HCL.HR

Otvorio se magični portal iz kojeg će iskočiti Age of Wonders 4

Stjepan Fikter 20.01.2023.   •   7 komentara


Nakon odlaska u budućnost s Planetfall nastavkom, Age of Wonders serijal vraća se svojim fantazijskim korijenima koje ćemo uskoro doživjeti jer Age of Wonders 4 ima datum izlaska.

Taktiziranje uz korištenje magije nakon devet godina vraća se u Age of Wonders serijal. Uskoro, točnije 2. 5. slijedi povratak fantasy korijenima jer tada Age of Wonders 4 iskače iz magičnog portala na PC-ju, PlayStationu 5 te na Xbox Series platformama.

Novi nastavak serijala odmiče se od klasičnih rasa i ostavlja nama na izbor kako ćemo razvijati carstvo te kakvu vojsku koristiti. U prijevodu, imat ćemo prilike malo ludovati u kreiranju željene frakcije. Tako se spominje mogućnost stvaranja vojske kanibalskih poluljudi.

Za razvijanje carstva kao i trupa bit će zadužene magične knjige, a kako ćemo dolaziti do njih ostaje nama na izbor. Brutalna dominacija, ostvarivanje saveza, diplomacija ili neki drugi pristup, sve je dozvoljeno jer je u pitanju 4X strategija. Osim toga, izbori će imati i posljedice koje mogu rezultirati novim mogućnostima ili taktičkim prednostima.

Veliki fokus je i dalje na bitkama koje će sad biti s još više slojeva što znači i veća mogućnost eksperimentiranja. Bilo to od običnih bitki pa do većih opsada, borba bi trebala biti posebno zanimljiva koju će pratiti i sustav morala. Dodatni naglasak stavljen je i na veliku podršku za modove pa već lude kombinacije bi mogle biti i luđe.

Dodatna novost u serijalu odnosi se na sustav događaja koji će mijenjati svijet oko nas, ali isto tako proširiti narativne mogućnost. Osim toga, priča ne mora završiti pobjedom ili porazom jer naši vladari mogu zaživjeti i u sljedećim igrama kao protivnici ili pak saveznici.

Komentari (7)

  • Monster Tamer

    20.01.2023 - 18:34

    Prekrasan serijal. Tko voli Age of Wonders neka zaigra Master of Magic Remake. Mene je igra opako zarazila.

  • Combat 28

    20.01.2023 - 20:20

    Stjepane je si igrao uopste prosle igre uz serijala?

    • Stjepan Fikter

      @Combat 28, 21.01.2023 - 10:02

      Trojku i Planetfall

    • Combat 28

      @Stjepan Fikter, 21.01.2023 - 12:25

      Pitam jer je clanak napisan tonom kao nekakav lik sa ign-a koji nema veze sa igrom.

  • DaDo224

    21.01.2023 - 08:23

    Jedinicu prošao tri puta tj. sve tri raspoložive kampanje. Igra se i dan danas sasvim dobro drži. Nažalost, dvojku, Wizard’s Throne, nikad nisam pokrenuo u igrivom stanju. Rušila bi mi se svakih par minuta na W10. Opet razmišljam da pokušam još jednom, možda nešto iskemijam, sad kad sam stariji i mudriji jel…

    • Combat 28

      @DaDo224, 21.01.2023 - 12:26

      probaj gog verziju.

    • DaDo224

      @Combat 28, 21.01.2023 - 20:02

      Imam na GoG-u. Tamo bi kao trebala biti prilagođena modernim sustavima out of the box. Ali ćorak. Krenuo sam s kampanjom prije tri, četiri godine, no svakih 5 do 10 min CTD. Tražio sam rješenja po netu, ali ništa nije pomoglo. Odustao nakon par sati. Jedina igra na trenutnom kompu koju nisam uspio dovesti u igrivo stanje. Ali sad sam ponovo dobio volju. Upravo je skinuo, sutra idem u akciju!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?