HCL.HR

Pojavile su se glasine o novoj igri Donkey Kong serijala

Zoran Žalac 13.05.2021.   •   1 komentara


Internetom se širi neslužbena glasina kako Nintendo interno razvija novu igru iz serijala Donkey Kong, a za izradu je zadužena ekipa koja je napravila Super Mario Odyssey.

Platformerski serijal Donkey Kong ove godine slavi svoj 40. rođendan. Serijal je to kojega se još uvijek smatra živućim i aktivnim, premda nove igre nije bilo već sedam godina. Zadnji dio bio je Donkey Kong Country: Tropical Freeze za Wii U, koji je 2018. prebačen na Switch. No, moguće je da Nintendo planira objaviti novu Donkey Kong igru upravo na okruglu obljetnicu.

YouTuber pod nadimkom LonelyGoomba jučer je podijelio glasinu da je u izradi 3D Donkey Kong igra na kojoj radi Nintendova ekipa zaslužna za Super Mario Odyssey. Na tu se glasinu nadovezalo nekoliko drugih izvora, uključujući portale Nintendo Life i DK Vine koji potvrđuju da su interno čuli istu informaciju.

Kao jedina sporna stavka jest navodna 3D izvedba. Jedni kažu da se ipak radi o 2D naslovu, drugi pak nagađaju da bi se moglo raditi o nekakvom hibridu ili 2.5D naslovu. U bilo kojem slučaju, izvori se slažu oko toga da je nova igra platformer, pa ne treba očekivati nekakav spin-off u stilu Jungle Beata.

Spominje se kako igra vjerojatno neće imati Country u nazivu. Što se developera tiče, DK Vine prenosi kako su čuli da je to Nintendova EPD ekipa, ali ne isti tim koji je radio SM Odyssey nego novi tim koji je osnovan, također u Tokiju.

Dakako, ništa još nije službeno, ali ako ima barem malo istine u ovim glasinama, najavu novog Donkey Konga mogli bismo dobiti već za mjesec dana, a igrati već krajem godine.

Komentari (1)

  • DjokaBA

    13.05.2021 - 11:48

    Ajde taj E3 vise.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?