HCL.HR

Bivši developeri Eve Online najavili novu MMO igru Pax Dei

Zoran Žalac 02.03.2023.   •   2 komentara


Ono što je Eve Online u svijetu svemirskih igara, novi naslov Pax Dei trebao bi biti u svijetu srednjovjekovnih fantasy naslova.

Tradicionalne MMO igre oslanjaju se na unaprijed složenu strukturu gdje su svi igrači jednaki, ali ne i neophodni za svijet u kojemu borave. Sandbox MMO igre, kao što je primjerice EVE Online, imaju ambiciozniji pristup gdje igrači sami kreiraju i organiziraju stvari unutar igre. Upravo će takav pristup imati nova igra Pax Dei koja je najavljena za PC.

Pax Dei bit će srednjovjekovni svijet u kojemu su mitovi istiniti i magija postoji. Igrač postaje dio klana koji se naseli u sigurnoj regiji te sudjeluje u održavanju ekosustava svog sela. To obuhvaća prikupljanje materijala i obradu resursa, izradu alata, komuniciranje s drugim klanovima, odlazak u lov i sl. Igrač si pritom sam bira ulogu koju će imati u tom svijetu.

Pax Dei moći će se igrati samostalno, tj. bez oslanjanja na druge igrače, ali će igra funkcionirati tako da je sve dijeljeno. Baš kao u EVE Online, na kojemu su developeri ove igre radili, cijela ekonomija ovisit će u potpunosti o samim igračima. Elementi PvP-a bit će prisutni u igri, ali će biti opcionalni i nećete morati sudjelovati u njima ako to ne želite.

Igra će se igrati iz perspektive trećeg lica i koristit će minimalističko sučelje za pojmove jednog MMO naslova. Temelji se na Unreal Engineu 5 i zanimljivo je da će igra biti dostupna i u nekom obliku cloud izdanja. Drugim riječima, svijetu Pax Deija moći će se pristupati na drugačije načine izvan PC-ja, npr. putem mobitela.

Komentari (2)

  • Old_Gam3r

    02.03.2023 - 14:47

    Ovo izgleda dobro u UE5. Baš mi treba neki dobar MMO koji će me zalijepiti za ekran. WOW je već davno svima dosadio, a new world nije ispao kvalitetan. Mislim ima tu dobrih MMO-a ali ni jedan me pretjerano ne interesira. Čekam riotov najavljeni MMORPG koji će vjerujem okupiti masivni broj igrača.

    • Grimmzard

      @Old_Gam3r, 02.03.2023 - 20:43

      nacekat cemo se brate 🙁 nazalost……

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?