HCL.HR

Predstavljene prve igre za Xbox One, Microsoft priprema 15 ekskluziva

ToxarE 21.05.2013.   •   46 komentara


Microsoft na otkrivanju Xbox One konzole nije predstavio mnogo igara, ali ja zato najavio kako za konzolu sprema više ekskluziva no ikad prije, među kojima su brojni novi IP-jevi.

Vizija budućnosti gaminga na Microsoftovom je otkrivanju Xbox One konzole prikazana je s nekoliko igara. Točnije rečeno, prikazana je najavama i trailerima jer u programu nije bilo konkretnih, ingame demonstracija jer je to po svemu sudeći ostavljeno za E3 sajam koji se održava za 19 dana. Ono što je pak prikazano bilo je svojevrsna mješavina očekivanog i iznenađujućeg.

Najavljena je tako Forza Motorsport 5 na kojoj radi Turn10 studios. Nismo dobili nikakve detalje o samoj igri, iako barem imamo informaciju da će FM5 biti launch naslov za Xbox One – dakle, u prodaju će stići kada i sama konzola – krajem ove godine. To znači da ćemo imati izravan okršaj između novog Gran Turisma i nove Forze. Prvi trailer i screenshote iz igre provjerite ispod.

GALERIJA: Forza Motorsport 4 screenshoti

Microsoft se osim očekivanim ekskluzivama pohvalio i novim, originalnim IP-jevima. Jedan od njih stiže nam iz Remedya, tvoraca Max Paynea i Alan Wakea. Riječ je o igri naziva Quantum Break, ali ne samo o igri nego i o istoimenoj TV seriji. Precizno pojašnjenje toga tek trebamo dobiti, no po onome što sada znamo, događajima unutar igre utjecat ćemo na TV seriju, a u njoj ćemo vidjeti informacije koje će nam biti od koristi u samoj igri. Iako to u ovom trenutku nije potvrđeno, za očekivati je da će serija biti ekskluzivna za Xbox Live program, kao i Halo serija na kojoj rade 343 Industries i filmski redatelj Steven Spielberg. U nastavku donosimo prvi trailer za Quantum Break, a svakako provjerite i prva tri Full HD screenshota iz igre u našoj galeriji.

GALERIJA: Quantum Break screenshoti

Ove dvije ekskluzivne igre tek su početak, tvrdi Microsoft. Naime, tvrtka trenutno radi na najvećem broju ekskluziva do sada – čak njih 15. Sve bi one trebale biti dovršene unutar prve godine od konzolinog izlaska, a ono što posebno veseli jest činjenica da su osam od tih petnaest naslova novi IP-jevi.

Vrlo (od)važno strateško partnerstvo Microsoft je sklopio s Electronic Artsom. Detalje njihovog „braka“ saznat ćemo tek u narednim mjesecima, no već se sada zna da će igre EA Sportsa imati ekskluzivan sadržaj na Xbox One platformi. Konkretno govoreći, FIFA 14 u svom Ultimate Team modu. Inače, za svoje next-gen sportske igre EA je razvio novi Ignite engine koji će koristiti FIFA 14, NBA Live 14, Madden NFL 25 te (zasad neimenovana) UFC igra. Kako taj next-gen sportski engine izgleda na djelu, provjerite u ovom videu.

Naposljetku, kako je i obećano – svoje premijerno prikazivanje dočekao je Call of Duty: Ghosts. Infinity Ward predstavio je više od samog next-gen pokretača, uključujući nove gameplay mehanike s psima, nove dodatke multiplayeru kao što su dinamične mape i customizacija izgleda likova. DLC paketi za Ghost će privremeno, kao i do sada, biti ekskluzivni za Xbox platforme. U detalje o svemu tome idemo u zasebnoj vijesti, gdje imamo dva trailera, mnotšvo prvih informacija o igri te šest screenshota next-gen verzije igre.

VIJEST: Call of Duty: Ghosts – prve informacije, dva trailera i next-gen screenshoti

Microsoft je nakon prezentacije jasno poručio – „Vidimo se na E3 sajmu.“ – pojasnivši kako ima još dosta toga za pokazati, ali da ovom prilikom nije htio svoje fanove zatrpati najavama novih igara. Uostalom, nakon showa oglasili su se i ostali developeri pa su za novi Xbox One potvrđeni još i Thief, Destiny, Assassin’s Creed 4: Black Flag, Watch Dogs, kao i Battlefield 4.

Ovom prilikom poručujemo vam da definitivno pratite vijesti narednih dana kako se budemo približavali E3 sajmu jer ćemo zasigurno čuti još informacija o već najavljenim igrama za Xbox One, ali i o onim koje svoju najavu tek trebaju dobiti. Za više detalja o samoj Xbox One konzoli, njenom hardveru, softveru i specifičnim mogućnostima, provjerite naš detaljni članak iza linka ispod.

ČLANAK: Predstavljen Xbox One, Xbox nove generacije

Komentari (46)

  • Danijel Petri?

    21.05.2013 - 19:12

    Može li mi tko reći ime novog pokretača od COD ?

  • ferrari1345

    21.05.2013 - 19:14

    Vjerovatno mislite na forzu 5 ne 6

    "Najavljena je tako Forza Motorsport 6 na kojoj radi Turn10 studios."

  • PugynhoAlmeira

    21.05.2013 - 19:27

    Quantum break, to je igra radi koje ce se kupovat box……… steta sto trailer malo pokazuje….ali ono sta pokazuje je zanimljivo,,,,,,

    • floksicro

      @PugynhoAlmeira, 21.05.2013 - 19:31

      A šta to ..isječke iz filma i cgi aimaciju

    • wozzie-

      @PugynhoAlmeira, 21.05.2013 - 22:26

      ++

  • RedEy3

    21.05.2013 - 19:29

    DDR3 8GB lol… GDDR5 8GB ga jede… i još imaju slabiji GPU. Žalosno, očekivao sam više, a sada znam da će se xbox koncetrirati na sve samo ne na igre ( samo 45 minuta su pricali o TV-u na revealu, a 20 minuta o igrama ), slaba konkurencija nije dobra za gamere.

    • floksicro

      @RedEy3, 21.05.2013 - 19:32

      Ma katastrofa,najgori event ikad…pitam se jel to uopće konzola
      il maxtv.

    • Zealot

      @RedEy3, 21.05.2013 - 19:37

      Slazem se,u pocetku je bilo zanimljivo(glasovne komadne) a onda zalost

    • IaMarmageddoN

      @RedEy3, 21.05.2013 - 20:09

      hhh
      Budimo realni ovo je sada više konzola za Amere nego za nas…

    • drazensi

      @RedEy3, 22.05.2013 - 10:59

      evo ja se ispricavam, nisam neki informaticar, pa me stoga zanima neka mi neko objasni sto je to DDR3, a sto je to GDDR5? posebno ovaj g u ddr5 neka mi neko objasni..
      jer po mojem skromnom shvacanju gddr5 je standard koji se koristi u grafickim karticama, ddr5 standard kod radne memorije jos ne postoji i nece jos duze vrijeme jer ne postoji jos ni ddr4 standard kad smo kod toga..ne znam kako sony moze izvaliti takvu glupost i ostati ziv..to je na nivou samsungovog octa procesora koji zapravo nije octa procesor isto kao i amd-ovih fx-a koji takoder nisu pravi osmojezgrasi jer imaju 4 prave jezgre…
      dakle po svemu sudeci sony bezveze maze oci s necim sto ne postoji..
      jedino moguce objasnjenje je da ce rami biti dijeljeni izmedu grafike i same radne memorije pa su stoga stavili gddr5, druge nema…
      dok ce xbox imati ddr3 8gb plus posebno za grafiku memoriju..ako i nece onda ce opet dijeliti memoriju s grafikom (za koju se inace spekulira da ce biti verzija 7970 graficke, koja je inace jaca od onog sto bi sony trebao nuditi) te ce prakticki biti iste snage donekle..tako da nema nikakvog govora da ce sony nesto pojesti xbox jer nema cime..mozda se varam, kako kazem nisam neki informaticar pa molim nekog da mi objasni i ako moze da mi kupi gddr5 memoriju da je stavim u svoj novi pc pa da mi bude puno brzi..
      inace nisam fan ni jednih ni drugih te sam pc gamer i ne zanimaju me ni jedna ni druga konzola u smislu da bi ih kupio, ali ovakve izjave sony-a oko hardvera su cudne..

    • RedEy3

      @RedEy3, 22.05.2013 - 13:39

      Varas se, GDDR5 ne mozes ugraditi u računalo jer je zamišljen i posebno dizajniran kao one-case sustav, te ga djeli procesor i memorija, dok je jedino isto grafičkoj na PC-u koja je gddr5, Dok ddr3 radi na većoj voltaži i troši više struje gddr5 ima duplo veći O/I (output, input ) te samim time brže čita i prenosi podatke na memoiju, a to čini tako što isto radi u istom procesu dok ddr3 zahtjeva dva različita procesa. Zbog istoga i VRAM koji je upotrebljen na GGDR5 daje dodatnu snagu grafičkoj snazi koja je puno brža nego ona sa DDR3. Da skratimo, što znači taj G u ddr5, to znači da će i procesor i grafička koristiti i djeliti istu memoriju što je puno brže nego da su odvojeni procesi, što donosi 32 puta više memorije nego ps3 i 16 puta više kapaciteta. A sto se tice GPU-a sami su rekli na revealu da će imat 768 shader GPU dok ps4 ima 1152. Tako da si ovim komentarima valjao gluposti jer si neinformiran i očito poprilično neupućen u sistematiku hardwera. Da si jednostavno rekao da ne kuzis i da molis da ti netko objasni bilo bi OK, ali baljezganjem gluposti da to ne postoji, da sony maze oci, da bi ti to htio u pcu i slicno samo pocnes dobivati oblik xbox fanboya koji je razocaran sto dobiva kucni TV a ne konzolu. Samo da si proguglao malo shvatio bi kakve gluposti pises. ( PS: Cak 3GB rama ce xbox koristiti za sustav, dok ce PS3 1GB… )

      Izvori:
      http://www.eurogamer.net/articles/df-hardware-spec-analysis-playstation-4
      http://www.techradar.com/news/gaming/consoles/ps4-vs-xbox-720-which-is-better-1127315
      http://ps4daily.com/2013/04/playstation-4-developers-7-gb-ram/
      http://www.gamefront.com/playstation-4-hardware-apu-inside-gddr5-memory/

    • drazensi

      @RedEy3, 22.05.2013 - 13:57

      hahaa 🙂
      ajde ok 🙂
      pusti ti rade izvore i puste navode, jer to jesu prije nego je netko zapravo i te konzole koristio 🙂 a i krivo si g objasnio 🙂
      i dijeljenje memorije tako ne funkcionira, ali ajde..

    • drazensi

      @RedEy3, 22.05.2013 - 14:01

      i bezveze vam je vec to vadenje na fanboy-e, ne treba meni nikakav xbox, niti ps, jer su bili i uvijek ce biti daleko iza pc-a :)..
      a i nisi skuzio sarkazam na kraju prvog mojeg posta..

  • slimshady

    21.05.2013 - 19:30

    prije iniestine asistencije glavom messiu igrac zadnji igrac at madrida je stojao na svojoj gol liniji prije nego sto je krenuo na zaustavljanje inieste pa se pitam…WTF? +messi daje gol glavom…ma molim vas

    • undertaker01

      @slimshady, 21.05.2013 - 19:35

      I ja sam to primjetio…

    • PppPP

      @slimshady, 21.05.2013 - 19:57

      Šta hoćeš reći da Messi nikad gola glavom nije dao? Ma molim te…

    • IaMarmageddoN

      @slimshady, 21.05.2013 - 20:11

      Ako glavom zabije gol-dva godišnje to je za njega puno. Lijevom nogom zabija veliku večinu golova, nešto manje desnom ali glavom manje od Piquea 😛

  • adycro

    21.05.2013 - 19:33

    Kao prvo moram spomenuti novi COD koji pa da kazem da izgleda lose lagao bih. Izgleda zbilja primamljivo i iako od mw2 mi ostali naslovi cod a nisu bili zanimljivi u ovaj polazem nade. Ostale stvari su vise manje usual za danasnju tehnologiju i ima tu i biti ce zanimljivih inovacija.

    • MattSim

      @adycro, 21.05.2013 - 20:01

      Nisam CoD fanboy a nisam ni hater, ali mislim da je Ghost izgledao poprilicno lose naspram novog Killzonea. Ne ocekujem da ce ovaj CoD biti ista drugaciji od prijasnjih cak i ako je next-gen

    • Prophet

      @adycro, 21.05.2013 - 23:43

      Apsolutno se slazem.Grafika nista posebno.

  • Maximum

    21.05.2013 - 19:43

    Seru malo da CoD koristi novi engine jer igra izgleda isto samo su povecali rezoluciju textura i dodali vise efekata (kao one senke u sumi).
    Inace vec je potvdjeno da Kinect ce stalno morati biti prikljucen da bi radio,sve igre ce se morati instalirati na hard disk jer se vezuje za account i tako da nece se moci koristi polovne igre bez dodatnog placanja.

  • mickolopi

    21.05.2013 - 19:45

    Mogli su nam prikazati slicicu XboX one kutije koja lici na prvi video player, i postedjeti nas one price bespotrebne od 1h, smorili su me. Nista nisu prikazali, osim glasovnih mogucnosti, sto mene kao igraca ne zanima, arhitekturu nisu prikazali, sto je najbitnije, gameplay s grafikom takodje, dakle prezentacija prelosa, mislili su ako dovedu Spilberga, Mesija i jos par sportista da je to dovoljno, samo se ulozi u marketing i gotova stvar.
    Jedva cekam E3 da vidim sta ce MS od igara da prikaze, a i PS4, i ako su oni prikazali vjerovatno veci dio na prezentaciji.

    • MattSim

      @mickolopi, 21.05.2013 - 20:05

      Slazem se, prezentacija je bila prelosa. Po mom misljenju trebali su prikazati vise o interakciji Kinecta (tj. njegove dubine) s igrama (kojih nije bilo).

  • MattSim

    21.05.2013 - 19:54

    Xbox One ce cini mi se opet kupovati samo Amerikanci. Ta televizija i slicne funkcije najvjerojatnije nece raditi u vecini Europe a da ne pricam o Japanu. PS4 je po meni najbolji izbor za svakog Hrvata, hardcore gamera ili JRPG fana.

    • buby8992

      @MattSim, 21.05.2013 - 21:04

      Ukrao mi rieči iz usta. +1

  • MattSim

    21.05.2013 - 19:56

    Jedino sto me od Xbox One zanima je kontroler kojeg cu koristiti za PC igre.

    • BsTyLer

      @MattSim, 21.05.2013 - 20:11

      hahahaah a baš

    • Zealot

      @MattSim, 21.05.2013 - 20:37

      Ma djeluje ruznije od prethodnika :(,mada sam i ja isto razmisljao 🙂

  • maxim.x

    21.05.2013 - 20:54

    Lijepo izgleda novi COD.

  • BsTyLer

    21.05.2013 - 21:00
  • buby8992

    21.05.2013 - 21:04

    Jad i bijeda od konferencije. 80% konferencije su forsirali glupi kinect, televiziju i ostala sranja, a gameplay video nisu ni jedan pokazali. Očito su MS-u igre ne trećem mjestu. Jedino što je dobro je izgled novog kontrolera i što su najavili 15 novih ekskluziva od kojih će više od pola sigurno biti pucačine. A novi CoD izgleda lošije od Battlefield 4, što je bilo i za očekivati.

    • Prophet

      @buby8992, 21.05.2013 - 23:45

      Battlefileld 4,ma ovo izgleda losije i od Battlefield 3,cetvroka bf ce ovo pojesti za dorucak xD

  • Stalker147

    21.05.2013 - 21:14

    Xbox One je solidan i bit ce sigurno popularan kao i sony PS4,nema smisla praviti razlike izmedju te dvije konzole jer na kraju svaka ima svoje prednosti i mane…

    • buby8992

      @Stalker147, 21.05.2013 - 21:18

      Biti će popularan jedino među američkom dječurlijom koja jedino što igraju je CoD. I da, Xbox One nema niti jednu prednost nad PS4.

    • JaBitiTarzan

      @Stalker147, 22.05.2013 - 05:19

      Ima ali ne na takav način kakav se očekuje od konzole.

    • MattSim

      @Stalker147, 22.05.2013 - 13:24

      Zato i govore da je Xbox One za casual gamere, tj. CoD-only igrace kojih je u Americi na milijune.

    • Stalker147

      @Stalker147, 22.05.2013 - 13:38

      Care sve je to super ali vjeruj kad ti kazem da ce biti jednako zastupljena u eu kao i sony,zivim u njemackoj i znam sta pricam,frende moj ako si pravi gamer drz se kompa i gaming laptopa 🙂

    • buby8992

      @Stalker147, 22.05.2013 - 13:56

      Niti ovu generaciju Xbox nije bio zastupljen u EU kao Sony (osim u UK), a zašto bi onda sada, kada pola usluga koje konzola nudi je rezervirano isključivo za Amere? Uz to konzola još naplaćuje korištenje rabljenih igri, mora se spajati na net svaki dan barem jednom, i to će odvući dosta ljudi na PS kamp. Nema nikakve šanse da MS i Nintendo sljedeću generaciju budu bilo gdje blizu Sonya, barem ne sa ovakvom poslovnom politikom. Jedino kome će MS uspijeti prodati ovu konzolu, pardon TVBox su naivni Ameri. @JaBitiTarzan Pa i mislio sam što se tiče gaminga, neću kupovati konzolu da na njoj gledam televiziju.

  • Chaos777

    21.05.2013 - 21:38

    Ja ne znam zasto bi se ova konzola prodavala dalje od Amerike i Kanade, mozda V. Britanije ja mislim da ova koznola nije ni za cak zapadnu evropu a o balkanu i aziji da ne pricam! Strasno vrlo jadno i ovo mi se vise uopste ne dopada razumem najvece trziste itd… ali ipak Amerika 300 miliona ostatak svet 6,7 milijardi?! Od toga evropa je ipak evropa i Rusi i Cesi i Italijani zele igrati nesto?! Japanci i Australijanci isto… jako jadno centralizovanje!

    • DaXx66

      @Chaos777, 21.05.2013 - 23:14

      centar svijeta frende 😀 mi ostali smo gamad – ali gamad koja ce igrat bolju konzolu sa manje kontrole ^^ p.s. kad oduzmes USA i CAN ostane ti cca ravno 7 milijardi ljudi 😀

  • liam

    21.05.2013 - 21:50

    Sta je sa CoD ps3 i x360 verzijom? Sta ovo prikazano nisu mogli postici na njima? Next konzola i novi engine,tribalo je bolje.

    • JaBitiTarzan

      @liam, 22.05.2013 - 05:21

      Moj momak, ja te stvari pišem 5 godina. Kad na surovim grafičkim karticama igram portove sa konzola.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?