HCL.HR

Postojeća pretplata na Xbox Live Gold vrijedi i za Xbox One

nebel 22.05.2013.   •   1 komentara


Igrači će na obje Microsoftove konzole, i X360 i Xbox One, moći koristiti isti Xbox Live račun, a unutar istog računa moći će kreirati više korisničkih profila.

Microsoft je potvrdio da će Xbox 360 i Xbox One dijeliti jedan pretplatnički račun za Xbox Live uslugu. Drugim riječima, ako imate obje konzole, nećete trebati dva računa. Odnosno, ako ste već pretplaćeni, dolaskom nove konzole nećete trebati još jedan XBL račun.

Isti će se račun moći dijeliti između više korisnika iste konzole. Točnije rečeno, unutar jednog računa moći će se kreirati više korisničkih profila od kojih će svaki imati pristup istim igrama i funkcijama usluge, ali će svaki biti personaliziran – kako izgledom, tako i listom prijatelja.

Kao što je ranije najavljeno, dosadašnji limit od 100 prijatelja bit će povećan na 1000, a izveden kao novi sustav „praćenja“, poput onih na Twitteru i Facebooku. Također je potvrđeno kako ćemo uz svoje gamer tagove moći koristiti i stvarno ime i prezime, a imat ćemo kontrolu nad time tko ga sve može vidjeti. Microsoft navodi kako je ta nova arhitektura XBL prijateljstava još uvijek u fazi izrade, tako da ćemo o njoj više čuti kasnije ove godine.

Od ostalih noviteta potvrđeno je ono što smo čuli ranije – achievementi će se u igre moći dodavati naknadno, putem clouda, što developerima otvara mogućnosti organiziranja dnevnih, tjednih pa i mjesečnih izazova. Osobni Gamer Score iliti achievementi s X360 konzole, prenijet će se i na Xbox One, a to developerima nudi mogućnost da dizajniraju achievemente koji se otključavaju korištenjem obaju platformi, odnosno različitih igara iz serijala.

Najvažnije informacije o novoj Xbox One konzoli doznajte u našem detaljnom izvješću, a svakako pogledajte i prve igre koje su predstavljene za konzolu.

Komentari (1)

  • perisimus

    23.05.2013 - 11:25

    Xbox Live je obična pljačka gdje plačaš za ono što si već platio. Dodatno plačanje nečega što si kupio (disk koji ima igru i njezin MP) nije samo pohlepa već, kad bolje razmislite o tome, graniči sa zdravim razumom. No kako kažu ljudi koji bolje od mene poznaju ljudsku psihologiju – "svake sekunde se rađa jedan naivac".

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?