HCL.HR

Izašao je Plague Inc.: The Cure, besplatan je dok pandemija Covida-19 ne završi

Zoran Žalac 13.11.2020.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Do sada najveća ekspanzija za popularnu igru Plague Inc. zvana The Cure bazira se na obrnutom scenariju spašavanja čovječanstva od pandemija. I besplatna je dok se pandemija ne okonča.

Igra zvana Plague Inc. ove je godine zabilježila veliki rast popularnosti zbog svoje tematike. U istoj se prati put virusne zaraze s ciljem širenja iste do globalne pandemije, a to je na ovaj ili onaj način privuklo ljude igri po pojavi stvarne pandemije virusa COVID-19. Tvorci te igre nisu htjeli da ih se proziva za nekakav oportunizam pa su obećali napraviti ekspanziju suprotnog scenarija – da igrač mora zaustaviti širenje virusne zaraze.

Prije nekoliko dana to je proširenje pod nazivom Plague Inc.: The Cure postalo dostupno u mobilnom izdanju na Android te iOS uređajima. Verzija za PC i konzole trebala bi uslijediti uskoro. Proširenje će inače biti besplatno svim postojećim igračima igre Plague Inc., ali samo dok se situacija s aktualnim koronavirusom ne dovede pod kontrolu.

Plague Inc.: The Cure razvijen je u suradnji sa zdravstvenim stručnjacima i Svjetskom zdravstvenom organizacijom, a igrače šalje u lov na bolesti i razvoj cjepiva. Interesantno je kako u obzir nije uzet samo medicinski aspekt borbe protiv zaraze već i onaj društveno-ekonomski pa u ovoj igri morate donositi raznorazne mjere jer loše dizajnirane karantene potiču širenje virusa među stanovništvom.

Naravno, sljedeća dva tjedna bit će vam ključna da nabavite ovu igru.

Njezini tvorci pak ističu da igra ne donosi 100% točne ili realistične scenarije s mjerama koje je potrebno poduzeti da bi se pandemiju privelo kraju. Iako je Plague Inc.: The Cure proizveden u suradnji sa stručnjacima, još uvijek je to igra, a ne znanstvena simulacija.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • Demon90

    13.11.2020 - 19:40

    Originalno kad je igra izašla za android bila je besplatna uz reklame naravno. Poslije mislim da su odlučili naplaćivati.

  • Saren

    13.11.2020 - 20:04

    “Naravno, sljedeća dva tjedna bit će vam ključna da nabavite ovu igru.” Jao Zoki nemoj i ti xD Gotovo, gasim internet i motam kablove, dosta za danas 😛

  • Bio_Hazard

    13.11.2020 - 22:48

    To znači da je postala igra besplatna zauvijek 😂

  • AZRAELxXxGhost

    13.11.2020 - 23:32

    Perobao sam i ne zna sta da kazem, mozda odigirat jednom 5 minuta stcosbda vidite sta je to…probao sam staru verziju nije mi jasno tko moze igrati ovo stalno ili jos i platiti…

  • Sandwich1453453

    13.11.2020 - 23:36

    JA IMAM TU IGRU I COOL JE GGXD

  • Pararera

    14.11.2020 - 03:58

    Treba stožeru predložit da svoje mjere prvo testiraju na ovoj igri prije nego ih puste u javnost 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?