HCL.HR

Ova igra kontrolira se disketom, najozbiljnije

Gabriela Horvat 29.09.2016.   •   2 komentara


Mr Floppy igra je koja je isplivala na površinu tijekom ovogodišnjeg Alt Ctrl Game Jama, a igra se disketom. Da, disketa vam je kontroler – pogledajte kako to radi.

mr-floppy

Iako smo davno diskete pospremili u ladice i tavane i iako ih se rijetko sjetimo – devoloperi iz Cosmografika u suradnji s Omarom Louchijem, stvorili su igru zbog koje ćemo mahnito tražiti upravo te stare diskete.

Mr Floppy System’s Recovery je 2D platformer u kojoj je disketa i kontroler i glavni lik igre. Cilj je pomoći disketi na ekranu da se popne i, kako i samo ime kaže, pokrene svoj sustav. Kada se zatvarač, odnosno metalni dio diskete, povuče prema dolje, igra započinje, a otpuštanjem zatvarača, mala disketa preskače prepreke i skače u zrak.

Igra je naravno besplatna a može se pronaći na stranici Cosmografika – doduše, zasad je dostupna samo za Mac operativni sustav. Za igranje, developeri su naveli kako je potrebna disketa, žica i Makey Makey kartica, kartica koja funkcionira slično kao USB, a koja sve, i to doslovno sve, može učiniti kontrolerom.

Mr Floppy System’s Recovery predstavljen je na konferenciji Alt Ctrl Game Jame tijekom koje se developere potiče da budu kreativni i inovativni s načinima na koje se igre igraju. Mr Floppy ove je godine zasigurno je ostavio najveći dojam, a igra je još uvijek u razvoju, pa se nadamo da će uskoro biti dostupna i za druge operativne sustave

S kojim ste se vi inovativnim načinima igranja susreli?

Komentari (2)

  • vectorinvicta

    29.09.2016 - 23:46

    Aaaa ova USB kartica je do jaja!!! Joooj ma kakav XB1 kontroler ili PS4 lol!

  • l)oolvl

    30.09.2016 - 01:27

    genijalan izum taj Makey Makey

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?