HCL.HR

Pogledajte što sve donosi Command & Conquer Remastered Collection

Zoran Žalac 10.03.2020.   •   6 komentara


Electronic Arts je otkrio što sve možemo očekivati od remaster kolekcije Command & Conquera koji stiže za manje od tri mjeseca.

Command & Conquer serijal vraća se u dorađenoj kolekciji 5. 6. ove godine na Steamu i Originu. C&C Remastered Collection uključuje originalnu igru iz 1995., Red Alert 1 te sve ekspanzije za oba naslova (Covert Ops, Counterstrike, Aftermath). Uz to, na PC-u će se po prvi put moći zaigrati i neke misije koje su prije bile ekskluzivne za C&C igre s konzola.

Što se tiče poboljšanja u prezentaciji, grafika će biti sređena za današnji 4K standard. Za one koji baš pate od nepopravljive nostalgije naći će se tu i opcija brzog prebacivanja prikaza na grafiku kakvu je imao original otprije 25 godina. Kolekcija će imati ukupno sedam sati dorađene glazbe, od čega je 20 skladbi iznova snimljeno u izvedbi grupe Tiberian Sons. Režirane animacije također su pročišćene za današnje standarde, a glas sučelja (EVA) također se vraća s nanovo snimljenim izjavama.

Pripremljen je čitav niz poboljšanja u gameplayu, u prvom redu što se tiče vidljivosti jer je sada kameru moguće udaljiti znatno više, što rezultira boljom preglednošću. Uvedeno je prošireno bočno sučelje s desne strane koje prikazuje više stvari odjednom, bez potrebe za listanjem/scrollanjem. Igrači će moći podešavati kontrole za čitav niz naredbi. Poboljšano je selektiranje jedinica, pomicanje kamere i sl., kroz više opcija za podešavanje.

Uz igru će dolaziti i editor mapa, dostupan i na Originu i na Steamu, s kojim će se mape moći dijeliti putem interneta. Prisutne će biti i snimke, tj. replayjevi, kao i promatrački mod. U multiplayeru su dodani brzi 1v1 mečevi te podrška za ljestvicu najboljih igrača. Dakako, postojat će Custom Game lobiji u kojima će igrači sami moći određivati pravila igre, timove i mape. Igrači sa Steama i Origina moći će igrati jedni protiv drugih.

Jedina stvar koja bi eventualno mogla rastužiti fanove C&C-a jest ta da po lansiranju Remaster kolekcija neće podržavati modificiranje, odnosno korisničke modove.

Komentari (6)

  • Dream Breaker

    10.03.2020 - 16:39

    wau, milina. jedva cekam!!!

  • Metalni

    10.03.2020 - 17:21

    Generali se čekaju…

    • Indigo83

      @Metalni, 10.03.2020 - 17:36

      Čekaj svoj red.Prvo Red Alert 2 i Tiberian Sun :))

    • afaron

      @Metalni, 10.03.2020 - 17:37

      Igrao bi ja i stare da nemaju katastrofalnu optimizaciju. Nadam se da ćemo jednom doživjeti dobar remaster.

  • SanKa

    11.03.2020 - 09:18

    A red alert 2 🙁 ?

  • c_ronaldo

    20.03.2020 - 22:30

    Nisam igrao Red Alert 1, samo se dvojka picila.. Ovo je lep povratak u korene, pa bi se dalo zaigrati. 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?