HCL.HR

Za popravak Twittera angažiran je tip koji je hakirao PlayStation 3

Zoran Žalac 23.11.2022.   •   18 komentara   •   Zanimljivosti


U sklopu hardcore promjena iza kulisa društvene mreže Twitter, angažman na 12 tjedana dobio je i George Hotz, haker koji je prvi razbio zaštite za iPhone i PlayStation 3.

Sudbina društvene mreže Twitter značajno će utjecati na industriju videoigara. Međutim, većina stvari koje se trenutno događaju s Twitterom, nakon što je platformu preuzeo multimilijarder Elon Musk, nemaju izravne veze s gamingom. Što ne znači da su one neizravne veze manje zanimljive.

Kako prenosi Eurogamer, Musk je u sklopu radikalnih promjena u Twitteru angažirao tipa koji bi mogao biti poznat nešto starijim igračima. Naime, zadatak popravljanja Twitterove funkcionalnosti pretraživanja dobio je George Hotz, tip koji je pod nadimkom “Geohot” još davne 2008. radio probleme za Apple i Sony. Bio je prvi haker koji je probio zaštite za originalni iPhone, a netom nakon toga i za PlayStation 3 konzolu.

Hotz je od Muska već imao ponudu za rad u Tesli nakon što je ovaj napustio svoju firmu. Iako baš nisu bili u najboljim odnosima, Hotz je na kraju dobio priliku da “popravi Twitter”, a za to mu je ponuđen angažman od 12 tjedana. 

Hotz je osim po svojim hakerskim avanturama poznat i po sporu sa Sonyjem. Tvrtka ga je tužila za neovlašteno pristupanje njihovom proizvodu te njegovu eksploataciju, a slučaj je na kraju završio nagodbom na sudu.

Označeno sa: ,

Komentari (18)

  • Benjamin Scrool

    23.11.2022 - 17:18

    Ne kužim, ako je Musk takav genije i tehnološki Isus onda njemu samom ne bi trebalo ni 5 minuta da fixa ne samo Twitter, nego i cijeli Internet. Al šta ćeš, vjerojatno je previše zauzet zanemarivanjem vlastite djece.

    • Stecajni_upravnik

      @Benjamin Scrool, 23.11.2022 - 18:04

      Ma jok, nego je kao pametan dasa platio po njemu najboljeg i verovatno resio stvar🤪

    • SonOfZeus

      @Benjamin Scrool, 23.11.2022 - 18:33

      To sto razumijem zrakoplove ne znaci da jednako detaljno razumijem i automobile. Nema ti bas komentar veze s logikom.

    • Ravel

      @SonOfZeus, 23.11.2022 - 18:42

      Nema ni Muskovo upravljanje Twitterom, ali eto nas.

    • SonOfZeus

      @Ravel, 23.11.2022 - 19:13

      Lik ima para da upravlja twitterom i koliko vidim dobro mu ide s obzirom da nikad vise aktivnih korisnika nije bilo. 🤷🏻‍♂️ Da misli da sve zna ne bi zaposlio spomenutog iz članka. Inteligentni ljudi stavljaju inteligentne ljude na pozicije za koje su sposobni. Rimac nema blage veze o baterijama i završio je VERN koji nema veze sa inženjerstvom, već je “plati i napisi seminar za diplomu” fakultet- pa je zaposlio sposobne ljude koji su mu firmu učinili uspješnom. Delegacija postoji.

    • Ravel

      @SonOfZeus, 23.11.2022 - 21:30

      Ako je dobro da mu brod gori i da svi gube povjerenja u platformu, od korisnika do ulagaca, onda mu definitivno super ide.

    • SonOfZeus

      @Ravel, 23.11.2022 - 23:03

      Super mu brod gori sa 260 milijuna aktivnih korisnika na dnevnoj bazi, “samo” 10 milijuna vise nego u listopadu.

    • Ravel

      @SonOfZeus, 24.11.2022 - 07:05

      Kakva korist od takvih brojki kad gubi 4 milijuna dolara dnevno i kad je otpustio mnoge ljude zbog kojih je Twitter koliko toliko bio funkcionalan?

    • SonOfZeus

      @Ravel, 24.11.2022 - 13:16

      Bio funkcionalan? ti se šališ jelda? Jel si ti ikada pogledao što radi prosječan radnik twittera? 80% radnog vremena provodi na kavi i u relax zoni. Samo na hranu su trošili 13 milijuna dolara godišnje na hranu za njihove zaposlenike. Kakvih 4 milijuna dolara dnevno? 4 milijuna dolara dnevno uštedi samim time što im je dao otkaz.

    • Ravel

      @SonOfZeus, 24.11.2022 - 13:28

      Nisam znao da Tesla ima funkcionalne botove na hrvatskim mrežama.

    • SonOfZeus

      @Ravel, 24.11.2022 - 16:06

      Zanimljivo; to govori lik čije komentara sam prvi put vidio prije kojih tjedan dana. Koliko ti star account? Mjesec, optimistično dva? Jel na svim portalima na kojima tek napraviš account govoriš o tome kako ti je Elon oteo ženu?

    • Ravel

      @SonOfZeus, 24.11.2022 - 17:50

      Za razliku od tebe, ne moram biti svugdje odjednom kadgod mi netko takne taticu Muska. Javi se kad ne budeš imao retoriku 15-godišnjaka koji uzaludno traži idole za štovati. Poz!

    • SonOfZeus

      @Ravel, 24.11.2022 - 18:53

      Šta? Prvi put komentiram Muska na bilo kojem portalu, a osobito ovom. Ima drugih žena u moru, nemoj da te toliko pogađa! 😹

    • Bakinson

      @SonOfZeus, 24.11.2022 - 10:23

      Super mu ide kao i sve njegove firme, beskonačne rupe za novac koje nastavljaju goriti jer pradjedi s puno novaca ne razumiju da im prodaje maglu. Solar city rupa, hyperloop ukrana ideja koja je već dokazana da neće funkcionirati, space X koji američka vlada drži na životu, momak koji je lagao da ima diplomu iz fizike da bi ispalo da ima kupljenu diplomu iz ekonomije. Pravi genije nema šta. Jedino što je on je dokaz da kada tatica da puno para možeš kupiti diplome, biti ilegalno u americi i mazati oči skupini starca s novcima. Na kraju će završiti kao Elizabeth Holmes.

    • SonOfZeus

      @Bakinson, 24.11.2022 - 13:20

      Sad kad si to sve napisao odi u google i napiši very simple ”Tesla worth”. Ti si svjestan da je Musk najbogatiji čovjek na svijetu trenutno, a ti tipkaš o nekim propalim projektima? Shvaćaš koliko je to smiješno? Lik vrijedi trostruko više nego cijeli BDP hrvatske, a ti laprdaš na forumu o njegovim potezima. Tragikomično. Ne slažem se s 70% toga što on radi, osobito oko dumpanja kriptovaluta, ali to ne znači da nije iznimno uspješan i itekako inteligentan. Kakav je čovjek me boli briga – jednako kako njega boli briga što ti ili ja mislimo.

    • Bakinson

      @SonOfZeus, 25.11.2022 - 05:56

      E sad kad ti naučiš da je ta vrijednost zapravo u dinoicama koje u biti znaće da investitori garantiraju tu vrijednost, a ne nikakav njegovi novac (što misliš zašto se morao zadužiti po kamati od 1.4B dolara godišnje da kupi twitter?) i onda će ti biti maaaalo jasnije šta znaći vrijednost dionice (koja je također umjetno držana na životu novcem vlade SAD i Kine). U ostalom, nisam napisao ništa za Teslu, nego za sve ostale njegove firme. I slijepa kokoš ubode crva ponekad. Ali samo ti vozi po njemu, malo treba i kukovima radit 😉

    • SonOfZeus

      @Bakinson, 25.11.2022 - 11:48

      Ma stvarno?! Ja sam mislio da je svih 200+ milijardi dolara likvidno. Znaci nije? Vau. Znaci kao kod svakog drugog milijardera? Kul. I dalje je najbogatiji u društvu Bezosa, Gatesa i Keruma.

  • Fenner

    24.11.2022 - 15:25

    Twitter bi trebalo ugasiti i pusa bok.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?