HCL.HR

Pogledajte kako je izgledao demonski spoj Nintenda i PlayStationa

Zoran Žalac 04.07.2015.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Na internetu su se 24 godine kasnije pojavile prve fotografije prototipa SNES-CD konzole, preteče PlayStationa koju je Nintendo razvijao u suradnji sa Sonyjem.

Nekoć davno, u neka sasvim druga vremena prije PlayStation brenda, koji sada drži titulu najprodavanije konzole ikada (PS2) i najprodavanije konzole trenutne generacije (PS4), Sony je surađivao s Nintendom na razvoju SNES-CD konzole. Dotična nikada nije zaživjela u prodaji jer je Nintendo bio prevrtljivi zloćko te se predomislio oko tog partnerstva i umjesto Sonyja odabrao tadašnji Phillips.

S obzirom da su to bila mračna vremena prije sveprisutnog i naširoko dostupnog interneta, samo su rijetki znali kako je SNES-CD konzola trebala izgledati. Izrađeno je nekoliko prototipa iste, no kako su bili jako rijetki često se nije moglo ni potvrditi da su autentični. Međutim, 24 godine kasnije dobili smo slike prototipa konzole koji je lako moguće jedini takav u postojanju.

SNES-CD

Konzolu je pronašao i poslikao jedan korisnik na Redditu čiji je otac bio u kontaktu s jednim Sonyjevim čelnikom, navodno Olafurom Olafssonom koji je ’91. bio voditelj Sony Interactive Entertainment ogranka.

SNES-CD

Sadašnji vlasnik rijetke konzole uz nju nije našao adapter, no obećao je da će ga potražiti te, ako uspije, upaliti konzolu i podijeliti s ostatkom svijeta kako je u softverskom pogledu nekada izgledala simbioza Sonyja i Nintenda koju si danas ne možemo niti zamisliti.

Sve fotografije ovog mitskog uređaja možete pogledati ovdje.

Komentari (2)

  • vexvexius

    04.07.2015 - 14:06

    Eto sad Nintendu u facu Sony fenomenalan.

  • vjkzg

    05.07.2015 - 15:32

    ovo spada u antologijski promašaj suradnje od nintenda

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?