HCL.HR

Ovako izgleda logotip nove konzole Xbox Series X

Zoran Žalac 22.04.2020.   •   5 komentara   •   Tehnologija


U Microsoftu su registrirali dizajn logotipa za sljedeću Xbox konzolu i on se značajno razlikuje od logotipa prethodnih konzola.

Sony je prvo prikazao logotip svoje PlayStation 5 konzole, dok otkrivanje same konzole tek slijedi. Microsoft je već otkrio kako izgleda Xbox Series X, a sada je na redditu izvučeno da su registrirali dizajn logotipa za tu konzolu. I dok je Sony učinio minimalnu promjenu broja u logotipu PlayStationa 5, čini se da je logotip Xboxa ovaj put dobio kompletni redizajn.

Kao što možete vidjeti na gornjoj slici, nestala je dosadašnja kugla s “urezanim” znakom X, a nestala je i zelena boja s logotipa. U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti hoće li tradicionalna zelena boja zbog ovoga nestati i s kutija igara za Xbox Series X.

Zelena boja uvijek je do sada bila vezana uz Xbox, bilo u kombinaciji s bijelom ili crnom. Ovakav minimalizam podsjeća me na moderni logotip nogometnog kluba Juventus, čiji je dizajn izazvao negodovanje navijača, ali su ga svi u konačnici morali prihvatiti. Hoće li fanovi Xboxa negodovati zbog ovog logotipa – vidjet ćemo kad ga Microsoft službeno predstavi.

Za sada je pak primijećena podudarnost s logotipom mobilnog brenda Xperia, koja pripada upravo Microsoftovom suparniku u svijetu konzola – tvrtki Sony.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?