HCL.HR

Otkrivene su prve igre za skupe Apple Vision Pro naočale

Zoran Žalac 09.01.2024.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Iz Applea su potvrdili kako će lansiranje njihove nove platforme prostornog računalstva biti popraćeno s tri nove “prostorne igre”.

Naočale proširene stvarnosti, pardon – prostornog računalstva, Apple Vision Pro doći će u ruke prvih korisnika 2. 2. 2024., prvo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Iako ovaj uređaj nije namijenjen igranju igara, iz Applea su ipak prihvatili činjenicu da bi bilo zgodno istaknuti i tu mogućnost, onako usput. Stoga su otkrili i da će se po lansiranju uz Apple Vision Pro headset moći zaigrati ukupno tri specijalizirane igre. Početni igrivi naslovi bit će sljedeći:

  • What the Golf?
  • Super Fruit Ninja
  • Game Room

Prema riječima marketinške ekipe u Appleu, ove će igre “transformirati prostor oko igrača i ponuditi unikatno iskustvo igranja”. Interesantno je kako Apple ne dozvoljava developerima igara da iste opisuju kao VR ili AR iskustva. Ne, ne – to su sad “prostorne aplikacije”, tj. “prostorne igre”.

U Appleu su vjerojatno svjesni kako ovo baš i nije neka spektakularna postava igara zbog kojih bi uređaj od 3500 dolara nekome bio primamljiv, stoga imaju i dodatnu ponudu. Uz Apple Vision Pro moći će se zaigrati NBA 2K24 Arcade Edition te Sonic Dream Team, ali za to morate imati zaseban kontroler – jer uz Vision Pro ne dobivate nikakav.

Za razliku od “prostornih igara”, ova dva naslova igrat će se na virtualnom zaslonu, a to je nešto što je već godinama praksa kod postojećih VR i AR uređaja. No, kako to obično biva, na kraju će ispasti da su virtualni zasloni zapravo Appleov izum jer VR/AR i prostorno računalstvo po njima nisu iste stvari.

Komentari (3)

  • PppPP

    09.01.2024 - 16:15

    Super fruit ninja sigurno vrijedi tih novaca 🙏🙏🔥🔥

  • Cro legend

    09.01.2024 - 16:54

    Hoce li izaci Temple Run Remastered za njih? Da ljudi ne moraju kupovati traku za trcanje.

  • Stecajni_upravnik

    09.01.2024 - 19:11

    Pippin 2.0 u najavi….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?