HCL.HR

PlayStation VR slavi peti rođendan

Stjepan Fikter 13.10.2021.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Povodom pete godišnjice PlayStation VR platforme, Sony otkriva kakvi nas rođendanski darovi čekaju idući mjesec te informacije koje su se igre najviše igrale.

Prije pet godina svjetlo dana ugledao je PlayStation VR, dodatak za PlayStation 4 koji je omogućio ulazak u virtualnu stvarnost vlasnicima navedene konzole. Dolaskom PlayStationa 5, Sony nije zanemario VR pa je tako uređaj moguće koristiti i na novoj konzoli, a isto tako u razvoju su i nove igre koje će biti dostupne u narednim mjesecima.

Povodom petog rođendana, Sony će vlasnicima VR platforme pokloniti tri igre s time kako mora se mora imati i PlayStation Plus pretplata jer će spomenuti naslovi biti dostupni kroz taj program. O kojim igrama je riječ, saznat ćemo tek idućeg mjeseca kada dođu nove besplatne Plus igre u rotaciju.

Skroz dobra fora za rođendan – kažeš ljudima da se moraju pretplatiti da bi dobili tortu, ali dat ćeš im tortu tek mjesec dana poslije proslave rođendana!

Uglavnom, osim tog rođendanskog poklona, Sony je otkrio i koje su najigranije igre i iskustva među više od 500 dostupnih naslova. Globalno se je najviše igralo:

  1. Rec Room
  2. Beat Saber
  3. PlayStation VR Worlds
  4. The Elder Scrolls V: Skyrim VR
  5. Resident Evil 7 biohazard

dok je po regijama:

  • Europa: Rec Room, PlayStation VR Worlds, Beat Saber, The Elder Scrolls: Skyrim VR, Resident Evil 7 biohazard
  • Sjeverna Amerika: Rec Room, Beat Saber, The Elder Scrolls V: Skyrim VR, Job Simulator, Firewall: Zero Hour
  • Japan: Resident Evil 7 biohazard, The Elder Scrolls V: Skyrim VR, PlayStation VR Worlds, Beat Saber, Gran Turismo Sport

Može se reći kako je u svojih pet godina PlayStation VR ostavio svoj trag na globalnoj VR te može zasluženo ići u mirovinu jer nas uskoro očekuje iduća generacija VR uređaja za novu konzolu. Za detaljnije predstavljanje morat ćemo se još strpjeti, a do tada se može još uvijek zaigrati naslovi na prvoj VR generaciji.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • crolink07

    14.10.2021 - 07:48

    Za mene kao da se nije ni rodio.

  • moordrak

    14.10.2021 - 08:37

    Već 5 godina? Bome, vrijeme leti. Ajde neka gurnu štogod dobroga. Taman je vrijeme za brisanje prašine sa kacige.

  • Enrubius

    15.10.2021 - 15:57

    A još nisam ni odigrao Batmana i walking dead-a saints & sinners. Možda budu dali nešto pametno, iako sve meni najzanimljivije naslove već posjedujem, tak da…. bananachino će bit vjerojatno :/.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?