HCL.HR

Pogledajte prve ekskluzivne igre za Oculus Rift

Zoran Žalac 11.06.2015.   •   3 komentara


Predstavljene su prve igre virtualne stvarnosti ekskluzivne za Oculus Rift, a zajedno s njima i podrška developera kojima će, između ostaloga, biti donirano 10 milijuna dolara za razvoj budućih VR igara.

Na ovogodišnjem E3 sajmu očekuje nas drastičan rast prisutnosti VR igara, odnosno igara za uređaje virtualne stvarnosti. Listu će predvoditi Oculus Rift i njegovi partneri, kojih je trenutno petnaestak – računajući samo one koji već imaju neki projekt za tu platformu u pripremi. Među zvučnijim imenima tu su Square Enix, Insomniac Games (Ratchet & Clank), Harmonix (Rock Band), Ready At Dawn (The Order 1886) i 4A Games (Metro).

Na konferenciji prije E3 sajma u Oculusu nisu imali mnogo toga za pokazati po pitanju samih igara. Ipak, predstavljena su tri značajnija projekta. Za prvi, Eve Valkyrie već smo znali, ali smo ga tek sada vidjeli u nešto konkretnijem izdanju.

Zatim je nezavisni proizvođač Gunfire Games, sastavljen od ljudi koji su radili na Darksiders serijalu, predstavio zanimljivi avanturistički naslov Chronos. Riječ je o RPG-u iz trećeg lica u kojemu je zadatak proći kroz labirint. Međutim, svaki put kada igrač pogriješi, njegov lik izlazi iz labirinta i mora čekati jednu godinu dok se on ponovno pojavi. Dok čeka na to, igračev lik stari, pa kad se vrati u labirint više ne može obavljati stvari na isti način već mora tražiti nova rješenja.

Potom je Insomniac Games najavio ekskluzivni Edge of Nowhere. I ovdje se radi o avanturističkom naslovu iz trećeg lica, smještenom u hladne predjele. Igrač će biti u potrazi za izgubljenom ekspedicijom, pa će se i sam uplesti u neke čudne probleme, s kracima i pipcima. Igra je inače ekskluzivna za Oculus Rift jer je iz temelja bila zamišljena kao VR iskustvo.

Ostale se naslove tek spomenulo, ali moguće je vidjeti nekoliko kadrova iz njih u sljedećoj video montaži. Tu su Damaged Core, VR Sports Challenge, Airmech i Esper – o kojima ćemo više čuti na E3 sajmu.

Među interesantnim vijestima je i to da će Oculus VR pokušati potaknuti nezavisne proizvođače igara na razvoj VR igara za njihov uređaj s donacijom od ukupno deset milijuna američkih dolara.

Komentari (3)

  • Juventino

    11.06.2015 - 19:27

    Ništa posebno, valjda cekaju koju godinu pa da onda izbace vrh igru iz prvog lica

    • Artyom

      @Juventino, 11.06.2015 - 19:53

      Yup. Za očekivati je da za početak izađu manji projekti, jer za normalno igranje potrebno je postići stalnih 90 FPS-a u rezoluciji 2160×1200. Huh…

  • Artyom

    11.06.2015 - 19:51

    Uh, odlična vijest da je 4A Games jedan od primarnih developera. Metro Redux sa Oculusom mi je san snova! No trebat će još neko vrjeme da to kompjuteri mogu vrtit kako spada…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?