HCL.HR

Pokémon Home čuvat će najviše 6000 vaših Pokémona

Zoran Žalac 28.01.2020.   •   5 komentara   •   Zanimljivosti


Nintendo je objasnio kako će funkcionirati usluga Pokémon Home koju će lansirati idućega mjeseca.

Iz Nintenda su se napokon očitovali oko ranije najavljene usluge Pokémon Home koja je zamišljena kao centralno mjesto za katalogiziranje svih vrsta Pokémona iz različitih igara. Otkriveno je tako da će Pokémon Home imati dvije verzije – jednu koja će biti besplatna i drugu koja će se plaćati. I onda će povrh toga imati još dvije verzije: za Nintendo Switch konzolu i za mobitele. I neće obje imati iste funkcionalnosti. No, idemo redom.

Besplatno korištenje Pokémon Homea omogućuje pohranjivanje do 30 Pokémona, što je za svakog ozbiljnog kolekcionara smiješna brojka. Pri tome nije moguće pohraniti Pokémone iz postojeće Pokémon banke. Trgovanje će u besplatnoj verziji biti moguće, ali uz određena ograničenja naspram pretplatničke verzije.

A kad smo kod pretplate, ona će koštati 2,99 dolara za 30 dana, 4,99 dolara za tri mjeseca te 15,99 dolara za godinu dana. S pretplatom možete pohraniti do 6000 Pokémona, a može ih se i prebaciti iz Pokémon banke.

E sad, nije svejedno na čemu uslugu koristite. Primjerice, Pokémone iz igara za Nintendo Switch možete prebaciti jedino preko Home aplikacije za Switch. S druge strane, na toj aplikaciji za Switch nema trgovanja Pokémonima – to se radi samo na mobitelima. Zvuči kao nepotrebno kompliciranje jer se u svakom slučaju morate spojiti na internet i prijaviti na jedan korisnički račun, ali hej – to je Nintendo, naravno da nisu mogli napraviti spajanje računa neovisno o uređaju na kojemu se aplikacija koristi.

Što se trgovanja tiče, tri su načina na koje se ono izvodi. Kroz Wonder Box opciju nasumično se razmjenjuju Pokémoni s nasumično odabranim korisnicima. Drugi je način licitiranje po sobama s 20 ljudi. Treći je Global Trade System uz koji možete potražiti određenog Pokémona. Naravno, ako ste pretplatnik usluge onda imati više pogodnosti u trgovanju jer možete pokrenuti sobu za licitiranje dok korisnici besplatne verzije mogu samo pristupati tim sobama.

Vrijedi napomenuti da je Pokémon Home usluga zamišljena i kao stanica za transfer Pokémona, tako reći. Uz pohranu Pokémona zapravo se plaća opcija prebacivanja Pokémona iz jedne igre u drugu. A jednom kada Pokémona iz jedne igre preko Homea prebacite u drugu, on se preko nje više ne može vratiti u igru iz koje ste ga prebacili.

Pokémon Home funkcionirat će s kombinaciji s igrama Pokémon Sword & Shield, Pokémon Let’s Go Pikachu/Eevee te s Pokémon Bank softverom za 3DS igre. Po lansiranju usluge neće biti moguće koristiti istu za Pokémon GO – to će doći nekad u budućnosti.

Pokémon Home bit će dostupan od drugog mjeseca 2020. godine.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • Tony Ghost 1811

    28.01.2020 - 20:03

    16 dolara za godinu dana. Hahahaha. A ja mislio sony pohlepan

  • Wolfman

    28.01.2020 - 23:01

    Preskupo

  • Zeus_CM

    29.01.2020 - 10:36

    Zajebite ovo, igrajte Temtem 🙂

  • RaspudicT1986

    29.01.2020 - 16:10

    A jel moze sacuvat TemTemove??

    • RaspudicT1986

      @RaspudicT1986, 29.01.2020 - 17:25

      hahahah stvarno nisi skuzio prc

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?