HCL.HR

Portovi Castlevania: Lords of Shadow igara nisu vjerojatni

Renato Pedišić 12.02.2013.   •   5 komentara


Wii U vjerojatno neće dobiti vlastitu verziju Lords of Shadowa 2, a Mirror of Fate HD za kućne konzole je isto tako vrlo teško ostvariv cilj kojemu se MercurySteam trenutno ne može posvetiti.

Iako smo nedavno o tome pisali, izgleda da, unatoč nedavnim navodima Davea Coxa iz Konamija, MercurySteam nema u planu izdavati HD verziju igre Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate, a potvrđeno je kako ni Wii U najvjerojatnije neće vidjeti prilagođenu verziju Lords of Shadowa 2. Razlozi za negiranje oba porta nalaze se uglavnom u ograničenosti MercurySteama u ljudstvu i slobodnom vremenu.

Dave Cox se ovom izjavom obratio fanovima serijala: “Ne radimo Wii U verziju Castlevanije: Lords of Shadow 2 zbog manjka resursa. Imamo ograničen broj ljudi koji rade na ovom naslovu. Oko 60 osoba je radilo na prvom naslovu i to je bio vrlo malen tim. S nastavkom smo taj tim malo proširili, ali da napravimo Wii U verziju trebamo barem još 20 do 30 ljudi. Osim toga, već smo vrlo daleko stigli s produkcijom Lords of Shadowa 2 pa bi bilo vrlo teško izbjeći negativne efekte proizvodnje igre pri izradi Wii U verzije. Trenutno to nema nikakvog smisla za nas.”

Što se tiče oko izlaska HD verzije Mirror of Fatea, izgleda da ni ona najvjerojatnije neće doći na tržište, a zloguki je Dave o tome izjavio sljedeće: “Iako imamo spremljene HD dijelove igre, igra kao takva je dizajnirana za Nintendo 3DS. Uvijek smo se fokusirali na izdavanje igre za tu platformu. Nemamo planove donijeti igru na HD konzole. Nemamo planove za stvaranjem druge verzije jer je igra u biti dizajnirana za dvostruki ekran i korištenje sposobnosti 3DS-a. Nije rijetkost da proizvođači imaju HD dijelove igara kako bi ih koristili u budućim projektima, ali ovoga puta ne planiramo ništa.”

Eto, čuli ste riječi Davea “Skačem-sam-sebi-u-usta” Coxa koji je bio vaš domaćin u još jednoj pesimističnoj vijesti dana. Ono što ipak nije negirano je podatak da Mirror of Fate i dalje izlazi 8. ožujka za 3DS, a Lords of Shadow 2 će također doći ove godine, najvjerojatnije isključivo za PlayStation 3 i Xbox 360.

Komentari (5)

  • metalmanijak

    12.02.2013 - 15:18

    Nije li Lords of Shadow 2 trebao izaći i za PC ili se ja to varam?

    • afterlife

      @metalmanijak, 12.02.2013 - 15:51

      mislim da sam i ja cuo da izlazi za pc

  • afterlife

    12.02.2013 - 15:52

    ceka se 08.03 nestrpljivo

  • adycro

    12.02.2013 - 18:50

    Ima premalo ovakvih igara na PC.. i onda svaki naslov docekamo rasirenih ruku.
    Dead Soul je uzassan jedan port za PC a svejedno opet je idealna igra i zadovoljan si sto je mozes kako tako igrati. DmC je izuzetak ^^.
    A ova igra izgleda odlicno ali ocito da nece vidjeti msia i tipkovnice.

  • mickolopi

    12.02.2013 - 22:08

    Na IGN, Gamespot, eurogamer, GT, itd, svugdje pise da izlazi i za PC… osim ako opet nije odlozeno kao i za MGS R, za njega su bili rekli da ce za PC, pa nista za sad, jos se razmisljaju… Konami nesto ne gotivi bas PC, samo pes redovno stanca za njega…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?