HCL.HR

Peter Molyneux napustio Lionhead Studios

Zoran Žalac 07.03.2012.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Osnivač razvojnog tima Lionhead Studios i tvorac serijala kao što su Populous, Black and White te Fable napustio je studio i prekinuo uspješnu suradnju s Microsoftom.

Peter Molyneux upravo je dovršio svoju posljednju igru u sklopu razvojnog tima Lionhead Studios. Po završetku Kinect naslova Fable: The Journey, tvorac nekih kultnih serijala objavio je kako nakon petnaest godina napušta tim koji je osnovao, a samim time prekida i višegodišnju suradnju s Microsoftom.

„Ostajem ponosan na ljude, proizvode i iskustva koja smo stvorili. Međutim, mislim da je pravo vrijeme da se upustim u nezavisni pothvat. Želim se zahvaliti timu Lionheada, kao i partneru Microsoftu na njihovoj podršci, posvećenosti i suradnji svih ovih godina.“ – izjavio je Molyneux.

Novi dom Petera Molyneuxa je nepoznati tim 22 Cans, osnovan od bivšeg zaposlenika Lionheada. Vrijeme će reći na čemu će Molyneux ubuduće raditi, no jedno je sigurno – definitivno možemo očekivati da svoje nove projekte najavljuje s istim žarom i basnoslovnim obećanjima kao i do sada.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?