HCL.HR

Premijera The Witcher serije bit će tek 2020. godine

Petra Rukav 21.04.2018.   •   36 komentara   •   Zanimljivosti


Netflixova The Witcher serija snimat će se u istočnoj Europi, prva sezona imat će ukupno osam epizoda, a premijera će najvjerojatnije biti za dvije godine.

Lauren S. Hissrich, scenaristica i izvršna producentica nadolazeće The Witcher serije u produkciji poznate televizijske mreže Netflix, jučer je na Twitteru s nestrpljivim fanovima ove fantazijske sage podijelila nekoliko detalja o svojem budućem projektu.

Prije svega, prva sezona The Witcher serije trajat će svega osam epizoda. Lauren ova brojka nimalo ne zabrinjava, a poručuje da bi se i gledatelji trebali zadovoljiti tim brojem budući da se ovdje primjenjuje pravilo kvaliteta iznad kvantitete. Nadalje, pilot epizodu odnosno premijeru serije vidjet ćemo tek 2020. godine jer, opet, kvalitetu trebamo vrjednovati više od brzine. Na koncu, Hissrich je potvrdila kako će snimanje biti u istočnoj Europi s obzirom na to da serija ne može postojati u bilo kojoj drugoj regiji.

U svakom slučaju, scenarij za pilot epizodu je spreman, mada autorica priznaje kako ga još uvijek treba doraditi. Ostatak prve sezone trenutno nije prebačen na papir, a još uvijek nije potvrđeno hoće li se ista bazirati na knjigama autora Andrzeja Sapkowskoga iako će sam preuzeti ulogu kreativnog savjetnika.

Komentari (36)

  • dex19

    21.04.2018 - 20:41

    Fino, taman kad GoT završi

  • mvila

    21.04.2018 - 22:26

    “I’m thrilled that Netflix will be doing an adaptation of my stories, staying true to the source material and the themes that I have spent over thirty years writing” – Andrzej Sapkowski.

    Potvrđeno je davno da će serija biti adaptacija knjiga.

    • Sackboy

      @mvila, 22.04.2018 - 02:35

      Koliko radnja u knjigama odstupa od one u igri?

    • mvila

      @Sackboy, 22.04.2018 - 12:28

      Igre nastavljaju radnju tamo gdje knige stanu. Možeš igre posmatrati kao neki sequel za knjige, iako knjige imaju svoj kraj veoma smislen i nisu nedovršene. Meni su knjige odlične, i lično su mi poslije klasika Gospodara Prstenova, najbolje iz žanra fantastike. Zbog toga mislim da i serija ima ogroman potencijal da bude odlična.

  • Iskramor

    21.04.2018 - 22:28

    Taman da gledam true detective kakav witcher kakva materina

    • BeLLicus

      @Iskramor, 22.04.2018 - 01:24

      Prva sezona odlična, druga sezona promašaj…

    • Sackboy

      @BeLLicus, 22.04.2018 - 02:36

      Drugu nisam ni uspio pogledati do kraja a prva mi je bila super.

    • hyperion

      @Sackboy, 22.04.2018 - 11:21

      Druga postane dobra tek nakon sredine, ali izgleda da nisi izdržao toliko dugo. 😛

    • Robotz

      @Iskramor, 22.04.2018 - 13:19

      Potpuno 2 razlicite serije da ne mogu da se razlikuju vise,ali hvala sto si sa nama podijelio potpuno nebitan podatak.
      Evo ja sada idem u WC poslije toga cu da gledam Simpsone kakav Witcher kakve materine vidis sad kako glupavo to izgleda kad pricas o necemu potpuno nevezano za ovu temu ?

      PS:Sezona 2 True dedectiva je takav proljev da ti je komentar jos smijesniji i nebitniji.

    • Iskramor

      @Robotz, 22.04.2018 - 20:49

      Jeste offtopic komentra i skroz je bespotreban upravu si. Samo ne kontam kakve veze tvoje misljenje o kvalitetu 2 sezone ima sa tim da moj komentar magicno postaje zbog toga smjesniji i nebitniji? Pa kad je toliko nebitan i smjesan sto odgovaras na njega?

  • theth1ef

    21.04.2018 - 23:05

    Neka Mads Mikkelsen bude Geralt i sve 5.

    • snooker

      @theth1ef, 22.04.2018 - 21:56

      Ne…

  • Hellblazer

    21.04.2018 - 23:53

    Pitam se, da li je ova serija stvarno potrebna

    • Sackboy

      @Hellblazer, 22.04.2018 - 02:37

      Ako bude dobra onda je ako ne bude onda nije 😀

    • Hellblazer

      @Sackboy, 22.04.2018 - 09:26

      Nekako mi se čini da na ovaj način Sapkowski pokušava uzeti nešto love na Witcher-u, jer je jadan, “prevaren” od strane CD PROJEKT-a za šta si je sam kriv jer je mislio da su video igre sranje i da neće biti od toga zarade. U stvari, može se udarati nogom u guzicu od sreće, jer su njegove knjige, koje su btw osrednje (znam jer sam ih pročitao) upravo zahvaljujući ekipi iz CD PROJEKT-a postale poznate i van Poljske. Isto tako, smatram da je ovo način da se izmuze nešto love od fanova koji žele još Witcher sadržaja. Razlog zbog kojeg me zabrinjava uspjeh serije je taj što će sigurno biti upoređivana sa igrama, a osim toga, vjerovatno će dobar dio publike očekivati da bude novi Game of Thrones, što Witcher, budimo realni, nije. Osim toga, poznavajući priču iz knjiga, čini mi se da je 8 epizoda za prvu sezonu malo, osim ako neće ići u smjeru nečega kao što su Contracts u igri, tako da u svakoj epizodi bude jedno čudovište. Jednostavno, mislim da nije potrebno sve ekranizirati. Sjetimo se nedavnog primjera Tomb Raider ekranizacije. Imamo super igru koja pruža odlično iskustvo. Zar to nije dovoljno?

    • Iskramor

      @Hellblazer, 22.04.2018 - 10:23

      Plus sto je “pozajmio” glavnog like od moorcocka a onda se pravi budala da nikad nioje citao elrica od melnibonea.

    • funky0308

      @Hellblazer, 22.04.2018 - 11:40

      Nadam se da neces biti u pravu. Sve sto si rekao stoji ali ja se ipak nadam da ce Netflix znati odraditi dobar posao. Sam pisac je rekao da nema nista od igre, djelovao je poprilicno ljubomorno, sto i nije za cuditi se, na njegovoj ideji drugi su digli milione i lansirali svoje ime u nebesa, a za Sapkowskog (ili kako se vec zove) manje- vise ljudi koji igraju Witchera ni ne znaju. Ti si prava osoba za odgovor na pitanje – koliko se knjiga(e) razlikuju od igre (igara)? Tnx 😉

    • Hellblazer

      @funky0308, 22.04.2018 - 13:19

      Volio bih da ne budem u pravu 🙂 Sad vidim da je kolega mvila gore napisao odnos knjiga i igara, tako da ne ponavljam sad. Jedino, eto, da ti kažem da se radi o serijalu od ukupno 8 knjiga od kojih su prve dvije u stvari knjige kratkih priča, a ostale predstavljaju sagu o Geraltu i Ciri. Posljednja knjiga koja je izašla (u prevodu koji imam se zove Sezona oluja) predstavlja svojevrsni prequal cijelom serijalu). U svakom slučaju, ako si fan Witcher serijala, preporučujem ti da ih pročitaš, a osim toga i reference na određene događaje i likove će ti biti jasnije.

    • mvila

      @funky0308, 22.04.2018 - 13:43

      Prva i najveća razlika je sama radnja. Igre nastavljaju radnju tamo gdje knjige stanu. Možeš igre posmatrati kao neki sequel za knjige, iako knjige imaju svoj kraj veoma smislen i nisu nedovršene. Onda Geralt je mislim malo emotivniji u knjigama, više se ističe njegov sukob sa emocijama nego u igri. Više filozofira, mrzi biti witcher, a posao i nije tako dobar jer ima puno manje čudovišta, a samim time i on ima i dosta manje novca. Znakovi (Signs) su puno slabiji u knjigama, a i manji akcenat je na alhemiji. Sve ove razlike su i logične, u igrama je akcenat na igranju, a u knjigama na pričanju priče. Mora biti puno čudovišta da ne bi bilo dosadno, moraju znakovi i alhemija biti bitniji da bi borba (kao i čitav gameplay) bila zanimljivija, itd. Dalje, u knjigama The White Frost i nije toliko bitna stvar kao u igrama, to je više prirodna klimatska promjena, a ne nešto što Ciri treba da zaustavi. Generalno tematika sudbine igra puno veću ulogu u knjigama. Veza između Ciri i Yennefer je mnogo jača u knjigama, a i naziva je majkom. Mislim da su tu malo pogriješili, da su trebali i u igri prikazati malo bliži odnos njih dvije. Triss nije toliko važnja u knjigama, nego je više sporedan lik, dok je Dandelion puno bitniji u knjigama nego u igrama. To su neke stvari, a dalo bi se i dalje analizirati… Ima još nekih što su mi sad pale na pamet, ali spadaju u domen spoilera.

    • funky0308

      @mvila, 22.04.2018 - 13:55

      E bas ti hvala…bas me iznenadilo ovo za Ciri i Yennefer, nisam dobii takav dojam u igri. Moram priznati i da W3 jos uvijek nisam dovrsio ali igram ga poprilicno dugo i upoznat sam manje-vise sa svim likovima i njihovim odnosima. Jos jednom tnx na odlicnom odgovoru. Sad mi se i knjihe citaju 🙂

    • mvila

      @Hellblazer, 22.04.2018 - 12:56

      Meni su Witcher knjige mnogo bolje bile od Game of Thrones (tj. A Song of Ice and Fire). Mislim da su knjige poprilično pogodne za ekranizaciju, i da se može napraviti odlična serija. A knjige su bile poznate van Poljske i prije CD PROJEKT-a, istina uglavnom po istočnoj Evropi, ali postojali su prijevodi i na francuski, španski, njemački… puno, puno prije CD PROJEKT-a. Istina je da je CD PROJEKT baš pomogao pri globalnoj popularizaciji Witcher-a, ali ne treba sada umanjivati ni ono sve prije njih. I CD PROJEKT se mora zahvaliti Sapkowskom (kao i on njima), jer im je upravo on postavio odličan temelj za njihov uspjeh.

      Ja se nadam da ovo nije način da se izmuze nešto love od fanova, nadam se da će ozbiljno pristupiti ekranizaciji, jer opet ponavljam, mislim da knjiga ima potencijala za odličnu ekranizaciju. Osam epizoda je i meni zvučalo malo za prvu epizodu, ali kada sam bolje razmislio, mislim da se mogu prve dvije knjige (dvije kolekcije od po 6 kratkih priča u jednoj knjizi) lijepo smjestiti u tih 8 epizoda. Neke će priče vjerovatno morati biti izostavljene, ali i to je ok, da su htjeli baš sve ubaciti onda bismo Ciri vjerovatno tek upoznavali u drugoj sezoni, što bi mislim bio promašaj.

      Tomb Raider ekranizacija se ne može baš porediti jer je to ekranizacija igre (a ekranizacije igre znamo kako završe nažalost), dok je ovo ekranizacija knjige. Imaš hrpu primjera gdje su ekranizacije knjige odlično napravljene, i nadam se da će ovo biti još jedan takav.

    • Hellblazer

      @mvila, 22.04.2018 - 13:36

      To sam i mislio, da će u tih osam epizoda predstaviti kratke priče, a za ostatak ćemo vidjeti. Da ne pomisliš slučajno da hejtam ideju, nije tako, nego me ovo podsjeća na ono, znaš, nešto je super popularno, pa hajde da sad to guramo u sve medije. Ne mislim ni da je ekranizacija knjiga loša, kao što i sam kažeš, ima puno dobrih ekranizacija knjiga, samo se bojim, kao što sam i prije naveo, da bi mnogi od ovoga mogli očekivati ono što su dobili u igrama i onda praviti poređenja.

    • mvila

      @Hellblazer, 22.04.2018 - 13:51

      Razumijem, i mene je strah da može ispasti loše. Mislim bilo bi mi žao da bude loše. Vjerovatno i jeste ideja krenula tako, super je popularno hajde da guramo sad i seriju. Ali opet ne mora da znači da će to biti razlog da serija bude loša, ok potaknuti su idejom “hajmo zaradit para dok je ovo mega popularno”, ali to ne mora značiti da neće napraviti kvalitetnu seriju. Samim time što je autor uključen kao savjetnik, te što je uključena ekipa iz Poljske (sa čovjekom koji je pravio cinematic trailere za igre i koji je veliki fan serijala) mislim da ima potencijala da krene u dobrom pravcu. Naravno da se svi nadamo da hoće. Živi bili pa vidjeli.

    • Hellblazer

      @mvila, 22.04.2018 - 14:00

      Ne, ne, ne mislim da serija ne može biti uspješna, nema razloga da ne uspije, ako se tome posvete i budu ozbiljni u tome, jer imaju dosta izvornog materijala. Strah me baš zbog ovoga što funky0308 piše, da većina fanova vjerovatno dolazi iz gaminga i možda ni ne poznaju knjige, kao recimo nas dvojica, pa bi zbog toga mogli imati nerealna očekivanja. Ali, kao što kažeš, živi bili, pa vidjeli 🙂

    • mvila

      @Hellblazer, 22.04.2018 - 14:06

      To je tačno, vidim po forumima ljudi diskutuju ko će glumiti Bloody Barona. 😀 I slično tome. Ali dobro, i pored nerealnih očekivanja, ako serija bude zaista kvalitetna, ljudi će preći preko svih razlika lagano.

    • Hellblazer

      @mvila, 22.04.2018 - 14:20

      Bilo bi mi drago da budeš u pravu i da sve dobro prođe i da se 2020. ponovo nađemo ovdje i “popijemo po jednu” za uspjeh serije 😉

    • funky0308

      @Hellblazer, 22.04.2018 - 13:53

      Mozda samo da gledaju da su likovi, njihov izgled i glas blizi igrama jer ce sigurno najveci fanovi i doci iz gejminga, a vec imaju neke predodzbe likova i opcenito vizualnig stila. Da nam ne daju Geralda koji je potpuna suprotnost liku iz igre. Ne znam kakav je u knjigama pa govorim na pamet ali ako postoje velike razlike, mislim da ne bi bilo lose da se neke stvarno stave u sredinu, izmedju knjige i igre.

    • mvila

      @funky0308, 22.04.2018 - 14:02

      Mislim da je suština izgleda, karakterizacije likova i njihovih odnosa iz knjiga manje-više pogođena i u igrama. Postoje neke razlike/promašaji kao što sam gore naveo za Yen i Ciri, ali mislim da nije ništa toliko drastično, te da bi sve trebalo biti ok i za ljude koji dolaze samo iz gejminga.

    • Robotz

      @Hellblazer, 22.04.2018 - 13:19

      Ako ti je to dovoljno onda ne gledas seriju ?

    • Hellblazer

      @Robotz, 22.04.2018 - 15:17

      Pružiću šansu seriji, jer me interesuje kako će to izvesti. Kako sam zavidnu količinu vremena posvetio igrama i knjigama koje su me uspjele zabaviti, ne bih bio nezadovoljan da serija nije ni najavljena, jer mi je to bilo dovoljno.

  • Fr3dY

    22.04.2018 - 08:58

    Taman cu tad imat 17 hahah

  • Kegdon

    22.04.2018 - 11:27

    Tko zna, možda ovo bude i uspjeh, mada je CD Projekt Red poprilično usavršio ovu priču, bolje njih pitati za savjete tokom snimanja nego Sapkowskog

  • Black op

    22.04.2018 - 15:05

    Mogli su reći prije 5 godina, čemu najavljivanje nečega što je tako daleko.Čak će i hajp umrijeti do tada.

  • YeYa

    22.04.2018 - 16:17

    Valjda će barem malo valjati…

    • mvila

      @YeYa, 22.04.2018 - 17:55

      Hajmo imati barem malo optimizma… 🙂

    • YeYa

      @mvila, 22.04.2018 - 21:03

      Jedina nada mi je to da se temelji na knjizi, a ne na igrama. 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?