HCL.HR

Pogledajte Of Orcs and Men launch trailer

Renato Pedišić 09.10.2012.   •   7 komentara


Zanimljivi RPG iz Cyanide Gamesa izlazi za dva dana, a stavlja nas u ulogu Orka u borbi protiv genocida koji nad njegovom rasom vrše prljavi, zli ljudi.

Za slučaj da niste čuli, jer mi o igri nismo previše pisali, Of Orcs and Men interesantni je novi RPG iz Cyanide Gamesa. Developer je to kojeg najbolje znate po nedavnom strateškom naslovu i RPG-u po Game of Thrones licenci koji ni kritiku ni publiku nisu osobito oduševili. Kroz te je igre Cyanide Games pokazao određenu maštovitost i talent, ali vjerojatno zbog uskih rokova i pritiska izdavača (zaluđenost serijom i knjigama bila je na vrhuncu) nisu bili u stanju pružiti savršeno ispolirano iskustvo. S druge strane, Of Orcs and Men u startu izgleda znatno bolje unatoč grafičkom prikazu sličnom onom iz GoT RPG-a.

Prije svega, novu igru pogoni drugačiji engine naziva Silk, koji je razvila tvrtka Spiders. Koliko je to relevantan podatak saznat ćemo kad igru zaigramo, ali po već viđenome i po onome što ćete vidjeti u danas izdanom launch traileru priloženom ispod, engine jako sliči na možda malo unaprijeđeni Unreal 3. Solidnom grafikom i animacijama koje ipak nisu spektakularne igra vjerojatno ne pokušava osvojiti igrače, no ono što već sad možemo vidjeti kao plus je zanimljiva priča koja ponešto iskače iz okvira ostalih fantasy naslova tako što nas stavlja u ulogu Orka u borbi protiv genocida koji nad njegovom rasom vrši ona ljudska.

Of Orcs and Men izlazi već za dva dana, 11. listopada u verzijama za PC, PlayStation 3 i Xbox 360, a developer se nekoliko puta potrudio istaknuti kako PC verzija nije port već je razvijana paralelno uz konzolaške.

Komentari (7)

  • PavleC

    09.10.2012 - 19:07

    Nisu bas "izbacili" igru u pravo vreme.

  • Yotta

    10.10.2012 - 06:56

    Nabavljam!

  • Forest_Witch

    10.10.2012 - 08:37

    Čini se dobro..rijetke su igre gdje su ljudi the bad guys :3

    • -Aragorn-

      @Forest_Witch, 10.10.2012 - 13:49

      istina

  • Mr Newization

    10.10.2012 - 13:03

    Onaj ork u 0:16 izgleda kao goblin iz WoW Cataclysm. 😀

  • Adam Jensen

    11.10.2012 - 21:15

    Ova igra me nevjerovatno privlači, jedva čekam da je zaigram. Nakon ovih stealth igara koje najčešće igram dobro će mi doć da malo "bacim mozak na pašu" i samo koljem 🙂 Kad sam prvi put čuo za ovu igru mislio sam da ćemo biti u ulozi negativaca ali u stvari nije tako. Ovaj ork i goblin čak i ne mrze sve ljude, neke questove će rješavati zajedno sa nekim ljudima i vilenjacima. Sve u svemu dosta orginalno, samo se nadam da sistem borbe neće biti kao u GoT ili Dragon Age. Borba sa dva lika potpuno suprotnih sposobnosti i stila borbe daje određene taktičke varijacije, posebno mi je cool onaj potez, kad u ulozi ovog velikog orka uzmeš malog goblina i baciš ga na neprijatelja i onda pauziraš vrijeme i prebaciš se u ulogu tog goblina i s njim ubiješ neprijatelja, a i ovi steath assassinations sa goblinom su kod mene uvijek na cijeni. Po dosad viđenom djeluje pravo zanimljivo nadam se da ga neće upropastit kao i GoT.

  • nnnnn99

    21.10.2012 - 12:39

    Djeluje zanimljivo,planiram uskoro odigrati.Likovi su dobri,grafika dobra,gameplay izgleda dobar,priča tu i tamo.Sve u svemu izgleda vrlo dobro,pa vidjet ćemo kad zaigramo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?