HCL.HR

Oznaka: VR headseti

Predstavljen je Apple Vision Pro – Appleov prvi uređaj za virtualnu i proširenu stvarnost

Zoran Žalac 05.06.2023.

Tvrtka Apple predstavila je svoj dugo očekivani VR/AR headset zvan Apple Vision Pro, po svemu sudeći bez naglašene primjene u gamingu.

Sony je objavio video koji objašnjava sve što se treba znati oko pokretanja PS VR2 uređaja

Stjepan Fikter 16.02.2023.

Za ekipu koja ulazi u virtualnu stvarnost na PlayStation 5 platformi, objavljen je video koji demonstrira različite postavke PS VR2 uređaja prije nego uđemo u drugi svijet.

RecenzijaPlaystation VR2

Igor Belan 16.02.2023.

Je li PlayStation VR2 dovoljno impresivan da opravda tu cijenu? Kakav je u usporedbi s prvim PSVR-om, ali i drugim VR headsetima? Sve to pokušavam vam približiti u ovoj (pre)detaljnoj recenziji nakon šest dana testiranja.

HCL VideoRaspakirali smo PlayStation VR2, evo prvih dojmova

Igor Belan 10.02.2023.

PlayStation VR2 je u redakciji HCL-a, a danas vam smijem pokazati što sve dobijete u kutiji za svojih 666 eura i kakvi su prvi dojmovi. Tu je naravno i usporedba s bananom pa čak i prvo krštenje hardvera znojem s čela.

Ovaj VR headset te ubije u stvarnosti kad umreš u igri

Zoran Žalac 09.11.2022.

Osnivač firme Oculus i jedan od najvećih zagovarača VR tehnologije kreirao je ubitačan VR headset. Ubitačan u smislu da stvarno može ubiti svog korisnika.

Meta Quest 2 značajno poskupljuje dvije godine nakon lansiranja

Zoran Žalac 26.07.2022.

Tvrtka Meta najavila je nesvakidašnji potez – najpopularnijem VR uređaju na tržištu povisit će cijenu nakon što je na tržištu proveo već skoro dvije godine.

Je li ovo budućnost gaminga? – razvija se tehnologija za osjet topline i hladnoće iz igara

Zoran Žalac 13.04.2022.

Grupa istraživača u Chicagu trenutno radi na razvoju tehnologija za nove haptičke senzacije koje bi nam iz igara na vlastitu kožu prenijele toplinu i hladnoću.

Otkriveno je kako će izgledati PlayStation VR2

Zoran Žalac 22.02.2022.

Sony je otkrio dizajn, tj. izgled svog PlayStation VR2 headseta. Neće biti drastičnih promjena u odnosu na filozofiju dizajna prvog headseta, no noviteta ipak ima.

HCL VideoNabavio sam Oculus Quest 2, VR headset spreman za metaverse

Igor Belan 12.11.2021.

Nakon što se Facebook postao Meta počeo sam ponovno razmišljati o VR-u i nekako se našao u situaciji gdje naručujem Oculus Quest 2, plaćam ga i čekam dostavu. Prokleti algoritmi! Ali zanimljiva je to stvarčica pa evo i unboxinga.

VIVE Facial Tracker prati vaša usta i izraze lica pa ih prebacuje u igru

Josip Klanfar 11.03.2021.

Dobro poznati VR uređaj HTC Vive uskoro će dobiti dodatak Vive Facial Tracker, pomoću kojega će pratiti izraze lica i pokrete usana igrača, a sve u svrhu boljeg virtualnog iskustva.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?