HCL.HR

Postoji mogućnost da dobijemo remaster stare Star Wars pucačine, ako Disney bude raspoložen

Pero Mlinar 19.01.2019.   •   5 komentara


Studio koji trenutno radi na remasteru System Shocka od Disneyja će zatražiti prava za slični tretman Star Warsa: The Dark Forces.

U sferi videoigara serijal Star Wars daleko je svojih zlatnih dana s početka 2000-ih. Osim dva Battlefronta koji nisu oduševili svaki iz različitog razloga, Electronic Arts kao vlasnik prava na izradu Star Wars igara posljednjih godina nije odlučio izdati apsolutno niti jedan drugi naslov. Ovih dana tako se čak pričalo i o navodnom otkazivanju jedne planirane igre iz tog univerzuma.

U taj kontekst sasvim se fino stoga uklapa objava studija Nightdive u kojoj su na Twitteru od vlasnika serijala zatražili da im se dopusti rad na remasteru Star Warsa: Dark Forces, FPS-a iz 90-ih. Činilo se to najprije tek kao usputna fora, ali nakon što brojnih pozitivnih komentara vlasnik studija obećao je da će kontaktirati Disney. Tako da sad čekamo što će Mickey reći.

Ako vas zanima zašto je Nightdive od Disneya tražio prava na remaster umjesto na izradu nove igre – s jedne to je zato jer EA ima ta prava. S druge pak strane, Nightdive već ima iskustva s remasterima jer trenutno rade na System Shocku koji bi na tržište izaći trebao početkom 2020.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • Saren

    19.01.2019 - 16:37

    Sto bih dao da se isto napravi za Jedi Academy, Jedi Outcast, Republic Commando i ostale 🙁 Apeiron za KOTOR je nastao kao user modifikacija al ko i sve ostalo su ga ubili….

  • Lovac

    19.01.2019 - 17:25

    Neka prvo System Shock dovrše, već MASNO kasne u odnosu na kickstarter obećanje jer su se pogubili pa krenuli od početka.

  • Zeolard

    19.01.2019 - 19:44

    Dark Forces možda i najbolja Star Wars video igra svih vremena ;P

  • lliquid_

    20.01.2019 - 12:17

    Kolko problema s plasiranjem StarWars contenta na trziste u posljednjih nekoliko godina nemozes vjerovat lol

    • Saren

      @lliquid_, 20.01.2019 - 15:16

      Da nema EA nebi ni bilo problema. Neznas jel su gori il oni ili Disney koji bi stancao kojesta i onda se cude kad ljudi pljunu na kakav god polu-proizvod nam zele lansirat. Uzas… Rekoh kome god da SW fransiza ode nakon EA tesko da moze gore nakon njih, bar je tu utjeha… jos da se i Disneya da rijesit na isti nacin…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?