HCL.HR

Pokémon GO prošlog je mjeseca opet postao mobilna igra s najvećom zaradom

Zoran Žalac 21.09.2019.   •   0 komentara


Ako ste mislili da je trend igranja Pokemona na mobitelu odavno prošao, niste ni blizu pravoj istini.

Pokémon GO ima vrlo uspješan mjesec iza sebe. Igra se vratila na prvo mjesto najprofitabilnijih mobilnih igara, a igrači su u nju uložili najveću količinu novca još od lansiranja prije tri godine. Pokemoni su tako u osmom mjesecu zaradili 176 milijuna američkih dolara, ako je vjerovati izvješću tvrtke SuperData.

Najveći povod povratku igrača bio je u dolasku novih sadržaja. U igri se konačno pojavio Tim Raketa, čiji su izazovi bili prvi veliki dodatak za Pokémon GO u ovoj godini. Naravno, veliku ulogu za povećanje broja igrača zasigurno je imalo i ljetno doba, s obzirom na to da je ljeto idealno vrijeme za potragu za Pokemonima.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li igra zadržati rast zarade i igrača i tijekom devetog mjeseca jer je prošloga tjedna lansiran još jedan značajni dodatak te se u igri pojavila peta generacija Pokemona.

Koliko god da je ovo uspjeh za razvojni tim Niantic, toliko je na drugu stranu i neuspjeh njihove druge igre – Harry Potter: Wizards Unite. Iako se radi o sličnim igrama, Harry Potter do sada nije uspio privući ni približno toliku količinu publike kao Pokemoni.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?