HCL.HR

Otkrivena je nova inačica Oculus Rift VR headseta

Zoran Žalac 21.03.2019.   •   1 komentara   •   Tehnologija


Iz Facebooka su predstavili novi model svog uređaja za virtualnu stvarnost. Oculus Rift S tehnički je dotjeraniji, ali ne i mnogo skuplji proizvod.

Uređaji iz porodice zvane Oculus zadnjih godina postaju sve jeftiniji i fleksibilniji za korištenje. Unatoč tome, osnovni model Oculus Rifta nije se mnogo mijenjao otkako je predstavljen, no zato je sada najavljen njegov nasljednik – Oculus Rift S.

Radi se o VR headsetu za osobna računala koji nije mnogo skuplji od starog modela s cijenom od (svega) 399 američkih dolara. Razlog za to jest taj što Rift S više ne traži eksterne senzore za praćenje položaja nego koristi pet ugrađenih kamera na samom headsetu – dvije na pročelju, dvije sa strane i jednu na vrhu.

Ekran je veće razlučivosti – 2560 x 1440 naspram 2160 x 1200 prijašnjeg modela, ali je zato osvježavanje slike palo sa 90Hz na 80Hz, iz nekog razloga. Sam headset je malčice teži od prethodnog modela i ima malo drugačiji sustav za pričvršćivanje na glavu korisnika.

Rift S ubuduće će biti jedini Rift u ponudi te će u potpunosti zamijeniti svog prethodnika.

Komentari (1)

  • Fury

    21.03.2019 - 22:47

    Dobra stvar za zabavu ja sam kupio radi buraza da se ima na cemu igrat i trcat po sobi ko kreten ali mi netreba vise ako je ko zainteresiran slobodno mi se neka javii..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?