HCL.HR

Project CARS vjerojatno ipak neće na Wii U

Zoran Žalac 25.05.2015.   •   0 komentara


Čini se kako su grafičke perverzije Project CARS-a ipak previše ambiciozne za Nintendovu aktualnu konzolu te je sada upitan izlazak igre na toj platformi.

Čini se kako vlasnici Wii U konzole ubuduće neće voziti ništa doli kartinga sa Super Mariom. Naime, obećani Project CARS, koji je već vani za PC, PlayStation te Xbox platforme neće kasniti na Wii U, nego se na kraju vjerojatno neće ni pojaviti na toj konzoli. Odluka nije konačna, ali stvari ne izgledaju svijetlo za fanove Nintenda.

Voditelj Slightly Mad Studiosa obznanio je kako u ovom trenutku tim ne uspijeva optimizirati igru za stabilnih 30 sličica po sekundi čak ni u 720p rezoluciji. Najviše što im je Wii U omogućio jest 23 fps-a, pa se tim dvoumi isplati li im se dalje mučiti s optimizacijom tako što bi značajno degradirali grafičku stranu igre u odnosu na ostale verzije. S druge strane, brine ih da bi Nintendo uskoro mogao izbaciti novu NX konzolu na tržište, tako da bi njihov trud rezultirao samo dodatnim troškom.

Project CARS inače je jedan od rijetkih većih multiplatformskih naslova koji je najavljen za Wii U. Nije tajna da je konzola ostala osuđena samo na ponudu igara iz Nintenda, tako da bi ovo otkazivanje dalo dodatnu potvrdu kako je sudbina konzole već zapečaćena. Prošle godine Ubisoft je zaključio svoju podršku konzoli s Watch Dogsom koji je kasnio dobrih pola godine za drugim verzijama, dok je Activision digao ruke od konzole čak i u slučaju svog Call of Duty serijala.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?