HCL.HR

Otkriven Assassin’s Creed: Liberation

Zoran Žalac 03.06.2012.   •   2 komentara


Razotkrivena je misterija Assassin’s Creeda na Viti – prvi AC na Sonyevoj prijenosnoj platformi bit će Assassin’s Creed: Liberation, a imat će žensku protagonisticu.

Ubisoft nije baš najbolji u čuvanju tajni, pa se prije E3 sajma već znalo da će se Assassin’s Creed serijal ove godine pojaviti na PlayStation Viti. Ono što nije bilo poznato jest o kakvoj će se točno igri raditi. Spominjalo se da bi to mogao biti port nadolazećeg Assassin’s Creeda 3, no sada je napokon otkriveno – bit će sasvim zasebna igra zvana Assassin’s Creed: Liberation.

Igra će poslužiti kao proširenje trećem dijelu te će se shodno tome odvijati u istom vremenskom razdoblju, za vrijeme američke revolucije. No u glavnoj ulozi bit će sasvim novi lik – po prvi put u AC serijalu imat ćemo žensku protagonisticu imena Aveline. Ostaje nam za vidjeti kako će se njezina avantura u New Orleansu odnositi na Connorov pohod na templare, ali poznato nam je jedno – Liberation neće imati nikakve veze se Desmondovom pričom.

Detalji o gameplayu nisu specifični već se samo spominje „pravi AC gameplay“ uz nekoliko dodatnih touchscreen komandi, te multiplayer posebno skrojen za Vitine mogućnosti. Na razvoju igre radi bugarski Ubisoft Sofia ogranak, zaslužan između ostaloga za vrlo dobri Ghost Recon: Shadow Wars (3DS), a planirani izlazak Liberationa trebao bi se po svemu sudeći poklapati s izlaskom AC3, što bi značilo – 30. listopad.

Ipak, ovo su još uvijek neslužbene informacije. Dakako, službene i nešto preciznije dobit ćemo sutra na E3 sajmu. Ubisoftova konferencija počinje točno u ponoć, pa svakako navratite na HCL forum i pratite ju zajedno s nama.

Komentari (2)

  • Black op

    04.06.2012 - 05:52

    Ezina XD

  • PhSxX!

    04.06.2012 - 15:15

    goddamnit, sad ce sve poceti izlaziti za vitu…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?