HCL.HR

PlayStation VR2 donosi sigurnosne mjere da ne poljubimo zid dok igramo

Zoran Žalac 26.07.2022.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Sony je otkrio nove detalje o iskustvu korištenja PlayStation VR-a 2 i novim funkcijama koje će omogućiti sigurnije igranje (čitaj: izbjegavanje bliskog susreta sa zidovima).

PlayStation VR2 trebao bi po izlasku biti jedan od tehnički najnaprednijih VR uređaja u ponudi, ponajprije zahvaljujući tehnologiji praćenja korisnikovih očiju, odnosno pogleda. No, to ništa ne znači samo po sebi ako uređaj nije jednostavan i siguran za korištenje, pa je Sony tu najavio nekoliko korisnih funkcionalnosti za korisnike.

Za početak, PSVR2 imat će opciju zvanu “see-through view” koja će korisniku omogućiti da vidi stvarnu okolinu ispred i oko sebe bez da skida VR headset s glave. Na samom uređaju nalazit će se tipka čiji će pritisak igraču dati sliku s prednje kamere, tako da npr. vidi gdje su mu kontroleri ili je li preblizu nekom objektu/zidu. U praksi će slika iz perspektive korisnika izgledati ovako:

Nadalje, slično kao i kod drugih VR uređaja današnjice, PSVR2 će moći odrediti zonu za igranje i sigurno kretanje. Koristeći upravo kamere samog uređaja i kontrolere, korisnik će moći iscrtati polje unutar kojega će koristiti VR uređaj i mahati rukama. U slučaju da tijekom igranja slučajno izađe iz te zone, vidjet će upozorenje kroz prikaz mreže. Dobra je stvar da će postavke za zonu ostati memorirane u samom uređaju, tako da tu proceduru nećete morati prolaziti svaki put.

PlayStation VR2 moći će se koristiti i za igre koje nisu nativni VR naslovi. Takozvani Cinematic mod prikazivat će igre u 1920x1080p rezoluciji, s podrškom za HDR i frekvenciju osvježavanja slike 60-120 Hz. U slučaju da imate PlayStation kameru za PS5, bit će moguće streamati igre sa s prikazom vlastitih pokreta na kameri, što ranije nije bilo moguće direktno s konzole jer je prvi PSVR trebao PS kameru da bi funkcionirao.

Komentari (2)

  • StargateFan

    26.07.2022 - 18:15

    Moj plan je kupiti ovo barem godinu, dvije nakon izlaska. Koliko god da hoću igrati VR, originalni hardver mi je bio (i trenutno jest) 80+% spremljen i nedirnut 😅 Kada bude pad cijene i da imam barem 10 dobrih ili barem solidnih igara onda kupujem. U svakom slučaju biti će ovo sve što sam želio da psvr 2.0 bude. No, zbog nedostatka vremena a i nešto malo oslabljene volje a i poučen prvom generacijom – sigurno neću raditi preorder i kupovati barem prvu godinu ili dvije. A sa druge strane, želio bi da se i Xbox ubaci jer samo sa više platformi koj VR može malo kvalitetnije zaživjeti 🙂

  • Maki6

    26.07.2022 - 19:16

    I meni je ovo u planu kupiti samo da nema faking žice.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?