HCL.HR

Pretplata na Trackmaniju nije pretplata, tvrdi Ubisoft

Lovro Maroševac 02.06.2020.   •   22 komentara


Mnogi obožavatelji Trackamanije ostali su razočarani Ubisoftovom odlukom i radije bi željeli platiti cijenu za punu igru, a ne plaćati određenu količinu novca na godišnjoj bazi.

Prije nekoliko mjeseci najavljena je Trackmania Nations Remake, za koju se kasnije saznalo da će sadržavati određenu vrstu pretplate. Ta pretplata bazira se na godišnjoj bazi, a ovisno koju odaberete – imat će više ili manje mogućnosti unutar igre.

Igra će biti besplatna, ali pun pristup editoru imat će oni koji plate 10 dolara, dok ćete za 30 imati opciju utrkivanja u posebnim ligama, ekskluzivnu kozmetiku i slično. Naravno, tako nešto nije se svidjelo obožavateljima Trackmanije. Oni smatraju kako pretplata nije u redu i, ako već moraju plaćati, radije bi platili punu cijenu igre. Ubisoft je odmah odgovorio na kritike i u pomalo bizarnom priopćenju dao objašnjenje zašto ovaj način plaćanja nije preplatnički.

“Zapravo, to nije pretplatnički model, već pristup igri na limitirano vrijeme. Plaćate za igru koju ćete igrati u određenom periodu i to je to. Kada vam istekne, morat ćete ponovo kupiti igru za neko novo vremensko razdoblje u kojem budete igrali”, rekli su iz francuske kompanije.

Trackmania Nations Remake stiže na PC platformu 1. 7. ove godine i bit će ekskluzivna na Epic Games Storeu i Uplayu. Nije poznato hoće li pretplata sadržavati i ograničeni pristup serverima ili će sve biti isto. Ipak, za puni doživljaj ovog sjajnog serijala morat ćemo izdvojiti određenu sumu novca.

Označeno sa: , ,

Komentari (22)

  • cmicko22

    02.06.2020 - 11:57

    Ja vas ne pljačkam gospodine samo vam privremeni vremenski period uzimam vaša financijska sredstva.

    • Arthur

      @cmicko22, 02.06.2020 - 14:02

      Nije pretplata nego kupiš igru na određeno vremensko razdoblje, i kada istekne opet kupuješ igru na vremensko razdoblje.
      Ovi su jači od mene kada bih odgovarao pred ploču u osnovnoj i kada ne znam nešto krenem izmišljati svoje. Samo ja popijem keca, a ovi rade u milijunskoj kompaniji i dobivaju masne pare za istu stvar. Što reći😂😂😂😂.

  • GTA222

    02.06.2020 - 12:02

    Ovi su shvatili igra kao usluga malo pre doslovno.

  • tryon

    02.06.2020 - 12:02

    od svih objašnjenja koje su mogli dat…

    • Arthur

      @tryon, 02.06.2020 - 14:03

      A čuješ, dali su definiciju za pretplatu😂😂😂.

  • marko1106

    02.06.2020 - 12:12

    Pa covjece ja tako plaćam Internet na određeno vremensko razdoblje. I dok ga platim imam a kad ne platim nemam. A cijelo vrijeme sam mislio da placam pretplatu.

    • Arthur

      @marko1106, 02.06.2020 - 13:59

      Mislim to je jednom rječju pretplata. Tako ps+ je isto pretplata. Uzmeš je na određenu i uzeo si pretplatu. Kad istekne vremensko razdoblje uzmi novu. Tako je i za internet, televiziju, netflix… Mogu oni to nazvati kako hoće ali na kraju se to svede na isto.

    • PppPP

      @marko1106, 03.06.2020 - 15:27

      ne, ne, krivo si shvatio. ti platiš internet za jedno vremensko razdoblje u kojem ga koristiš i to je to. kad ti istekne, morat ćeš ponovo platiti internet za neko novo razdoblje u kojem ga koristiš.

  • ck7

    02.06.2020 - 13:05

    Ovi gori od prvog Destinyja..ovo je igra..ovo je season pass..prvi..evo drugi..evo cijelo izdanje..al evo još malo..e da..ako nemaš sve ne možeš igrat ni ostalo..it’s locked..pay up bi**hes! Igra kao usluga je drek, nek naplaćuju onda samo kozmetiku, a ne…ma šta ja uopće trošim živce.. ko da ću ovo ikad zaigrati 🤨

  • Arthur

    02.06.2020 - 13:56

    To je ono kad pokušavaš biti maher komunikacijskih vještina pa ideš testirati svoju teoriju da vidiš je li narod toliko glup da povjeruje ovome. Mislim nemam ništa protiv igre ni ove njihove politike, ali ako već plaćaš igru ili nešto na vremenskoj bazi nazovi je pretplatom (godišnjoj, mjesečnoj, dnevnom nije me briga). Ali ne možeš reći da ovo nije pretplata nego to nazoveš definicijom toga istoga. Kada si proizvođač nečega bila to igra, film, knjiga, hrana ili bilo što drugo, treba biti svjestan da ta osoba radi za potrošače i da nije njih, u ovome slučaju igrača ubisoft bi bio nitko i ništa. I ako nastave s ovim glupostima i ostalim stvarima za koje su lijeni napraviti cijela firma zaslužuje propast ili da netko drugi preuzme kompaniju tko neće izmjenjivati ime očitoga i da to odmah nije to jer su oni tako rekli. Nisu meni njihove igre mrske, naprotiv drage su mi, ali ovakve stvari me ljute jer je ubisoft najdraza kompanija i trackmania najdraži naslov i na kraju ovo bude hvala fanovima koji ovo čekaju s nestrpljenjem. To je stvar koja mi smeta, njihov bezobrazni odnos prema fanovima po pitanju ovoga, nezavršenih igara, svakr godine za svaki naslov iste sporedne misije i na sličan naslov glavne misije.
    Naravno ima onih koji se neće slagati sa mnom i smatraju ubisoft najboljim. I neka, svatko treba imati svoj stav, tako i ja za ovo mislim da od ubisofta nije nimalo u redu da ovo radi.

  • Dajsikeks

    02.06.2020 - 15:03

    Prvo kad sam čuo za ovo odmah sam pomislio na The Culling

    • Arthur

      @Dajsikeks, 02.06.2020 - 18:24

      I ja također. Mislim da nismo jedini😂😂.

  • trulex

    02.06.2020 - 15:31

    a ja poletio i prednaručio free na epicu, heheahaha

  • Arthur

    02.06.2020 - 18:07

    To je živa istina. Komunikacijske vještine imaju ogromnu moć ako si vješt i brz s njima. U ovom slučaju su preoblikovali pojam pretplate s definicijom pretplate i ljudi će pušiti ovo. A što je tek sa stvarima koje se događaju u svijetu. Možeš nekoga navesti da kupi bilo što ili pak povjeruje u nešto. Nisu oni u ubisoftu i drugim kompanijama ludi. Ovo se primjenjuje gotovo svugdje. Od samoga početka razgovora s roditeljima, škola, faks, posao i tako u nedogled.

  • almoustevil665

    02.06.2020 - 18:38

    Ovoga se ni politačari iz ex-yu zemalja nebi postideli

    • Arthur

      @almoustevil665, 02.06.2020 - 18:54

      Jači od electronic artsa. Kažu likovi da loot boxovi nisu gambling (kockanje) nego suprise mechanics (mehanike iznenađenja) što je na kraju ista stvar, samo su nazivom ublažili značenje toga jer bi igra u suprotnome bila +18 jer sadržava kockanje, a ne +3 kao što je. A da su nazvali kockanje bila bi druga priča. U nas to ne predstavlja nikakav problem, ali u drugim zemljama npr. Njemačkoj trebaš imati toliko godina koliko piše na igri da bi je mogao kupiti. Tako mi je rekla rodica da nije mogla uzeti gta v kada je izašao pa su poslali oca. I oni su tim preoblikovanjem značenja nečega zaobišli zakon da im se igra postavi na +18 kao što bi trebala biti.

  • DjokaBA

    02.06.2020 - 19:54

    Nije govno, no se pas posr’o.

  • Petar Marjolovic

    02.06.2020 - 22:39

    Hahahahaha jesu ovi napušeni?

    • Arthur

      @Petar Marjolovic, 03.06.2020 - 15:41

      Oni su nešto jače uzeli😂😂😂

  • PppPP

    03.06.2020 - 15:24

    nije govno nego se pas posra hahahahaha kraljevi

  • PppPP

    03.06.2020 - 15:40

    btw malo ste to krivo ipak prenijeli. to nije bio baš odgovor iz francuske kompanije.. “It was not advertise : it was an answer were by someone of the studio to another player question in the 14th page of forum on a given minute of the day. Welcome to the internet.” malo sjeban engleski al da se razumjet da to nije bilo nikakvo službeno objašnjenje iz studija. pročitajte TwitLonger koji je retweetala trackmania na tweeteru. malo čudno jest, al obzirom da se radi o godišnjoj pretplati, ne vidim baš potrebu za pobunom

  • Klaudio89

    03.06.2020 - 15:47

    to je nešto slično kao što je bilo i u rFactoriju,kupiš ju prvi puta besplatno,igraš ju nekoliko sati,minuta koliko već,i čim ti istekne,drugi puta ju za pravo kupiš,tako i ovdje

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?