HCL.HR

Platinum Games kažu da bi oni radili sve svoje igre i za PC da se njih pita

Juraj Bevandić 12.04.2017.   •   5 komentara


Izdavači, slušate li? Ekipa Platinum Gamesa se nada da će izdavači napokon shvatiti značaj PC tržišta, jer bi oni sve svoje igre prebacili ili odmah radili i za PC.

Platinum Games PC

Danas su mnogi to malo zaboravili, ali PC tržište nije uvijek bilo snažno kao što je sada. Platinum Games su uvijek radili igre koje su zamišljene za igranje kontrolerom i nekada prije je to značilo da gotovo nema smisla raditi ih za PC. No, sada kada je njihova Bayonetta nakon sedam godina napokon zaživjela na PC-u, oni kažu da su to oduvijek htjeli za sve svoje igre.

Njihov glasnogovornik kaže da ne mogu ignorirati golemost PC tržišta te da su oduvijek imali pozitivan stav prema PC portovima, ali odluka o platformi na koju igre izlaze ovisi o izdavaču. Vlastiti engine s kojim trenutno rade igre je dizajniran s PC verzijama na umu što pokazuje solidan port Nier Automate, ali vjeruju da mogu i svoje prijašnje igre oživjeti na računalima.

Nisu navodili nikakve svoje naslove niti išta obećavali, ali čini se kao da se SEGI koja je izdavala nekoliko njihovih igara od osnutka do 2012. sviđa ta ideja. Čisto sumnjamo da bi Nintendo jednako radi pustio Bayonettu 2 iz čambi Wii U konzole, ali bi zato bilo lijepo vidjeti Vanquish na PC-u kao i sve njihove buduće naslove.

Komentari (5)

  • ShadowZer4o

    12.04.2017 - 14:47

    Dok god su “rent” studio stvari će tako funkcionirat dok rade za nekog od velikog trojca (nintendo, sony, ms). Nema smisla da ih neto od njih plati za bilo šta osim ekskluzive.

    • black_out

      @ShadowZer4o, 13.04.2017 - 14:50

      Ali ima puno smisla kad su u pitanju multiplatformski izdavači poput SEGA-e, koja je financirala razvoj čak 5 Platinum naslova, od kojih je tek prekjučer Bayonetta dobila PC port. Apsolutno je suludo da te igre dosad nisu dobile svoje PC verzije.

  • josipk

    12.04.2017 - 16:31

    ja bi to volio

  • KhorneFlake

    12.04.2017 - 19:41

    :O~~~~~~~~~~~~

  • almoustevil665

    12.04.2017 - 22:49

    Uzmu pare od izdavača,i onda kao kukaju mi bi smo ovo mi bi ono.Licemerno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?