HCL.HR

Jedna od najkontroverznijih igara ikada otkriva svoj kôd fanovima


Developeri Postala javno su objavili kod svoje kontroverzne pucačine za njen dvadeseti rođendan i time ju prepustili na volju fanovima.

Postal open source

Svi smo barem jednom kao klinci u nekoj GTA igri samo divljali gradom gazeći ljude i radeći kaos. No davne 1997. kada je izašao prvi GTA i to nam omogućio, izašao je i prvi Postal kojem je to bio cilj. Bila je to brutalna izometrična pucačina koja je dobila još brutalniji nastavak iz prvog lica, a obje igre su bile jako kontroverzne po svojim izlascima.

Hrabri developeri Running With Scissors vjerojatno bez tih kontroverzi i popularnosti naslova nikada ne bi opstali, pa prvi Postal nazivaju svojom bebom. Putem službene stranice obratili su se javnosti i prisjetili mailova zaluđenih fanova i prvih tužbi od prije dvadeset godina. Postal igre su u tom dugom periodu ostale začuđujuće žive i obnavljane, poput remastera originala koji je izašao ove godine, a developeri su sada sve dali u ruke fanovima.

Kôd prvog Postala je javno objavljen na Bitbucketu što znači da ga bilo tko može skinuti i raditi s igrom što god želi. Inače većina igara ima zaštićen kod po kojem se izvode radi sigurnosti ili osiguranja kvalitete, ali izgleda da RWS nakon 20 godina brutalne ljubavi vjeruju mašti svojih fanova.

Sjećate li se Postal igara? Jesu li vam dozvolili roditelji da ih igrate kada ste bili manji?

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • veki666

    30.12.2016 - 19:29

    Joooj kad se sjetim…predobra igra. A kaj bi nam starci dali da igramo pa bili su tudumi tad za kompove, kao da su znali kaj mi igramo. Pa moji se još danas čude Super Mariju.

    • Tony Ghost 1811

      @veki666, 30.12.2016 - 20:35

      ?

    • rokonja

      @veki666, 30.12.2016 - 23:44

      Hahaha, teletekst na TV-u im je maxsimum.

    • funky0308

      @veki666, 31.12.2016 - 01:38

      Hahaha…ziva istina. Poljevaju komp svetom vodom 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?