HCL.HR

Ovo su najoriginalnije igre E3 2019 sajma

Zoran Žalac 11.06.2019.   •   7 komentara


Izdvojili smo pet igara s E3 sajma koje su nam zapale za oko svojim nesvakidašnjim i nadasve hrabrim idejama.

Originalnost je rijedak pojam u današnje vrijeme, pogotovo u industriji videoigara. Teško je pronaći ideje koje su značajno drugačije od već viđenih ili pak ideje koje idu korak dalje od ustaljenih receptura. Međutim, još uvijek to nije nemoguć zadatak. Koliko god igre prikazane na E3 sajmu izgledale kao reciklaže već recikliranog materijala, neke nam još uvijek daju nadu da postoji nešto novo i drugačije. Evo pet primjera takvih igara koje su se istaknule u moru ostalih.

Maneater

Ova igra najavljena je prošle godine, no i dan danas je suludo zanimljiva. Maneater je u suštini Hitman – kad bi Agent 47 bio morski pas. Dakle, igrate kao morski pas koji terorizira obalu i ždere kupače. Prilično nasilan koncept, ali posrijedi je zapravo igra preživljavanja. Kako se ista promovira kao Shark-PG, tko zna – možda pronađemo načina kako svoju psinu prebaciti na vegansku prehranu.

Superliminal

Trikovi s optičkim iluzijama nisu originalni. No, igra zvana Superliminal donosi nešto više od takvih trikova. Naime, objekti s kojima ovdje imate interakciju mogu mijenjati svoje dimenzije ovisno o tome s koje ih udaljenosti promatrate, odnosno iz kojeg kuta. Obična kućica postavljena na stol u ovom se igri može pretvoriti u skroz novi prostor.

Telling Lies

Ako ste igrali Her Story, onda vam Telling Lies neće biti naročito originalna igra. Međutim, još uvijek se tu radi o prilično jedinstvenoj priči, rascjepkanoj na komadiće koje igrač treba složiti poput puzzli. Na prvi pogled radi se ovdje samo o igri koja se gleda i sluša kroz snimljene zapise četiriju likova. No, svi su likovi nekako povezani, a tajnu iza njihovih tragičnih života doznajemo kroz pažljivo analiziranje onoga što govore i povezivanjem činjenica u jednu koherentnu priču.

Cris Tales

Cris Tales je igra koju njezini tvorci nazivaju ljubavnim pismom JRPG žanru. Nema u tome ničega originalnog – borba je na poteze, sve se šareni… Ipak, Cris Tales ima jednu interesantnu ideju – sve u igri prikazuje se kroz tri vremenska stanja – sadašnjost, prošlost i budućnost. To sa sobom povlači niz prilika, ali i posljedica. Borba na poteze dobiva novu dimenziju kad ju doživljavate i kroz prošlost i kroz budućnost. Demo verzija igre trenutno je dostupna na Steamu.

Carrion

Carrion je igra koju njen proizvođač naziva “obrnutom horor igrom”. To znači da ovdje niste bespomoćna žrtva, nego čudovište koje jede bespomoćne žrtve. Cilj vam je pobjeći iz znanstveno-istraživačke postaje, a da biste to napravili, vaše čudovište mora rasti. Dakako, rastete tako da postaju čistite od ljudi koji su vas stvorili.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • NeoGames

    11.06.2019 - 14:02

    Just carry on

  • Saren

    11.06.2019 - 14:31

    Ma ove “Ralje” su pokidale sve sa najavom hahaha xD Nisam mogao vjerovati od sinoc kad sam vidio trailer 😀

  • karlod1997

    11.06.2019 - 15:03

    Maneater drugi naziv za Ralje

  • Dajsikeks

    11.06.2019 - 15:52

    Superliminal i cristales mi se čine zanimljive

  • PppPP

    11.06.2019 - 16:10

    maneater i superliminal mi se jako sviđaju :))

  • Outback

    11.06.2019 - 19:06

    Samo Keanu i Cyberpunk, sve sto mi u životu treba.

  • Marosh

    12.06.2019 - 17:20

    Ove Ralje.. steta sta ce biti na EGS-u, a tako mi se svida igra.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?