HCL.HR

Procurili su detalji o novoj konzoli Shield TV iz Nvidije

Zoran Žalac 25.10.2019.   •   7 komentara   •   Tehnologija


Tvrtka Nvidia navodno će idućeg ponedjeljka predstaviti novi model svoje Shield konzole, no specifikacije za istu već su procurile na internet.

Ranije ove godine pojavile su se informacije da tvrtka Nvidia planira lansirati novi model svoje Shield konzole. Izgledno je da novi model stiže do kraja godine, a službeno predstavljanje očekuje se 28. 10., odnosno idućeg ponedjeljka. Međutim, nekim čudom novi je Shield već krenuo u prodaju u trgovačkom lancu Best Buy, vjerojatno zabunom.

Korisnik Reddita pod nadimkom Bubba_Nosferatu podijelio je tako prve specifikacije nove konzole zvane Shield TV Pro koja se prodaje za 200 američkih dolara. Temelj novog modela je, očekivano, nova iteracija Tegra X1 procesora zvana Tegra X1+.

Konzola i dalje koristi 3 GB radne memorije i 16 GB prostora za pohranu podataka, ali s podrškom za Bluetooth verzije 5.0. Izgledom je sama konzola identična modelu iz 2017., ali je zato novi daljinski upravljač na kojemu se sada nalazi više tipki, uključujući i veliku tipku za pokretanje Netflixa. U paketu sa Shield TV-om ne dolazi kontroler.

To se odnosi samo na Pro model, ali čini se da to neće biti jedini proizvod iz Nvidije. Standardni Shield TV je valjkastog oblika i znatno manjih dimenzija, a košta 150 američkih dolara.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • Wolfman

    25.10.2019 - 17:05

    To je Mariko čip koji je i u novoj reviziji Switcha kao i u Liteu.

  • Sackboy

    25.10.2019 - 20:16

    Baš me interesira šta će taj novi shield ponuditi. Imam shield već jedno 4 godine i koristim ga kao kodi player i nema formata koji to čudo nije pročitalo bez problema i ne štucne niti jednom čak ni na filmovima od 50+ GB. Sony TV kupljen prošle godine je osjetno sporiji od shielda. Baš me intersira šta će moći novi shield da stari ne može?

    • funky0308

      @Sackboy, 26.10.2019 - 19:31

      SonyTVi su za mene jedno veliko razocaranje. Nekada je Sony TV bio zvijer i onda su poceli fantazirati. Radi sve savrseno i onda odjednom pocne cudno raditi, uspori se, izgubi sliku kratko i slicno. Imam dva kom kod kuce i bas sam razocaran. Neka sam bas volio Sony, imao sam sve sto sam si mogao priustiti njihovo od mobitela do TVa ali nekako su svakim danom sve losiji i u mobitelima i u TVima. Nadam se da ce se to uskoro promjeniti. Specifikacije odlicne ali nesto ipak ne stima…da li se radi o lose prilagodjenom Androidu ili necemu trecemu ne znam ali nije bas super

    • sgtbare

      @funky0308, 27.10.2019 - 19:10

      razlog tome je sto koriste androidov os…

  • Dragan[MKD]

    25.10.2019 - 21:58

    Cijena je previsoka, 200$ bez kontorler, pa za tih para imas ponekad i PS4 na popustu.

  • Dick Johnson

    25.10.2019 - 22:35

    Kaj se uopće vrti na tome? Koje igre?

  • Mor'T'Unic

    26.10.2019 - 11:46

    Imam Shield iz 2017. godine i kao sto kaže @Sackboy, nema video formata kojeg ne može očitati (4K UHD, HDR, 3D itd), naravno, preko Kodi-a. A svi vlasnici Shielda dobivaju mogućnost korištenja GeForce Now. 20-tak igara su besplatne, dok ostale igre morate imati u vlasništvu. Naime, velik broj igara koje imate u library-ju na Steamu (mogu i drugi store), streamate putem Shielda. Na taj način sam igrao Injustice 2, Crash Bandicoot itd. Nadalje, mnogo Android igara ima koje podržavaju controller od Shielda pa i njih možete igrati, a postoje i igre namjenski portane samo za Shield (Doom 3, Half Life 2 i sl.). A treća, ne manje bitna opcija, ako imate PC ili laptop s Nvidia grafom, igre možete streamati na Shield, bitno je da ste na istoj mreži. Uglavnom, uređaj vrijedi svake kune.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?