader kojeg svi volimo. Međutim, Vader bi postao car odnosno vladar cijelog Galaktičkog Carstva, no na koncu bi se iskupio za svoja zlodjela te pritom ubio vlastitog sina.


Iako ovo nije prvi put da su konceptualni crteži za Star Wars Battlefront IV završili na internetu, ovo je prvi put da obožavatelji zapravo imaju priliku vidjeti kako bi otprilike naslov izgledao da je Free Radical Design ostao u igri.

Kompletnu galeriju slika, koja sadrži različite interpretacije nama dragih likova te brojne akcijske sekvence koje, nažalost, nikada neće ugledati svjetlo dana, možete proučiti ovdje.

Komentari (3)

  • Artyom

    14.03.2018 - 13:26

    Poprilična vrpa gluposti ako se mene pita… (iako Dark Leia na nekoliko koncepata izgleda mljac)

  • Shadow king

    14.03.2018 - 16:17

    Meni izgleda jako zanimljivo i igrica bi definitivno bila puno bolja od onog Battlefronta kakvog nam glupi EA daje… mrzim EA…. sam rekel da mrzim EA?…mrzim EA…

    • sedf

      @Shadow king, 14.03.2018 - 22:07

      Kolega,ti si mi brat

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?