HCL.HR

Predator dobiva redizajn u nadolazećem rebootu slavne franšize

Filip Galeković 16.05.2016.   •   8 komentara   •   Zanimljivosti


Svima najdraži svemirski lovac bi uskoro mogao izgledati znatno drugačije nego što smo ga navikli vidjeti.

predator

U današnje se vrijeme rebootovi rade šakom i kapom – ogromna količina slavnih medijskih franšiza i serijala je dobila ovakvu ili onakvu masivnu izmjenu u posljednjih nekoliko godina, a kvaliteta i promišljenost ovakvih poteza često je upitna. Dapače, neke se naknadno i u potpunosti ignorira, kao što je na primjer Prince of Persia serijal koji je propao u zaborav nakon što su ga prvo rebootali te potom vratili na staro, samo da bi nakon toga bio zamijenjen serijalom čije ime ovdje neću spominjati.

U svakom slučaju, čini se da bi slična sudbina uskoro mogla zapasti i slavne nam i omiljene Yautja Predatore. Zasigurno ste svi upoznati s kultnim dizajnom Predatora: maska, cvrkutanje, bestežinsko koplje, kandže… ova svemirska rasa se može ponositi drugim po redu najprepoznatljivim izgledom u povijesti modernog filma (prvi je Xenomorph, naravno). U nadolazećem rebootu Predator franšize, neki od ovih simbola bi mogli biti bitno izmjenjeni.

Shane Black, režiser na čelu projekta čije bi vam ime moglo biti poznato iz blockbustera Iron Man 3, tvrdi da će promjene biti u korist nove priče. “Nije nam u planu ‘popravljati’ išta; samo pokušavamo napraviti neke izmjene, postići nekakvu organsku razliku u odnosu na original,” kaže Black. “U Predatoru ćemo pokazati velik broj nadogradnja na klasičnu tehnologiju vanzemaljaca, ali se nadamo da će priča biti ta koja će ljude uvući u film, a ne sitnice.”

Za razliku od većine prijašnjih filmova koji su se ticali Yautje, od kojih je veliki broj, ruku na srce, bio poprilično loš, reboot ima pristup popriličnoj škrabici, što bi se trebalo pobrinuti za to da napokon dobijemo film vrijedan imena koje nosi.

Predator u kina dolazi 2. 3. 2018., a do onda se možemo samo nadati da će se ispoštovati ostavština slavnog originala, ovaj put bez austrijskog čovjeka-krave.

Označeno sa: ,

Komentari (8)

  • seedorf

    16.05.2016 - 22:03

    noooooooooooooooooooooooooooooooooo!

  • Adam Jensen

    16.05.2016 - 22:48

    Zašto prepravljat nešto što je dobro i što svi vole

    • Stryderist

      @Adam Jensen, 16.05.2016 - 22:56

      Vjerujem da će se držati originalnog koncepta predatora, i kao što piše, nadogradnje će biti u vidu Predatorove opreme i tehnologije. A u biti u svakom filmu je nešto novo dodavano, i to mi se uvijek sviđalo.

    • baDarmageddoN

      @Adam Jensen, 17.05.2016 - 01:57

      Nije predator neki high tech alien, baš je zato interesantan. Neka mu radije naprave protivnika kakvog žele a njega ili bolje reći njih ostave kakve ih znamo. Ono što je tako jako posebno ne treba mijenjati. Ok, znam da ovaj sebi i svima želi dokazati da nije loš režiser ali takve sitnice dijele njega prosječnog od onih dobrih. Zato rijetko koji reboot bude priznat kao original. Nije dosta staviti par igrački na lika, čak je to u ovom slučaju loše.

  • tomohorvat

    17.05.2016 - 09:43

    Loše, loše.

  • Tadejduza

    17.05.2016 - 10:19

    Stvarno bezveze mijenjat originalnog predatora,al mozda na kraju novi ispadne dobro

  • ck7

    17.05.2016 - 10:39

    Jel ovaj gledao novi trailer za Ghostbusters, samo kažem…

  • Solokow

    17.05.2016 - 13:35

    Ljepše mi zvuči ideja standalone filma o predatorima nego li reboot, nešto novo i zasebno kao što su bili Predatori, s nekim novim pogledom na same predatore (što ne znači da to ovo neće biti), ali valjda je to đir u posljednjih 10tak godina u hollywoodu – remakeovi i rebootovi (i milijun nastavaka jedne te iste franšize, kad smo već kod toga)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?