HCL.HR

Oznaka: Game development – Izrada igara

HCL VideoOri serijal ima jedan od najljepših stilova u gamingu – evo koji detalji stoje iza toga

Filip Zorić 17.05.2023.

Ako je Ori serijal poznat po ičemu, onda je to prekrasna atmosfera. Za doći do toga, developeri su potražili inspiraciju u japanskim animiranim filmovima (koje voli DiCaprio?!) i zaboravljenoj Ubisoft igri… A svega tu još ima, ali dalje ćemo prokomentirati u novoj epizodi Hitscana!

A Long Climb Ago nova je igra unutar PS4 igre Dreams

Stjepan Fikter 30.03.2023.

Na nedavno održanim Dreams nagradama za zajednicu kreatora, predstavljena je kreacija Media Molecule tima, zvana A Long Climb Ago. Riječ je o platformeru u kojemu zaustavljamo vrijeme.

Prijavite se na Global Game Jam Algebra 2023 i uđite u svijet game developmenta

HCL.hr 23.01.2023.

Na natjecanje Global Game Jam, koje se održava od 3. do 5. veljače na Algebrinom kampusu, mogu se prijaviti timovi i pojedinci te dobiti priliku za besplatno ili sufinancirano studiranje na prvoj godini prijediplomskog ili diplomskog studija primijenjenog računarstva na Algebri.

HCL VideoProbao sam Plasmu, igru u kojoj možeš napraviti bilo što i usput naučiti programirati

Igor Belan 05.10.2022.

Plasma je igra koja se reklamira kao “pješčanik za inžinjere”. Virtualno mjesto sa svim alatima da brzo napravite… pa, bilo što! Auto, robota, raketu? Što god vam padne na pametu, ovdje se može složiti i uz malo vizualnog programiranja učiniti živim.

Stigao je Ancient Dangers: A Bat’s Tale, nova kampanja kreatora Dreamsa

Stjepan Fikter 01.12.2021.

Nova Dreams nadogradnja osim što donosi potpuno novu avanturu koja se može igrati i kooperativno, tu su još i poboljšanja na kreativnom aspektu igre.

Najavljena je nova Dreams kamapanja – Ancient Dangers: A Bat’s Tale

Stjepan Fikter 28.07.2021.

Alata za kreiranje igara i/ili drugih virtualnih umjetničkih djela uskoro će dobiti novu kampanju od kreatora igre koja je predstavljena povodom Dreamscona.

Prepoznajete li ovu teksturu cigli? Vjerojatno ne, ali ste ju sigurno vidjeli više puta

Josip Klanfar 21.06.2021.

Svašta smo u svom životu vidjeli i čuli, ali da netko prati teksture cigli, e to nismo – sve do sada. Jedan je igrač zaključio da se identična tekstura cigli pojavljuje u više videoigara.

HCL VideoZaigrao sam prvi bosanski sci-fi RPG na Steamu i bilo je urnebesno

Igor Belan 24.04.2021.

Na Steam je ovih dana stigla sci-fi igra Converter u kojoj uz reference o bureku, turbo folku i “hrvatskim trikovima” pratimo priču o astronautu Bosanske svemirske agencije. Ovo morate vidjeti.

Čini se da tvorci hita Ghost of Tsushima rade na novoj multiplayer igri

Josip Klanfar 14.04.2021.

Svi znamo koliko je veliki hit bio Ghost of Tsushima, a čini se kako sada Sucker Punch radi na novoj multiplayer igri. Da je tako, govori nam i oglas za posao na njihovoj službenoj stranici

HCL VideoPriča o Hrvatima koji su napravili globalni gaming hit – Serious Sam

Filip Zorić 09.09.2020.

Ususret izlasku Serious Sama 4 kontaktirali smo Croteam i iskopali neke detalje iz njihove povijesti kako bismo vam ispričali njihovu priču. Sve od skromnih početaka do velikog uspjeha Serious Sama i The Talos Principlea.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?