HCL.HR

Predstavljen Xbox One, Xbox nove generacije

안정우 21.05.2013.   •   64 komentara


Tračanja o imenu i mogućnostima novog Xboxa konačno mogu prestati. Microsoft je upravo predstavio svijetu Xbox One, novu generaciju Xbox konzole, a mi imamo sve prve detalje i slike.

Ovaj članak je objavljen u svibnju 2013., ali smo ga aktivno ažurirali najvažnijim novostima sve do samog izlaska Xbox One konzole, 22. studenog.

Microsoft je upravo u Redmondu predstavio novu generaciju svoje Xbox konzole. Naravno, novi uređaj ne zove se Xbox 720 ili Xbox Infinity kako se nedavno tračalo – naziva se Xbox One. Pod tim nazivom Microsoft želi reći kako je to jedan uređaj za sve vaše potrebe zabave u dnevnom boravku. Osim igranja igara, Xbox One moći će se koristiti za gledanje televizije na jedan interaktivan način, kao i za druge oblike zabave poput slušanja glazbe, surfanja internetom i korištenja raznih internetom povezanih aplikacija poput Microsoftovog Skypea, čija je funkcionalnost demonstrirana i na samom događaju predstavljanja konzole.

Hardverske specifikacije Xbox One konzole nisu nimalo iznenađujuće, budući da je Microsoft sada praktički samo potvrdio navode koji već neko vrijeme kolaju internetom. Iako o samim specifikacijama nisu duljili za vrijeme predstavljanja konzole, potvrđeno je kako konzola ispod ‘haube’ skriva osam-jezgreni centralni procesor za kojega, doduše, tvrde da ga je dizajnirao sam Microsoft, dok su glasine navodile da je riječ o AMD-ovoj Jaguar arhitekturi. Potvrđeno je i da konzola ima ukupno 8GB RAM memorije (čini se da se radi o DDR-u 3, kao što se pretpostavljalo), kao i 500GB hard disk, USB 3.0 portove, input i output HDMI portove (s podrškom za 1080p i 4K rezolucije) te BluRay čitač.

I dok to sve zvuči očekivano, jedan detalj spomenut nakon samog predstavljanja pomalo je iznenađujuć. Microsoftovi djelatnici u sektoru hardvera tvrde kako će Xbox One tijekom vremena moći postati sposobniji u smislu sirove snage korištenjem cloud computinga. U prijevodu, iako je snaga nove konzole ograničena na hardver koji se nalazi u njoj, konzola je dizajnirana da u budućnosti može komunicirati sa serverima u oblaku kako bi povećala svoju sirovu snagu, odnosno kako bi rasteretila centralni procesor tako da dio izračuna proslijedi serverima u oblaku.

Sam izgled konzole vrlo je jednostavan, više nalik kakvom DVD playeru ili VHS uređaju negoli kakvoj gaming konzoli.

Xbox One

Nakon eventa dobili smo konačnu potvrdu da Xbox One neće tražiti stalnu konekciju na internet za normalan rad, ali i potvrdu toga da nova konzola neće podržavati Xbox 360 igre, odnosno da neće biti unazad kompatibilna s vašom X360 kolekcijom, bilo da se radi o igrama na disku ili digitalnom sadržaju kupljenom putem Xbox Livea. Razlog za to je činjenica da nova konzola koristi X86 arhitekturu centralnog procesora, dok je Xbox 360 baziran na znatno drugačijoj PowerPC arhitekturi.

Microsoft je dao do znanja da u ovome trenutku nemaju namjeru pružiti podršku za Xbox 360 igre na novoj konzoli putem kakvih cloud servisa (kako je Sony dao do znanja da planira riješiti isti problem u slučaju PlayStationa 4), ali objašnjavaju kako najava nove konzole nije ujedno i kraj Xboxa 360 koji će se nastaviti prodavati uz novu konzolu “još neko vrijeme u budućnosti’. Jedna stvar ipak će se moći prebaciti s vaše stare konzole na novu – vaš Xbox Live Gamescore.

Nakon konferencije potvrđeno je i kako će Xbox One zahtijevati obaveznu instalaciju svake igre na svoj hard disk, nakon čega više neće biti potrebno da se igrin disk nalazi u BluRay čitaču za igranje. Navodno će to onemogućiti, odnosno otežati, prodaju ili posuđivanje igara između korisnika jer će kupac već korištenog primjerka igre morati platiti određeni iznos za ponovnu instalaciju igre na drugoj Xbox One konzoli. To praktički znači da neće biti moguće posuđivati ili prodavati korištene Xbox One igre, odnosno da to neće imati previše smisla budući da će se morati plaćati naknada. Treba doduše naglasiti da potonje još nije u potpunosti razjašnjeno od strane Microsofta koji je za sada samo naveo kako će Xbox One omogućiti korisnicima da ‘razmjenjuju i prodaju igre’, uz obećanje da će više o tome reći kasnije.

UPDATE: Nakon negativne reakcije javnosti, Microsoft je odustao od ideje da se svaka Xbox One igra mora instalirati i potpuno promijenio svoju politiku glede prodaje ili posuđivanja Xbox One igara. Više o tome saznajte u zasebnom članku.

LINK: Microsoft se predomislio – Xbox One ipak bez novih ograničenja

Nova konzola će koristiti i napredan sustav instalacije igara gdje korisnici neće morati čekati da instalacija igre završi prije nego ju mogu pokrenuti, već će se igra moći pokrenuti čim započne njena instalacija. Također, sva ažuriranja za aplikacije i igre instalirati će se u pozadini bez prekidanja igre, odnosno uznemiravanja korisnika. Kasnije je Microsoft potvrdio i da će Xbox One podržavati proširivanje konzoline memorije putem USB 3.0 portova te da korisnici neće moći sami zamijeniti hard disk koji dolazi u konzoli.

Potpuno nova i znatno naprednija verzija Kinect senzora najavljena je uz novu konzolu, a prema svemu sudeći Kinect će biti integralan i ključan dio Xbox One iskustva. Dapače, navodi se kako konzola uopće neće moći raditi bez novog Kinecta koji će dolaziti u kutiji uz svaki Xbox One. Ovaj Kinect nove generacije imat će 1080p HD RGP kameru s dodatno proširenim kutom gledanja koja će mu omogućiti znatno veću preciznost pri detekciji pokreta, a koja će se moći koristiti i za Skype.

Mikrofon na novom Kinectu također je poboljšan zajedno sa softverom za prepoznavanje govora. Mnoge nove glasovne komande omogućiti će, primjerice, da glasom prebacujemo između igranja igara i gledanja filmova ili da pak upalimo i ugasimo samu konzolu.

Xbox One - Kinect

Kontroler za Xbox One ne donosi nikakva iznenađenja. Microsoft navodi da novi kontroler ima 40 ‘promjena u dizajnu’, no moramo reći da ih je teško vidjeti baš 40. U svakom slučaju, riječ je očigledno o redizajnu Xbox 360 kontrolera koji će imati integrirani dio za baterije, novi ‘precizniji’ D-Pad i naprednije analogne triggere, a podržavati će i Wi-Fi Direct.

Navodi se kako je komunikacija između novog kontrolera i konzole sada ‘barem 15% brža’, a biti će poboljšan i kontrolerov rumble sustav, odnosno ‘vibra’, pri čemu se spominje da će posebni motori za ‘vibru’ biti postavljeni i unutar samih triggera. Za slučaj da ste se pitali, Xbox One neće podržavati kontrolere za Xbox 360.

Xbox One - Controller

Operativni sustav novog Xboxa dizajniran je za brz i fluidan rad, odnosno brzo prebacivanje između raznih aplikacija i samih Xbox igara, a činiti će ga ukupno tri ‘sloja’ operativnog sustava. Zapravo, Microsoft navodi da se radi o tri posebna operativna sustava povezana u jednu koherentnu cjelinu. Jedan OS bit će baziran na Windows kernelu što bi developerima trebalo omogućiti lako konvertiranje aplikacija dizajniranih za Windowse na novi Xbox. Drugi OS biti će ‘Xbox OS’, odnosno koristiti će se za pokretanje Xbox igara, a treći OS služiti će kao svojevrsni posrednik između dva navedena koji će se brinuti za brzu komunikaciju između ‘Windows’ i ‘Xbox’ dijela.

Iako nije jasno kako će to točno funkcionirati, pogotovo u smislu zemalja poput Hrvatske gdje određene usluge nisu dostupne, Xbox One podržavati će i gledanje televizije. U tom kontekstu, Microsoft je razvio i napredno sučelje koje će učiniti podržane televizijske programe djelomice interaktivnima, slično kao što je to Nintendo najavio s Nintendo TVii uslugom za Wii U.

Prateći otkrivanje u Redmondu putem prijenosa uživo, činilo nam se da su fluidnost i instantnost ključne riječi kojima se Microsoft vodio pri dizajniranju sučelja novog Xboxa. Demonstrirano je brzo paljenje konzole, gotovo instantno prebacivanje iz jedne aplikacije u drugu, kao i iz igre u određenu aplikaciju, a sve to omogućeno glasovnim naredbama ili pokretima tijela koje hvata novi Kinect. Potvrđena i demonstrirana je pritom i podrška za multitasking kod određenih aplikacija. Sljedeći video je isječak iz pune konferencije predstavljanja nove konzole koji će vam pojasniti kako funkcionira TV usluga, kao i samo sučelje upravljano glasom i pokretima.

Predstavljena je ukratko i nova, naprednija Xbox Live usluga. Iza nje će ovaj put stajati čak 300 000 servera diljem svijeta, a najznačajnija poboljšanja usluge tiču se achievementsa i matchmakinga. Novi achivementsi su opisani pomalo apstraktno. Kažu da će biti ‘osobniji’, da će više pričati priču o tome kako ste nešto igrali, umjesto da samo navode što ste u igri postigli (da, ni nama nije baš jasno). Napredak u matchmakingu je s druge strane mnogo jasnije izražen – Xbox One će podržavati do 128 igrača u online multiplayer mečevima, za razliku od maksimalnih 16 do 32 igrača na Xboxu 360.

UPDATE: Za više detalja o sučelju Xbox One konzole, odnosno operativnom sustavu koji konzola koristi i načinu na koji isti iskorištava napredne mogućnosti novoga Kinecta, provjerite u sljedećem videu. Ovaj video je objavljen u studenom 2013. godine, dva tjedna prije izlaska konzole na tržište.

Nakon što su se gameri diljem svijeta vrlo oštro i vrlo javno pobunili protiv Microsoftove politike s Xbox One konzolom koja brani tradicionalno dijeljenje i preprodaju igara te zahtjeva internet konekciju za uživanje u offline sadržaju, Microsoft je potpuno odustao od te politike.

Xbox One sada ipak ne zahtjeva internet konekciju svaka 24 sata, nema nikakvih regionalnih ograničenja i dopušta tradicionalno dijeljenje i preprodaju igara na disku. Također, zbog uklanjanja regionalnih restrikcija te promjene politike vezane uz spajanje konzole na internet, vjerujemo da sada nema nikakvih prepreka za uredan rad Xbox One konzole u Hrvatskoj, unatoč tome što i dalje nismo na listi službeno podržanih zemalja. Sve detalje o tome provjerite u posebnoj vijesti.

LINK: Microsoft se predomislio – Xbox One ipak bez novih ograničenja

Prve igre predstavljene za Xbox One uključuju novi i ekskluzivni nastavak Forze Motorsport, FIFA-u 14 i nekoliko drugih EA Sports igara, kao i Call of Duty: Ghosts te novi naslov Remedy Entertainmenta naslova Quantum Break. Nakon samog eventa potvrđeno je i nekoliko third-party igara za novu platformu, a više o tome pripremio je naš Zoran Žalac u ovom članku. U svakom slučaju, Microsoft se na prvom otkrivanju konzole više fokusirao na značajke poput gledanja televizije i navigiranja sučeljem naprednijim Kinectom, nego na same igre. Nadamo se da to znači da ćemo na Microsoftovoj E3 konferenciji koja se održava 10. lipnja slušati isključivo o igrama za One.

UPDATE: Za puni popis launch naslova, odnosno igara koje su izašle paralelno uz izlazak Xbox One konzole, provjerite ovaj članak, a ako vas zanima koje igre stižu sljedeće godine na Xbox One, provjerite sljedeći video.

Na Microsoftovoj E3 konferenciji otkrivena je cijena i okvirni datum izlaska Xbox One konzole. Koštati će 499 eura u europskim trgovinama, a na policama će se naći negdje tijekom mjeseca studenog ove godine. Za više informacija o tome i za neke nove detalje o Xbox One konzoli koje smo saznali nakon E3 konferencije 10. lipnja, provjerite članak iza sljedećeg linka.

LINK: Xbox One dolazi u studenom po cijeni od 500 eura, otkriveni novi detalji UPDATE #1: Konačno je otkriven točan datum izlaska Xbox One konzole – pojaviti će se u 13 izabranih zemalja diljem svijeta 22. studenog ove godine te u još nekoliko drugih zemalja kasnije tijekom 2014. godine.

UPDATE #2: Xbox One je izašao na tržište! Stigao je veliki dan za Microsoft, 22. studeni, a Xbox One lansiranje prošlo je uz vatromet, koncerte i ogromne redove na ponoćnim prodajama. Provjerite dio te atmosfere kroz Microsoftov video koji smo priložili u ovoj vijesti. U uistom članku ćete pronaći i aktualne informacije o dostupnim igrama i DLC sadržajima koji su se mogli kupiti odmah uz samu konzolu.

Za više o Xbox One konzoli pratite HCL i pridružite nam se u raspravama u Xbox One podforumu.

Komentari (64)

 • GamerIN_HD

  21.05.2013 - 21:17

  Daleko najgluplje moguce ime za slusajte ovo TRECI XBOX oni ga nazovu ONE i ne moze konkurirati PS4 po snazi…izgleda borba M$-a i Nintenda ovu generaciju,PS4 sam na vrhu.

 • blacky_st

  21.05.2013 - 21:23

  Mislim da novi xbox nece bas tako glatko proc kod gaming populacije ovaj put,pogotovo kod ostatka svijeta a ne treba niti spominjat lijepu nasu, jer njihov je fokus maksimalno usmjeren na ameriku i sve ove funkcije koje ima nov box nece doc do izrazaja kod nas. Meni osobno se ne sviđa to forsiranje konzole kao središnjeg uređaja u kuci oko kojeg se sve vrti i koji je glavni, zna se zasto ljudi kupiju konzole. Igre moraju biti u prvom planu a ne televizija i muzika i sta sve ne, mislim sve je to keksi al za sada sony ima puno bolju strategiju i orijentaciju prema trzistu i pravu ciljanu populaciju.Hardcore :))

  • Zael

   @blacky_st, 21.05.2013 - 22:27

   naveo si točno moja glavna dva problema s ovom konzolom. 1. pregršt ovdje beskorisnih funkcija i 2. forsiranje glupe konzole kao svemoćnog uređaja. još malo pa mi neće ni komp trebati uz konzolu a imat će i ugrađeni sprej od lavande za mirišljavi dnevni boravak

 • olio

  21.05.2013 - 21:26

  bezveze ime, ok "retro" izgled, ok hardver, zanimljive ideje sa strane softwarea. Moglo bi bit nešto od ove konzole.

  • SonOfOsiris

   @olio, 22.05.2013 - 18:48

   ok izgled?? nabavi si naočale

 • Crniman

  21.05.2013 - 21:42

  Ma ovo je katastrofa! Iako sam hardcore PC gamer jasno se vidi kako ce PS4 pomesti ovo

 • CroDruid

  21.05.2013 - 21:56

  Onome tko je dizajn radio treba šamarčinu opalit.
  Isto me čudi ovaj "novi" kinekt koji ima samo jednu kameru?? Pa kako jedna kamera? Kaj nije kinekt imao dvije plus onu infracrvenu?

  Ovo je smeće i kupit ću si PS4!

  • Zealot

   @CroDruid, 21.05.2013 - 22:03

   Budimo realni :),da je sve perfektno ti bi opet kupio ps4…..jer si ocito fanboy sony-a

  • CroDruid

   @CroDruid, 23.05.2013 - 10:20

   Nisam, ja sam fan svake dobre tehnologije!

  • CroDruid

   @CroDruid, 23.05.2013 - 10:22

   Recimo Kinect za 360 mi se jako sviđa!
   Volim brate inovacije i dobru tehnologiju.
   Ali sad kad gledam ovaj novi xbox, radije bi uzeo Wii U ko drugu konzolu nego ovo.

 • jagoMW2

  21.05.2013 - 22:10

  izgleda ko neka SEGA napravljena prije 20g. ako izgled pomaze u prodaji neki stvari onda xboxu nema pomoci.PS4 ce ga pomesti,ma japanac je to sto bi rekli nasi ljudi:)

 • DaXx66

  21.05.2013 - 23:10

  hipsteri navalite 😀 btw ekipa da shvatite – trziste xboxa je USA, sonyu pripadaju EU i asia, tako je bilo tako ce i ostat until the end of time ^^

  • kmarkecGamer

   @DaXx66, 22.05.2013 - 10:08

   tocnije, trziste xboxa je za usa i zapadnu europu, a sonyu pripadaju istocna europa i azija. vjeruj mi, na zapadu europe, ljudi vecinom imaju xboxe

  • dabar1985

   @DaXx66, 22.05.2013 - 19:50

   MA KOM TI to pričaš—-igram socom iskljucivo s amerikancima i zapadnoeuropljanima a iz hrvatske jos nisam nasao nijednog igraca

 • DPajoj

  21.05.2013 - 23:39

  Sviđa mi se, dizajn jednostavan no moderan, definitivno u skladu s modernim simplističkim standardima interijera. Kad već udvadeseterostručuju servere, očekujem i dolazak dosad nedostupnih feature-a. Najviše mi se sviđa multitasking, jer meni kao PC gameru nedostaje direktan uvid u stvari poput društvenih mreža za vrijeme igranja.

 • Andrash

  22.05.2013 - 02:43

  Glupo i nelogično ime i izgleda ODVRATNO! Mada je to sve sporedno…

 • Apocalypse4987

  22.05.2013 - 04:39

  Kako misle rasteretit procesor cloudom? Al su izmislili internet brzine koje su veće nego onima u sabirnici?

  • Ementaler

   @Apocalypse4987, 22.05.2013 - 07:58

   Navodno je to plan za budućnost, kada internet postane brži, a i tada bi pričali samo o nekim, ajmo reć – 'pozadinskim kalkulacijama' koje bi proslijedili u oblak da se rastereti CPU. Čak i to zvuči malo nategnuto zapravo, pogotovo jer su to predstavili kao nešto što bi se zapravo primijetilo kao pojačanje snage…

 • idem582

  22.05.2013 - 05:43

  Koja glupost,sve konzole nove generacije.Xbox One,Playstation 4 i Wii U sve koštaju oko 3-4 tisuće kuna,pa za te pare kupis jebački komp koji ima milju više mogućnost

  • JaBitiTarzan

   @idem582, 22.05.2013 - 09:58

   Ma da ali marketing i keš rade svoje.

  • RedEy3

   @idem582, 22.05.2013 - 12:59

   za 3-4 tisuće kuna kupiš jebački komp? ne baljezgaj gluposti.

  • JaBitiTarzan

   @idem582, 22.05.2013 - 17:24

   Nebitno je šta konzolaški fanboyevi misle, ipak si u pravu. Na PS3 ni PS4 niti bilo koji Xbox ne možeš povezati skener štampač itd

  • Mileni

   @idem582, 23.05.2013 - 08:57

   Ima PC puno vise mogucnosti. Istina. No nema mogucnost igranja Gran Turisma, Haloa, God of Wara, itd. Radi takvih stvari se kupuju konzole, a ne radi printanja i sl. gluparija. Gluparije samo za konzole, jer konzola sluzi iskljucivo za zabavu, a nikako kao nekakav biznis alat. Gluposti pisete.

  • Zealot

   @idem582, 23.05.2013 - 15:23

   A sta se kupuje zbog starcrafta,Company of heroesa,Diabla ……. i da ne nabrajam dalje 🙂

  • Zealot

   @idem582, 23.05.2013 - 15:26

   A gad of wara 1 i 2 sam igrao na PC-u :),takodje haloa….. 🙂

  • Zael

   @idem582, 23.05.2013 - 16:34

   pa da, za 4 tisuće kuna se složi lipa mašinica. a idem582 šta se tiče cijena konzola, one su takve kod nas, nisu svugdi, evo recimo target prodaje wiiU u americi za bijednih 250 dolara….

 • piydek

  22.05.2013 - 05:48

  Znači, jedan mid-range HTPC sa par điđa-miđa.

 • 4 Horseman _ WAR

  22.05.2013 - 06:24

  Konzola ima neki retro štih izgled meni lici na stari VCR iz 80-ih

 • rokonja

  22.05.2013 - 06:46

  ma nase… oni tog pun kofer još dobiš i xbox 360, a ono ziher dobiš jedan kontroler. ma samo da se lova pere da ima se "kao" razloga prodavat za 4-5 soma kuna i to je to i još pljuni EA-gamesu 500 kn za igru i nema veselju kraja. i nije bitan toliko izgled nego funkcijonalnost (al nema GPRS, ma hebeš to). E EKIPA DAL KONZOLA IMA WI-FI ADAPTER UGRAĐEN(televizori imaju a da ovo nema)? nisam fan konzola, al mislim da će PS4 ovaj put bit korak naprijed kao xbox360 ispred PS3. živi bili pa vidjeli kako će sve to proć, još da imaju PS4 i Xbox iste dane izlaska pa da vidimo.

 • Legasus

  22.05.2013 - 08:54

  Već vidim slogan za 5 godina: Back to the gaming

  • blacky_st

   @Legasus, 22.05.2013 - 12:24

   +1

  • Daky101

   @Legasus, 23.05.2013 - 22:39

   lol,+1,jebla ih glazba i televizija

 • dino26

  22.05.2013 - 09:19

  e ali fakat su mogli neki više "gamerski dizajn" konzole slozit xD a sve ove mogucnosti kinecta zvuce predobro 😀

 • Chris28

  22.05.2013 - 09:34

  Da PS4 se čini bolji, ali na kraju su bitnije igre nego sama konzola, ja bih najrađe kupio obe konzole, zbog forze, killzone-a i ostalih exkluziva, iako vjerojatno neću kupit ni jednu.

 • apach

  22.05.2013 - 10:25

  Sve te "inovacije" sminka,izgled i ostale gluposti padaju u vodu pred cinjenicom da ce se morat placati instalacija kupljene igre na drugu konzolu, a poznavajuci microsoft i njihovu pohlepu to nece biti neka sica, to je cisti samar igracima koji ce im se sigurno odbiti od glavu. Izgled i sve ostalo ce biti par dana zanimljivo al kad dodje vrijeme za kupovinu neke nove igre koja kosta koliko kosta a nemas nacina da je posudis, razmjenis ili kupis vec koristenu igru nego ces morati ispljunuti debel novac za svaku od njih ce sigurno biti problem broj jedan za svakog igraca, pogotovo na ovim nasim prostorima a i sire.
  Bolje da su se ostavili gaminga i napravili obican dvd-bluray citac sa hrpom bespotrebnih glupost za one koji boluju od istih, jer kako su krenuli na iducoj konzoli ce ti naplacivati i igranje svoje kupljene igre svaki put kad je ponovo pokrenes, ja sam ovo sto se sad provlaci oko koristenja rabljenih igara govorio jos prije tri godine i vise tako da ni ovaj drugi slucaj nije nemoguc u buducnosti.
  Uglavnom iskreno se nadam da ce se microsoftu odbiti od glavu to sto su igranje i igrace gurnuli u drugi plan i da ce se za 5 godina sjetiti slogana Back to the gaming kao sto Legasus kaze :))

  • apach

   @apach, 22.05.2013 - 10:33

   I da jos nesto, ne znam kakvo je stanje sa sonyem i novom pleykom po tom pitanju,
   nisam nesto posebno pratio ali ako sony odjebe tu opciju i budu se mogle slobodno koristiti rabljene igre pomest ce ih ko cistacica zahod .

  • grgoljblaster

   @apach, 22.05.2013 - 10:35

   Sony ima tehnologiju koja vezuje disk za tvoj nalog na konzoli. Nece je koristiti niti forsirati ali ce je posudjivati izdavacima ukoliko oni to budu zeleli.

 • drazensi

  22.05.2013 - 11:19

  iz nekog razloga ne mogu staviti link, pa ovako samo da nadobacim, moci ce se koristiti rabljene igre, info vise na good game-u..

 • Andjo

  22.05.2013 - 12:06

  Kako bi se lijepo izderao iz publike; "xbox off" :DD

 • MattSim

  22.05.2013 - 13:11

  Kako bih volio da se glupi MS posveti PC gamingu i samo njemu. Ali moram reci da mi je drago sto su objavili da ce se Kinect moci koristiti i za PC jer je to jedina stvar koja valja.

 • Stalker147

  22.05.2013 - 13:43

  Nije bitno kako se zove kako izgleda najbitnije su funkcije koje najvise pasu amerikancima i zapadnoj eu,sve u svemu tko je pravi gamer rasturat ce igre na kompu ili laptopu…

 • star trek

  22.05.2013 - 18:30

  sve ok mada pola usluga nisu dostupne kod nas na xbox uslugama.kao u americi recimo ps4 ima veliku prednost kod mene,daje neke stvari jako bitne free,a jos bitnije je sta ce ps4 tehnicki biti bolja konzola kao do sada,opet obe konzole ko kupi nece se pokajati sve bitne i velike igre dolaze na njih tako da nema zime,samo novaca ljudii!.

 • tajger

  22.05.2013 - 19:03

  Molim ispravite me ako sam neš previdio, ali sve ovo što može novi Xbox može zapravo bilotko tko ima laptop, HDMI kabel i telku.

  http://www.dorkly.com/comic/52061/if-new-game-console-reveals-were-honest

  • Ementaler

   @tajger, 23.05.2013 - 15:26

   Otprilike… da, ali "samo" bez Kinecta, "interaktivne televizije" i ekskluzivnih igara. A i sam laptop koji bi mogao pokretati 1080p igre s razinom detalja kakvi se očekuju od next-gen konzola bi koštao oko duplo više od jednog Xboxa.

 • BsTyLer

  22.05.2013 - 20:44

  Ukratko sve o novom xšitu,onako da ne čitate bzvz

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KbWgUO-Rqcw#t=33s

  • Mileni

   @BsTyLer, 23.05.2013 - 09:01

   Odlican sazetak.

 • Vailent

  23.05.2013 - 12:56

  ovdje neki pojedinci kenjaju kako se zove xbox kako nevalja ime ovo ono nece valjat vako nako pa vama je krivo vjerovatno što nemate novaca da ga kupite nećete ga možda imat narednih 7 godina

 • bakaraci

  23.05.2013 - 14:50

  GOVNO da nema večeg eto što ja mislim o ovoj konzoli

 • bakaraci

  23.05.2013 - 14:52

  pokidat če ga plejka na komade..pokidat!!!

 • kresoso

  30.05.2013 - 11:22

  Next gen consoles buu huu .. Svi su htjeli vidjeti ovaj effing Xbox one i kada su ga vidjeli svi su poceli srati o tome kako ne izgleda lijepo…Koga briga kako izgleda ako moze raditi na next gen igricama i Sony koji je bio prezentirao PlayStation 4 svi odjednom vole iako je Xbox u proslosti imao vise igraca nego ps4…Next generation consoles = puno novaca , tesko odrzavanje i stalno neki problemi
  PC= 🙂 super

 • swvi

  20.01.2014 - 01:50

  Jedna je konzola, a to je Xbox. B) Ostalo se može sakriti.

 • Stalker147

  @Shazaam, 21.05.2013 - 21:20

  Pa logicno je da se zove Xbox One jer je ipak to prvi od nove generacije… mislis da sony PS4 nece imati mane?

 • buby8992

  @Shazaam, 21.05.2013 - 21:30

  I meni se tako čini. Žalosno je na što je sve to spalo. Da imaš za birati samo jednu "pravu" konzolu.

 • Zael

  @Shazaam, 21.05.2013 - 22:19

  prvi od nove generacije??

 • nexus856

  @Shazaam, 22.05.2013 - 00:00

  Sta to onda znaci? Da ce u iducoj generaciji napraviti par konzola drugacijeg imena ili nesta drugo? Sta baljezgas ti? Ime je tulavo.

 • JaBitiTarzan

  @Shazaam, 22.05.2013 - 05:07

  Takvo nešto je teško za reći jer ipak uspjeh konzole ovisi o marketingu a ne o specifikacijama izgledu nazivu itd. U svemu tome vrlo bitnu ulogu igraju i igre ali vjerujem da će ih biti na xbox one. Izgleda da MS lagano planira da ukloni igranje sa windows platforme. To će postati industrijski alat. Problem je u tome što PC korisnik ima preveliku slobodu što je po njihovom mišljenju nedopustivo. To će se lagano ukidati i s vremenom neće biti nikakve kreativnosti zbog velikih ograničenja u svemu, tako da ćemo moći biti samo potrošači bez ikakvog vida improvizacije. To i Sony-u odgovara pošto je PC gaming nešto što ova dva giganta zakida za veliku sumu novca. Imaju oni novca naravno ali hoće još.

 • drazensi

  @Shazaam, 22.05.2013 - 12:41

  a jeste zapeli za ime..sto onda htc-u isto tako znaci htc one? koga briga ako ce konzola biti dobra i imati dobre igre, da se zove i xbox 574..

 • maxim.x

  @Shazaam, 22.05.2013 - 19:05

  Ljudi koji ne znaju sto znaci nova generacija ili "next gen" bolje neka prestanu koristiti te rijeci. Prvi od nove generacije?! hahaha

 • dabar1985

  @Shazaam, 22.05.2013 - 19:46

  PS RULES

 • armin221186

  @Shazaam, 23.05.2013 - 09:10

  prvi od nove generacije….poroduzio si mi zivot sa ovim komentarom 😀

 • Daky101

  @Shazaam, 23.05.2013 - 22:34

  Zove se ONE u smislu ''all in one'' (TV,gaming,glazba i ostale gluposti)

 • rodjakov1

  @Shazaam, 19.06.2013 - 14:18

  Wii U je prva next-gen konzola, ne bolja od PS4 al od Xbox One da.

 • TheOFFman

  @SnesMaster, 22.05.2013 - 09:47

  Da, stvarno odvratno izgleda

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?