HCL.HR

Predstavljen je PlayStation Studios, kišobranski naziv za igre Sonyjeve produkcije

Zoran Žalac 12.05.2020.   •   18 komentara   •   Industrija videoigara


Sony Interactive Entertainment odlučio je brendirati igre iz svoje produkcije pod novim nazivom – PlayStation Studios.

Komplicirana je povijest naziva produkcijskih timova i njihovih matičnih organizacija kada su u pitanju Sony i Microsoft. Primjerice, današnji Sony Interactive Entertainment (SIE) nekoć je bio Sony Computer Entertainment (SCE), a SIE Worldwide Studios od danas se više ne zove tako nego ima novi kišobranski naziv – PlayStation Studios.

Čemu sad to, pitate se? Pa, kao što se dalo naslutiti ranije ove godine, Sony svoje igre neće više lansirati samo na PlayStation konzolama. Primjerice, dugogodišnja PS4 ekskluziva Horizon: Zero Dawn doći će ovoga ljeta i na PC. S obzirom na to da će se igre iz Sonyjevih pogona ubuduće pojavljivati i na drugim platformama, postoji potreba da ih se brendira pod novim nazivom – jednim koji uključuje i prepoznatljivi naziv njihove centralne platforme – PlayStationa.

Sam naziv PlayStation Studios također će pratiti animacija koja inspiraciju očito vuče od Marvela i njihovog filmskog univerzuma. Dakle, ova animacija pokretat će se zajedno sa svim budućim igrama iz Sonyjeve produkcije (iako su TLOU 2 i Ghost of Tsushima tu izuzeti), i to ne samo na PlayStationu 5 nego i na drugim platformama.

Uz to, ova animacija pojavljivat će se i u igrama koje po ugovoru razvijaju ekipe izvan Sonyjevog vlasništva. Primjerice, prošlogodišnja prerada MediEvila po tome bi isto pripadala PlayStation Studios produkciji, iako razvojni tim Other Ocean nije u vlasništvu Sony Interactive Entertainmenta.

Komentari (18)

  • darkness666

    12.05.2020 - 15:45

    Ajde uvodni logo je tu.. Jos samo da nam malo pokazu onoga sto slijedi iza logoa..

  • Sandman

    12.05.2020 - 16:28

    haha,kopiraju MS….bilo Microsoft Studio i preimenovali u Xbox Game Studio,sad Sony isto to napravil

  • personauser

    12.05.2020 - 16:29

    Po meni je bolje da se zove PlayStation Studios da se naglasi brend PlayStation kao sta je Microsoft preimonovao Microsoft Studios u Xbox Game Studios kako bi se naglasio brend Xbox.

  • Smike

    12.05.2020 - 17:07

    Jel moguće da će playstation od sada igre lansirati i za PC. Iskreno me zanima kako će to utjecati na prodaju konzola. Ja sam ps4 i nabavio zbog ekskluziva. Ako budu dostupne za PC uložiti cu pare u novi PC.

    • Lord_Sec

      @Smike, 12.05.2020 - 17:13

      Bili su rekli da ce multiplayer igre izlazit i na pc, vjv neki stariji singleplayer naslovi takoder

    • Zoran Žalac

      @Smike, 12.05.2020 - 17:26

      Neće sigurno biti dostupne na PC-u odmah kad i na PlayStation 5. Dok dođu na PC, na PS Store će se prodavati za 80kn.

    • Lord_Sec

      @Zoran Žalac, 12.05.2020 - 18:35

      Cekat ce dok ne padne prodaja skroz

    • movie

      @Zoran Žalac, 12.05.2020 - 19:48

      Pravi igrači igru kupuju prvi dan a ne nakon godinu dana, stoga mislim da neće imati neki utjecaj na prodaju konzola. Osim toga potreban PC da bi pokrenio takve igre koštat će ko 3 ili 4 konzole tako da će uvijek konzola biti dobar izbor

    • The_Miks

      @movie, 12.05.2020 - 20:50

      Koje su to sheme. Jedina razlika day one ili day 300 je ustedeni novac…

    • movie

      @The_Miks, 12.05.2020 - 22:55

      Shema je, nemoj kupiti niti tristoti dan pa ćeš još više uštedjeti. Šalu na stranu ali nekim igračima je bitno startati prvi dan s određenom igrom i ne gledaju koliko košta. Onaj kome nije bitno on će čekati prvo veće pojeftinjenje. Za neke igre mi je sasvim svejedno kada ću ih igrati a opet postoje neke koje moram igrati odmah u startu.

    • personauser

      @movie, 13.05.2020 - 11:56

      Nitko nije lud igrati igru koja je dosta bugovita prvi dan

    • Oblakoder

      @movie, 12.05.2020 - 22:12

      Jedino ako imas mnogo love pa sve na launcu 🙂

      Ja sam GoW kupio za 15 eura i ne vidim da sam ista propustio sto sam malo sacekao. Generalno sve platim toliko ili manje osim Nintendo igare za koje i nema smisla cekati 🙂

    • personauser

      @movie, 13.05.2020 - 11:54

      Nikada nebi uzeo igru Day One ako je dosta bugovita, nego bi je kupio tek kad je poprave

    • Zoran Žalac

      @Zoran Žalac, 13.05.2020 - 09:30

      Pa i došli su, preko PlayStation Now. Da, nije isto, ali nije baš da nikako nisi mogao igrati te igre preko PC-a. U bilo kojem slučaju, ono što prodaje konzole jest pristupačna cijena naspram PC-a, a ne ekskluzivne igre. Mislim, ima definitivno u tome nešto, ali ne toliko da se masovno prestanu kupovati konzole zato što neke igre dolaze na PC. Ekskluzive ionako čine oko 5% ukupnog broja igara na platformi. I generalno gledajući, multiplatform naslovi se uvijek u početku prodaju više na konzolama nego na PC-u – opet, zbog pristupačnijih cijena samog uređaja za igranje.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?