HCL.HR

Pobjegnite iz podzemlja u Hadesu, novoj igri tvoraca Bastiona

Filip Zorić 07.12.2018.   •   4 komentara


Na Game Awardsu smo dobili prvi pogled na obećavajući akcijski naslov Hades u kojem se borimo protiv stvorenja grčkog podzemlja.

Nakon uspješnih naslova kao što su Bastion i Transistor, ekipa Supergiant Gamesa na Game Awardsu je otkrila svoju sljedeću igru zvanu Hades. Na ceremoniji je premijerno prikazan trailer u kojemu su otkriveni elementi priče i gameplaya pa smo tako doznali da se radi o igri u kojoj ćemo čistiti podzemni svijet grčke mitologije u ulozi Hadesovog sina. Hades je, dakako, bog grčkog podzemlja i mrtvih.

Radi se ovdje o izometrijskoj igri s roguelike elementima, s akcijom u stvarnom vremenu, sličnijoj Bastionu nego Transistoru. Na kraju impresivnog trailera je otkriveno kako je igra već dostupna kao early access naslov na Epic Games Storeu, dakle u verziji za PC gdje košta 20 eura. Njezini tvorci objasnili su odluku za izbacivanje igre u takvom obliku poručivši kako misle da im je bolje raditi na njoj dok dobivaju povratne informacije od igrača.

Čini se kako u igri neće biti naratora kao u Bastionu, ali je dobra vijest da se kao skladatelj glazbe vraća Daren Korb koji je radio odlične skladbe za dosadašnje igre Supergiant Gamesa.

Komentari (4)

  • Arioch

    07.12.2018 - 20:14

    Jos jedan od jacih indie kandidata za nadolazecu godinu.

  • Zoran Žalac

    08.12.2018 - 12:48

    Iz nekog razloga sam bio shvatio da je ovo besplatno. Ništa, pričekat ću punu verziju, ali definitivno ima potencijala.

  • Zvonimir Komar

    08.12.2018 - 12:50

    Bastion i Transistor su mi na listi, ali vremena je tako malo.

  • goodye

    08.12.2018 - 20:15

    Bastion jedna od najboljih igara sto sam ikada igrao. Ali me odbija ovo Epic store, stvarno ne zelim imati jos jedan account…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?