HCL.HR

Pokemon GO postaje skuplji ako ne živite u gradu i ne da vam se hodati

Zoran Žalac 01.04.2023.   •   2 komentara


Razvojni tim Niantic odlučio je podići cijene propusnica za Remote Raidove u Pokemon GO kako bi igrače potaknuli na izlazak iz kuća.

Pokemon GO je igra koja se godinama igrala tako da morate prošetati izvan kuće kako biste ispunili zadatke i pronašli Pokemone. To se donekle promijenilo tijekom pandemije kad su uvedene promjene koje su omogućile igračima da nastave igrati igru bez da izađu iz svoje kuće.

Jedna od takvih stvari bile su i propusnice za tzv. Remote Raidove, koje su igračima omogućavale da na daljinu izvršavaju raidove s drugima. Ta opcija i dalje postoji u Pokemon GO, ali su developeri sada odlučili podići cijenu iste kako bi igrače motivirali da dignu guzicu ponovno krenu hodati u stvarnom svijetu.

Od 6. 4. cijene za Remote Raid Passove bit će sljedeće:

  • 1x Remote Raid Pass – 195 PokéCoinsa (prijašnja cijena: 100 PC)
  • 3x Remote Raid Pass – 525 PokéCoinsa (prijašnja cijena: 250 PC)

Također se uvodi ograničenje sudjelovanja na pet Remote Raidova tijekom jednog dana, odnosno unutar 24 sata.

Iz Niantica poručuju kako su Remote Raid propusnice počele mijenjati iskustvo igranja Pokemon GO na način na koji to oni nisu namjeravali implementirati. Stoga vjeruju da ih je potrebno ograničiti za zdravlje same igre, odnosno za očuvanje Pokemona GO kao igre koja je zamišljena da pokrene igrače na fizičku aktivnost.

Međutim, isti ti igrači nisu sretni ovom odlukom. Ističu kako problem nije to što ih se nastoji motivirati na kretanje, nego što se ovime još jednom diskriminiraju oni koji ne žive u većim sredinama. Remote Raid propusnice bile su spas mnogima koji žive u ruralnim sredinama gdje nema mnogo aktivnosti u Pokemon GO, tako da značajno poskupljenje Remote Raid propusnica djeluje kao kazna za one koji ne žive u gradu. Alternativno, diskriminiranima se osjećaju i igrači koji imaju određeni invaliditet zbog kojega fizički ne mogu izlaziti van da bi igrali Pokemon GO.

Dio zajednice Pokemon GO užasnut je ovakvom odlukom developera te pripremaju bojkot igre. Pozivaju sve nezadovoljne igrače da na tjedan dana ne troše novac ni na koji sadržaj u Pokemon GO, te da ne sudjeluju u raidovima više nego što su sudjelovali inače.

Komentari (2)

  • sparrowpunk

    01.04.2023 - 10:40

    Ne znam što će netko reći na ovo ali ja ne bih išao van kako bih igrao igre pa bile to čak i igre na mobitelu. Izađem van baš kako bih se maknuo od igara ili obaviti nešto, ili bilo što…….

  • Beowulf89

    01.04.2023 - 11:03

    Ov igra je vec 7 godina na trzistu i jos uvijek nisu izbacili sve pokemone vani!..imaju materijala jks barem za sljedecih 7 godina

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?