HCL.HR

Potvrđena je treća sezona serije The Witcher, a stiže i Witcher serija za djecu

Zoran Žalac 26.09.2021.   •   12 komentara   •   Filmovi i serije


Netflix svom silom želi proširiti univerzum Witchera te su osim obavezne treće sezone igrane serije najavili novi animirani film te seriju “za djecu i obitelj”.

Ljubitelji Witchera i dlakavih prsa Henryja Cavilla danas bi mogli okrenuti janje u slavlju jer je Netflix potvrdio da će snimati treću sezonu serije. Prilično je to hrabar potez s obzirom da još nisu emitirali ni drugu sezonu pa ne znaju kako će publika reagirati na nju. No hej – prva sezona je bila gledana, pa ako Tiger King može dobiti svoj prequel, najmanji je problem adaptirati neku priču koja je već napisana.

Šalu na stranu, producenti serije vjerojatno su i računali da će im Netflix dati zeleno svjetlo za treću sezonu. Prilično je izgledno da priča o Geraltu i Ciri neće biti zgotovljena u drugoj sezoni, ali to ćemo vidjeti 17. 12. kada je premijera nove sezone.

Ne samo da je potvrđena treća sezona igrane serije, u isto vrijeme smo dobili potvrdu još jednog anime filma. Očito je The Witcher: Nightmare of the Wolf dobro prošao među pretplatnicima Netflixa.

I šlag za kraj – potvrđena je još jedna Witcher serija – za djecu i obitelj. Niste krivo pročitali. Netflix je od brutalnog univerzuma Witchera, prožetog rasizmom, krvlju, kletvama i seksom, nekako odlučio napraviti spin-off za djecu i obitelj…

Razumijem, treba unovčiti sve moguće jer nije snimanje fantasy serije baš jeftino, i kad konkurencija ima Star Wars koji se može prodati svim generacijama, jedna franšiza za odrasle može djelovati kao svojevrsni uteg. No, ta ideja ulaganja u franšizu privlačenjem mlade publike, kako bi franšiza bila unosna i u idućem desetljeću, jednostavno mi je toliko suprotna onome što predstavlja stvaralaštvo Andrzeja Sapkowskog. Naravno da djeca igraju 18+ igre poput Witchera, ali to je druga strana priče jer developeri (još) nisu došli na ideju da zbog toga prilagođavaju Witcher igre za maloljetnu publiku.

Istina, bit će to odvojena serija i bilo kakvo pjenjenje prije vremena je isto tako smiješno koliko i sama ideja te serije, ali Witcher za djecu i obitelj… evo ne mogu doći sebi.

Označeno sa: ,

Komentari (12)

  • Hadvar

    26.09.2021 - 12:30

    A dobro… Nadam se da se te gluposti nece odrazit na iducu igru (ako je bude)

  • nikola720p

    26.09.2021 - 12:41

    Nisam uopste zeljan crvene boje,ta boja meni najodvratnija,dobro je da ne izlaze smradovi iz igrice,jos mi samo to treba

    • Darcoolio

      @nikola720p, 27.09.2021 - 09:16

      o čemu pričaš?

  • JCD-Bionicman

    26.09.2021 - 13:09

    Ma samo daj

  • SonOfZeus

    26.09.2021 - 14:14

    Animirani film je sam po sebi bio odličan ali toliko promašen sto se tiče lore-a Witcher da su mogli ga i prilagoditi mladoj publici.

  • Apocalypse4987

    26.09.2021 - 14:28

    AKo su uspili napravit dječije knjige u warhammer 40k svijetu, onda je ovo mačiji kašalj 🙂

  • Strahinja Radonjic

    26.09.2021 - 14:48

    The Witcher: Pepa Prase Edition.

  • Mrky

    26.09.2021 - 15:43

    Jedva cekam drugu sezonu, nadam se da nece razocarat. 🙂

    • JCD-Bionicman

      @Mrky, 27.09.2021 - 04:08

      Razočaraće samo ako snime i treću i četvrtu knjigu i zbrzaju u jednoj sezoni kao što su uradili i sa prvom pa prepričali prve dve knjige zbirki pripovedaka i onaj koji nije čitao knjige je propustio 95% jer je samo 5% toga snimljeno od onoga što ima u knjizi.

    • Cipelcug

      @JCD-Bionicman, 27.09.2021 - 11:36

      Istina, čitao sam knjige i ne bih ništa shvatio u suprotnom, razvodnili radnju na najjače

  • Artyom

    26.09.2021 - 16:44

    I mlađa pubika koja bude gledala Witchera za dijecu će za koju godinu odrasti. Kad jednom počnu gledati Witchera za odrasle, imat će dobru podlogu i solidno poznavanje lore-a što će sigurno dobro doći i njima, a i Netflixu (moguće i CDPR-u).

    • Zoran Žalac

      @Artyom, 26.09.2021 - 19:25

      Lore je pun mračnih i ozbiljnih tema koje u prilagođenom obliku mogu dati samo iskrivljenu sliku, rekao bih. Mislim, vjerojatno će to biti serija za teen uzrast a ne za vrtićku dob, ali svejedno. Postoji način da se takvo što napravi, samo mi cijela ideja zvuči anti-witcherovski.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?