HCL.HR

Otkriven je puni naziv trećeg Jurassic World filma

Lovro Maroševac 27.02.2020.   •   5 komentara   •   Filmovi i serije


U novom nastavku moderne trilogije očekuje se povratak nekih poznatih lica koja smo posljednji put vidjeli u filmovima Jurskog parka.

Šesti film iz svijeta ove dinosaurske franšize vratit će se korijenima tako što u njemu više neće biti hibridnih stvorenja. Jurski svijet ih je predstavio, no nisu zadovoljili apetite kritika i gledatelja pa smo tako u Jurassic World: Fallen Kingdomu vidjeli Indoraptora, dok je u prvom dijelu iz 2015. godine to bio Indominus Rex. Treći nastavak Jurskog svijeta krenuo je sa snimanjem, a u kinima bi se trebao naći u šestom mjesecu 2021. godine.

Colin Trevorrow, redatelj trećeg dijela Jurassic Worlda, na svojem Twitter profilu objavio je fotografiju s početka snimanja filma. Na istoj možemo vidjeti kako je puni naziv trećeg dijela Jurassic World: Dominion. Detektivi interneta odmah su našli usporedbu biblijskim dijelom u kojem je Bog čovječanstvu podario dominaciju nad novonastalim svijetom. Treći film trebao bi prikazati kako se ljudi suočavaju sa svojim novim susjedima dinosaurima, koji su na kraju Jurassic World: Fallen Kingdoma pobjegli iz zatočeništva u slobodni svijet.

Redatelj filma je prije nepune dvije godine rekao kako će treći nastavak biti sličan prvom filmu iz 1993. godine. „Kada bih žanrovski okarakterizirao svaki film, Jurassic World bi bio akcijska avantura, Fallen Kingdom napeti horor, a Jurassic World 3 bit će znanstveni triler – nešto poput prvog Jurassic Parka“, tada je izjavio za Entertainment Weekly.

U trećem nastavku Jurskog svijeta trebali bismo vidjeti, osim glavnih likova poput Owena (Chris Pratt) i Claire (Bryce Dallas Howard), neka poznata lica iz originalne trilogije. Laura Dern, Sam Neil i Jeff Goldblum reprizirat će uloge Ellie, Alana i Iana u JW: Dominionu. Jeffa Goldbluma smo već mogli vidjeti i u Fallen Kingdomu, no njegova pojava je tamo bila minimalna.

Jurassic World i njegov nastavak zaradili su 1,7, odnosno 1,3 milijardu dolara nakon izlaska u kinima – 2015. i 2018. godine. Procjenjuje se da bi treći dio trebao donijeti otprilike sličnu sumu novca kao i njegovi prethodnici. Cijela franšiza je dosad zaradila više od pet milijardi dolara.

Komentari (5)

  • Chronosus

    27.02.2020 - 15:14

    Ne ponovo Trevorrow! 🙁 Bayona je napravio neusporedivo bolji posao s Fallen Kingdomom i dao mu neki identitet, dok je prvi World bio generičan akcič s pretjeranom količinom dosta lošeg CGI-a.

  • SanKa

    27.02.2020 - 15:19

    daj dosta isus vas bog nedo. prva dva nova su neopisivo smeće. a colin je antitalent par excellence

  • Sinek

    27.02.2020 - 15:34

    otisao sam na box office mojo jer nisam vjerovao da su ova dva isprdka zaradila 3 milijarde dolara

  • Solokow

    27.02.2020 - 15:49

    Jurassic World: The Raptor Whisperer.

  • chocobo_047

    27.02.2020 - 19:50

    Zar nisu bili nekakvi hibridi dinosaura i u Dino Crisisu 3??

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?