HCL.HR

PlayStation serijali stižu na mobitele

Zoran Žalac 25.03.2016.   •   8 komentara


Sony je otvorio novi razvojni tim koji će se baviti proizvodnjom mobilnih igara po postojećim PlayStationom ekskluzivama.

sackboy

Sony je ovoga tjedna na žalost mnogih zatvorio Evolution Studios, tvorce MotorStorma i DriveCluba, ali nije se bavio samo zatvaranjem svojih „pogona“. Naime, u Tokiju su otvorili novi studio zvan ForwardWorks koji će ubuduće raditi isključivo na igrama pod postojećim PlayStation brendom, odnosno Sonyjevim IP-ovima. Ključna informacija u svemu tome jest da ih neće raditi za PlayStation konzole već za mobilne uređaje Android te iOS platformi.

Sonyju ovo neće biti prvi pokušaj dovođenja PlayStation ekskluzivi na pametne telefone i tablete. Ranije su već eksperimentirali oko toga sa svojim Xperia uređajima te igrama mobilnog formata kao što je primjerice Run SackBoy! Run! Sada će to uz ForwardWorks činiti češće – prvo na azijskom tržištu, a zatim i na ostalima.

Pitanje je samo koje će franšize dobiti svoje mobilne adaptacije. Logični izbor bili bi Ratchet and Clank te Sly Cooper, ali nije isključeno da na mobilnim uređajima jednog dana zaigramo Gran Turismo, Uncharted i druge zvučne naslove.

Označeno sa:

Komentari (8)

  • Srpski gamer 7

    25.03.2016 - 18:44

    Šteta što se gotovo nitko od većih imena (posebno Sony i Nintendo) i dalje ne želi fokusirati na core mobilne igre koje doduše jesu mizerno malo tržište, ali Square Enix i još par njih su već definitivno dokazali da i u toj niši ima love, pogotovo po pitanju RPG-ova, avantura i strategija na poteze.

  • miro25

    25.03.2016 - 21:19

    odavno igram na svom mobilnom uređaju gran turismo 1 i gran turismo 2 putem emulatora
    😛 😛

  • Alum

    26.03.2016 - 13:39

    Igranje na mobitelu :facepalm:

  • tothwow

    26.03.2016 - 18:29

    kad bi htjeli izbacit stare naslove poput crash bandicoota 😀

  • Roko Krsticevic

    26.03.2016 - 19:42

    Samo da mikrotranzankcije ne uniste ono dobro u igrama na mobilnim uređaja. Al se veselim kvalitetnim naslova jer moji ne zele da kupe PC unačelu se veselim☺

  • hrvoje2203

    27.03.2016 - 15:44

    Budalastina sony bolje da se fokusira na ekskluzive

  • Negan

    27.03.2016 - 19:33

    Vitu ko sisa. Nije ni cudo sto izadju dvije dobre igre godisnje, a cek.. tolko ih i izadje..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?