HCL.HR

Uz ovaj kontroler mobiteli postaju poput Nintendo Switch konzole, otprilike

Zoran Žalac 07.01.2020.   •   6 komentara   •   Tehnologija


Razer Kishi kontroler nasljednik je Razerovog Junglecata i mogao bi biti idealan za igranje igara putem streama.

Tvrtka Razer već neko vrijeme “oponaša” Nintendo kroz proizvodnju eksternih kontrolera za mobilne uređaje koji po dizajnu podsjećaju na uspješnu Switch konzolu. Prošle godine tako su lansirali Razer Junglecat kontroler koji je imao svojih mana i prednosti, a sada su najavili Razer Kishi, novu verziju razdvojivog kontrolera s nekim promjenama u dizajnu i funkcionalnosti.

Najveća promjena u odnosu na Junglecat kontrolere je u tome što se Razer Kishi kontroleri neće morati puniti zasebno nego će energiju vući direktno od mobitela kroz USB-C ili Apple Lightning port. Ako vam to zvuči problematično, utješna je vijest da mobitel možete staviti na punjenje i dok na njemu koristite Razer Kishi.

Kako se kontroler spaja direktno na mobilni uređaj, Razer obećava iznimno nisko vrijeme odaziva pa je Kishi dobar kandidat za igranje igara putem streaminga (Stadia, xCloud). Naravno, radit će sa svim Android te iOS igrama koje su kompatibilne s MFi kontrolerima.

Dizajnom je najviše sličan Xboxovom asimetričnom pristupu. Razer ga planira lansirati nekad tijekom 2020. godine, a prodavat će ga za oko stotinjak eura.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • Wik7im

    07.01.2020 - 20:37

    duboko razocaran u razer (iskustva s misevima), ali da peglam neki game koji treba npr ovo da uzeo bi. ako danas placamo za telefone toliko, periferiju why not.

    podosta ljudi znam ciji se “gaming” sveo na telefone radi posla, bolje polovice itd pa nemaju mogucnost pc-a il konzole.

    da igram nesto di bi sluzio ustvari, da!

    switch sam prodao nakon 2 tjedna, nije mi sjeo jednostavno.

    • kebbab

      @Wik7im, 09.01.2020 - 00:43

      I zašto ti nije sjeo Switch? U čemu je bijo problem?

    • Wik7im

      @kebbab, 09.01.2020 - 06:09

      Problem je bio da mi iskreno ko tacna za kruh, to connectanje kontrolera da nisu fiksni (nesigurnost locking mehanizma), ekran kvaliteta s obzirom na cijenu, dimenzije ds i ostalih tipa psp oke, a ovo ne. Tv related nisam imao neke primjedbe ali nije to to, il si konzola ili ne. Semi konzole meeeh

  • Greyjoy

    07.01.2020 - 23:36

    Spojeno sa Google Stadiom ovo bi moglo biti fenomenalno, ali je za sada nepotrebno. Trebali bi dobro razmislit o datumu izbacivanja ovoga

  • kebbab

    09.01.2020 - 01:14

    Zašto bi trebali dobro da razmisle? To nek izbace što prije. Znaš kake bi se na androidu sa time igralo recimo Asphalt 8 i 9, CSR racing 1 i 2, NFS no Limits, Tetris, Brick Breaker Star Space King, Xenowerk….

  • Kiner Pingvin

    10.01.2020 - 13:53

    Ok stvar. Možda dobije šansu od mene ali ne vjerujem, ionako, kontrolori dođu skoro kao pola Switcha ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?