HCL.HR

Prava na Devil’s Third vraćena Itagakiju

Zoran Žalac 05.07.2012.   •   1 komentara


Nakon što je zbog problematične situacije odustao od izdavanja igre Devil’s Third, THQ je pošteno vratio sva prava na igru njezinom kreatoru – Tomonobuu Itagakiju.

Sudbina akcijskog TPS-a Devil’s Third i dalje je neizvjesna, ali situacija definitivno ide na bolje. Naime, prije nekoliko mjeseci izdavačka kuća THQ odustala je od izdavanja igre, čime su se njezin tvorac Tomonobu Itagaki i njegov Valhalla Game Studios našli u nezavidnoj poziciji.

Srećom, pošto je igra u već odmakloj fazi razvoja, THQ nije želio praviti probleme oko izdavačkih prava te ih je jednostavno vratio razvojnom timu, vjerujući kako ih ionako ne bi mogao prodati drugim kompanijama jer je riječ o novom IP-u koji se tek treba dokazati. Danas je tako potvrđeno da Itagaki trenutno posjeduje prava na igru te da njezina budućnost ovisi o tome hoće li Valhalla Games za nju naći novog izdavača.

Sam rasplet ove situacije inače je bio vrlo pozitivan. Po riječima samog Itagakija, THQ se nije želio odvojiti od ovog IP-a te je do samog kraja suradnje tražio načine kako se nositi s financijskom „glađu“ razvoja ove igre, ali je na kraju ipak postupio pošteno i korektno prebacivši izdavačka prava izvornim vlasnicima.

Komentari (1)

  • vojnovic4

    05.07.2012 - 14:16

    moguce da EA bude izdavac ili neki japanski izdavas tipa capcom

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?