HCL.HR

PC igrači 18 godina kasnije dobivaju Baldur’s Gate igru koju nikad nisu igrali

Zoran Žalac 12.07.2022.   •   4 komentara


Sljedećeg tjedna dolazi nam remasterizirano izdanje stare igre Baldur’s Gate: Dark Alliance 2, čime će se serijal napokon zaokružiti na PC platformi.

Fantasy serijal Baldur’s Gate potekao je na PC platformi i sve su igre iz glavnog serijala bile dostupne PC igračima. Međutim, 2001. godine izašao je spin-off naslov Baldur’s Gate: Dark Alliance, ekskluzivno za konzole, a tri godine kasnije i njegov nastavak – također samo za PlayStation 2 i Xbox. Premda PC publika nikad nije posebno ispaštala zbog toga, 20 godina kasnije prvi je Dark Alliance dobio remasterizirano izdanje i ono se po prvi puta pojavilo na PC platformi. Sada isti tretman slijedi i nastavku.

Baldur’s Gate: Dark Alliance 2 bit će lansiran 21. ovog mjeseca za PC, PlayStation, Xbox i Switch. Verzija za PC bit će dostupna na Steamu, GOG-u i Epic Games Store. Kako igra neće imati online, nego samo lokalni multiplayer, verzija za Steam imat će dodatnu pogodnost kooperativnog igranja putem streaminga (remote play).

Za razliku od igara iz glavnog serijala, Baldur’s Gate: Dark Alliance 2 je hack and slash naslov bez pauziranja borbe. Sam remaster ovdje je vrlo rudimentaran – igra će biti prilagođena današnjem hardveru, ali ne nužno i proljepšana pa ne očekujte osobito naprednu grafiku. Ipak pričamo o 18 godina staroj igri, čija prezentacija nije bila predmet oduševljenja ni u trenutku kad se igra prvi put pojavila.

 

Komentari (4)

  • dom669

    12.07.2022 - 19:59

    Koliko se ja sjećam bila je super. Pogotovo u nedostatku Diablo like igara na ps2…gledam sad recenzije po netu, solidne 8mice je svud dobivala.

  • ILoveGaming

    12.07.2022 - 21:17

    Kupio Baldur’s Gate: Dark Alliance na GOG-u i jedva prešao sa Dwarf-om, klasom Warrior. Odlična i vrlo teška igra sa zanimljivim tamnicama puna raznovrsnih protivnika i zamaka. Razvijanje lika opremom i dizanje statistika je također odlično u igri. Kao što je slučaj kod prvog Diabla, igra nema grinda i to je ono što mi odgovara jer sam bio prisiljen svako malo stati, pogledati statistike i dobro razmisliti što podići od ponuđenih attributa i koju opremu koristiti. To je bila ta čar prvog Diabla, nema Respawn-a protivnika tako da je grindanje u igri nemoguće, svaki sljedeći kat tamnice je mnogo tezi od prethodnog, nemate novaca, itemi u shopovima su preskupi a nakon svake obavljene tamnice vraćate se u town i prodajete ovo sitno što ste našli od basic opreme da zaradite koji novčić i opremite se skupljom basic opremom. Takav je i Baldur’s Gate: Dark Alliance i mislim ga ponovo odigrati sa Archerom a tek onda kupiti i preći na Dark Alliance 2.

    • Markus Krez

      @ILoveGaming, 13.07.2022 - 12:47

      Super si ovo komentirao 🙂 ; da bih rječ reko’ ;P

  • Fenner

    13.07.2022 - 07:46

    Ma ako ne bude preskupo bum kupil na Steamu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?