HCL.HR

Pjesma iz Super Mario filma neće biti nominirana za Oscar

Zoran Žalac 22.12.2023.   •   5 komentara


Originalna pjesma Peaches iz filma Super Mario Bros., u izvedbi Jacka Blacka, nije u užem izboru nominacija za nagradu Oscar.

Pjesma “Peaches” koju je Jack Black otpjevao kao Bowser u filmu The Super Mario Bros. tehnički nema veze sa Super Mario igrama. No, u njoj se pjeva o poznatim Nintendovim likovima pa nam je bilo drago vidjeti da je ta pjesma u jednom trenutku završila među 100 najpopularnijih pjesama na svijetu, kao i da je nominirana za nagradu Zlatni globus.

Nominacije za Zlatni globus obično su dobra predikcija za to što će biti nominirano za filmsku nagradu Oscar, no u slučaju pjesme Peaches to ipak nije slučaj. Naime, otkriveno je kako ta pjesma nije u užem izboru nominacija za Oscara.

Od ukupno 94 pjesme koje su mogle biti nominirane za najbolju originalnu pjesmu rađenu za film, “Peaches” nije među 15 koje su u razmatranju za konačnu listu nominacija. I tu je film Barbie nadmašio Super Marija s tri kandidata za najbolju originalnu pjesmu, uključujući i famozni uradak “I’m Just Ken“.

Komentari (5)

  • Hadvar

    22.12.2023 - 15:13

    Oscar je ionako sve manje i manje bitan.

  • Dajsikeks

    22.12.2023 - 15:27

    Logično, kad nije bog zna šta

  • Crow89

    22.12.2023 - 20:30

    Oskar samo prati modu. Da je pjevač crni peder onda bi pjesma bila prva. Pjesma uopće kao i gluma nisu godinama bitne. Samo politika.

  • Ivano Blazevic

    23.12.2023 - 10:15

    Ma zlatni globus je najsmjesnija i nebitnija nagrada koja moze postojat,to je sve bitno samo filmovi nisu,oscar isto je krenuo tim putem,ali nisu jos toliko bitni interesi

  • Lazy

    23.12.2023 - 15:53

    Mozda za malinu ok, al za oskara nije…mada volim JB-a, al su me doma ubili svaki dan sa, Peaches Peaches Peaches Peaches, tako da ga sad malo manje volim…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?