HCL.HR

Predsjednik tvrtke koja drži GTA i Red Dead serijale ne vjeruje u budućnost s pretplatama na gaming

Zoran Žalac 09.07.2018.   •   8 komentara   •   Zanimljivosti


Iako je nekoliko velikih igrača u industriji videoigara već krenulo u “netflixizaciju” gaminga, vlasnici Rockstara skeptični su oko pretplata u svijetu igara.

Najčešće predviđanje za budućnost gaminga ovih dana veže se uz dvije stvari – streamanje igara sa servera, te kupovanje pretplate umjesto samih igara. Microsoft i Electronic Arts već su krenuli s takvim uslugama, no ne dijele svi u industriji njihov optimizam.

Naime, u nedavnom intervjuu za MCVUK, predsjednik izdavačke kuće Take-Two, Strauss Zelnick, izjavio je da ne vidi kako bi pretplatnički model mogao koristiti samim igračima, odnosno kupcima usluge.

“Pretplatnički model poslovanja morao bi u prvom redu odražavati potrebu i interese kupca. Morali bismo vjerovati da korisnici žele mnogo videoigara svakog mjeseca, a model po kojemu bi iste bile distribuirane trenutno ne odgovara korisnicima. Nisam siguran da igrači žele igrati mnoštvo igara svakog mjeseca. Mislim da se većina igrača orijentira na manji broj vrijednih igara.” – izjavio je Zelnick.

Ipak, vlasnik GTA i Red Dead serijala svjestan je da odluka nije samo na njemu. Kako kaže, vrijeme će pokazati kome će koji model odgovarati.

“Ne bih odbacio pretplatnički model jer je nama cilj biti tamo gdje su kupci. Ako kupci budu odlučili da im pretplatnički model ima najviše smisla, sve dok smo propisno nagrađeni za ono što naši tvorci rade, sudjelovali bismo u tome.” – zaključio je Zelnick.

Vrijedi napomenuti da je izdavačka kuća Take-Two već podržala Microsoftovu pretplatničku uslugu Game Pass, ali selektivno, odnosno s probranom ponudom igara, i to onih starijih. Novi naslovi ipak su skroz drugačija priča.

Označeno sa: ,

Komentari (8)

  • funky0308

    09.07.2018 - 16:34

    I treba biti ovako, ne bi bilo dobro da njih deset radi, svatko za svoje igre (ili za igre koje izdaje) trazi 10-15$/€ mjesecno. Tesko bi bas placao 150€ mjesecno da imam pristup 10 000 igara. Niti mi treba toliko igara niti planiram toliko placati. Placati cu jednu-dvije max usluge, a velike igre ili igre koje zelim u svojoj kolekciji kupim i OK. Ja nemam nista protiv da nisu svi za istu ideju, tako i treba biti.

  • Dragan[MKD]

    09.07.2018 - 17:44

    Zapravo Take2 Interactive imaju posta dobrih igara kojih mogu ponuditi u ponudi, nisu na nivo EA i MS ali su sasvim OK, GTA, RDR, LA Noire, NBA 2K, ranije su imali i MLB, nz sta se desilo s tom fransizom, Civ 6, WWE, XCOM, BioShock, Borderlands itd.

  • trulex

    09.07.2018 - 18:08

    Ma ja ba, princip pretplate je za kompanije koje izbacuju poluproizvode koji se slabo prodaju i onda daj kako god može da unovči.

  • SonOfZeus

    09.07.2018 - 18:43

    Ocito se covjek slaze s mojim misljenjem, nisu ni oni ludi. ?

  • marko1106

    09.07.2018 - 21:47

    pa mislim da nije loša ideja ali što ne bi stavili na izbor….ostave ovakak system koji je danas da mozes kupiti igru za stalno, a ako je nekome bolja pretplata neka placa pretplatu…zasto ugasiti jedan sistem radi drugog kad oba mogu funkcionirati skupa…a cak mislim da bi im to bilo i financijski puno isplativije

  • chupacabra1

    09.07.2018 - 23:14

    Džaba sve to kad je novac tamo di je masa, a masa će kao i uvijek progutati ono što im se servira da bi donijelo veću zaradu. I ode nam onda i Rockstar jer nisu ni oni ludi.

  • TheGreatIdiot

    10.07.2018 - 11:12

    To je budućnost, slagali se mi ili ne. Milom ili silom na to će se ići. Kladim se u to.

  • Czar

    10.07.2018 - 11:34

    Ja bi to napravio kao Amazon s Kindle Unlimited gdje za mjesečnu pretplatu možeš dobit ogroman broj knjiga za čitanje ali koje ne ostaju u trajnom vlasništvu a čitaš koliko ti se hoće(osim knjiga svjetskih faca tipa King, Paterson, Clancy, Cornwell Itd. koje po defaultu treba kupit jer nisu u ovom programu-čitaj:ne treba im).
    Naravno sve te knjige se mogu i kupiti zasebno tko ne želi plaćati pretplatu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?