HCL.HR

Prodana najveća kolekcija videoigara na svijetu

nebel 18.06.2014.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Najveća osobna kolekcija videoigara na planeti prodana je online aukcijom za vrtoglav iznos od preko 4,1 milijun kuna.

Sjećate se Michaela Thomassona? Kao što smo pisali krajem prošle godine, on je s 11 tisuća naslova za razne platforme vlasnik službeno najveće osobne kolekcije videoigara na planeti. Bivši vlasnik, to jest.

Thomasson je prije dva tjedna stavio cijelu kolekciju na prodaju putem aukcije na GameGavelu zbog obiteljskih obveza, da bi na kraju dobio ponudu od 750,250 američkih dolara, odnosno preko 4,1 milijun kuna. S tom količinom novca danas možete kupiti nešto više od 12 tisuća modernih videoigara po punoj cijeni, a Thomassonova kolekcija broji 11 tisuća starih igara. U čemu je kvaka?

U tome što su neke od igara u kolekciji iznimno rijetke te se inače prodaju za vrtoglave iznose, a Thomasson se ponosi i time što u svojoj kolekciji ima sve igre ikad izašle za nekoliko različitih konzola. Osim toga, više od 2600 igara u kolekciji još uvijek ima na sebi originalne plastične omote, a posebno se cijeni i što je preko 8300 igara sačuvano u vlastitoj kutiji zajedno s originalnim priručnikom.

Tako enormnu količinu videoigara 31-godišnji Thomasson skupio je kroz karijeru voditelja i vlasnika nekoliko trgovina s videoigrama te vodeći jednu online trgovinu, a kaže da planira ponovno izgraditi svoju kolekciju nešto kasnije. Dio bivše mu kolekcije možete pogledati kroz ovu galeriju slika.

Komentari (3)

  • Virty

    18.06.2014 - 18:01

    Impresivno, nema sta! 🙂

  • deadlyassassin123

    18.06.2014 - 19:07

    a ja mislio da je prodo za 12$ u gamestopu

  • Cro007

    18.06.2014 - 20:50

    Da je siromah nebi to skupio.. I ja bi takve roditelje imao… možda ipak i ne

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?