HCL.HR

Prodani su milijuni Steam Deckova, snažniji Steam Deck 2 slijedi tek za 2-3 godine

Zoran Žalac 10.11.2023.   •   8 komentara   •   Tehnologija


Iz Valvea su poručili kako su prodali više milijuna primjeraka Steam Decka te će sigurno proizvesti i Steam Deck 2… nekad za dvije ili tri godine.

Jučer su iz Valvea predstavili Steam Deck OLED, nadograđeni i osvježeni model svog ručnog gaming PC-ja. Nije to nasljednik dosadašnjeg Steam Decka nego njegova poboljšana verzija. Iako će uređaj imati kvalitetniji ekran, izdržljiviju bateriju i niz drugih unapređenja u odnosu na dosadašnji LCD model, snagom će Steam Deck OLED biti podjednak kao i originalni model, a same dimenzije uređaja bit će gotovo pa identične.

Iz Valvea su izjavili kako im je implementacija OLED ekrana u Steam Deck oduvijek bila želja, ali da su to tek sada u mogućnosti realizirati jer je zaživjela proizvodnja OLED panela u dimenzijama i s karakteristikama potrebnim za Steam Deck. Dakako, želja im je jednog dana proizvesti i hardverski snažniji uređaj, ali kažu da stvari nisu tako jednostavne kako se nekome mogu činiti.

“Očito je da bi smo htjeli još više snage u istom rangu potrošnje, ali tehnologija za to još ne postoji.” – izjavio je inženjer hardvera u Valveu, Yazan Aldehayyat.

Iako na tržištu već sada postoje čipovi koji su snažniji od rješenja koje koristi Steam Deck, u Valveu ne trče brže-bolje ubaciti hardver koji će bateriju uređaja isprazniti za pola sata. Kako se ovdje radi o kategoriji prijenosnih uređaja, čeka se hardver koji će imati značajan napredak u omjeru snage i energetske učinkovitosti.

Jedno je ipak sigurno – Steam Deack 2 će jednoga dana doći, a u Valveu predviđaju da je taj dan udaljen još barem 2-3 godine. Ne žure se, između ostaloga, jer prodaja ide izvrsno. Ne otkrivaju konkretne brojke, ali je za The Verge potvrđeno kako su do sada prodali “više milijuna” uređaja. Takvim se brojkama još uvijek ne mogu pohvaliti Asus, AyaNeo i drugi proizvođači sličnih uređaja.

Komentari (8)

  • 312AE

    10.11.2023 - 12:24

    Yeah konačno, ode božićnica,no ako ga uspijem nabaviti. ☺️Mada zima je još duga .

  • Daky_13

    10.11.2023 - 12:34

    Ne vezano za ovaj naslov,hteo sam da pitam redakciju u vezi redosleda komentara koji se izbacuje.Zar nije logičnije da komentari koji su dati među prvima budu što niže,a oni koji su pisani kasnije da budu pri vrhu Ili to niste predvideli?

    • Stanc55

      @Daky_13, 10.11.2023 - 12:37

      Ne

    • Maki6

      @Stanc55, 10.11.2023 - 12:50

      😂😂

    • MeDoNjA

      @Daky_13, 10.11.2023 - 14:21

      Kako bi onda izgledalo za odgovori, jel bi bilo gore jer je jelte novija poruka il bi bilo dole s tim da se odgovara na vec postavljeni za tebe ‘stari’ komentar .

    • Agent-123

      @Daky_13, 10.11.2023 - 14:57

      Dobro veliš,brate.Svuđe je tako,bez na HCL.

  • Daky_13

    10.11.2023 - 15:03

    Pa ne mislio sam kao što su na društvenim mrežama noviji komentari top u među prvima,jer neko bi čitao pre nove komentare nego starije.Sto se tiče odgovora isti koncept kao i na mrežama, dakle pored mog komentara odma pored tvoj odgovor bez obzira gde god se nalazio moj komentar na vrhu ili na dnu, nebitno.Mislim sta znam ne bi bilo lose

  • Aldin219

    10.11.2023 - 17:34

    Kao prenosni kompjuter odlican i kao handheld za platformere i emulaciju. Igrati „krupne“ naslove na ovom jednostavno nije to to za mene, ali svakako je moguce.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?