HCL.HR

Propala je battle royale igra s 400 igrača, nije bilo novca za nju

Zoran Žalac 31.07.2019.   •   12 komentara


Mavericks: Proving Grounds trebao je dostaviti battle royale s 400 igrača po meču. No, na kraju neće dostaviti niti jedan meč.

Žanr battle royale igara mnoge je već ostavio bez pileće večere, a najnovija žrtva je i možda najambicioznija igra u tom društvu. Mavericks: Proving Grounds prije dvije godine je predstavljen kao igra koja bi nazivu battle royale trebala dati pravo značenje s četiri puta većim brojem igrača po meču. Developer Automaton obećavao je mapu od 12 kvadratnih kilometara po kojoj bi trčalo 400 igrača istovremeno. Međutim, od toga u konačnici neće biti ništa.

Na službenoj stranici igre objavljeno je kako je razvoj igre stao zbog nedovoljnog budžeta potrebnog za proizvodnju. Cijela stvar je pomalo čudna jer je razvojni tim sve do nedavno izvještavao igrače o svojim planovima za Mavericks: Proving Grounds.

Otkazivanje ove igre ne daje ni lijepu sliku za engine SpatialOS na kojemu je ista bila temeljena. Naime, taj je engine specifičan po tome jer kroz podjelu servera omogućuje velike svjetove, veliki broj igrača te kompleksne funckionalnosti. Mavericks inače nije jedina igra na SpatialOS-u koja je ugašena ove godine – ranije se to dogodilo naslovu Worlds Adrift.

Komentari (12)

  • TypicalHog

    31.07.2019 - 13:59

    Ja ne mogu ništa o tome pronaći. Baš su neki dan poslali mail za closed betu. Još je nisam skinuo zato jer nisam imao vremena. Isto tako na twiteru su zadnji put objavili nešto prije 5 dana i nije bilo spomena nikakvom otkazivanju igre.
    SpatialOS je pred nekoliko mjeseci Unity zabranio za korištenje u igrama koje se baziraju na njihovom engine-u. To definitivno nije pozitivna vijest za SpatialOS, isto tako mnogi misle da je SpatialOS kriv za neuspjeh ovih igara, kad su u stvarnosti one jednostavno bile preambiciozne.

    • Noghri

      @TypicalHog, 31.07.2019 - 16:16

      Da, i ja sam dobio pozivnicu za Early Alphu 27.07, a na njihovoj stranici pise da je public beta u Studenom.

      Jeste li vi sigurni da ste za dobru igru vidjeli to 😀

    • shpeich

      @TypicalHog, 31.07.2019 - 19:01

      http://automaton.uk/ (dolje na dnu)

  • MightyAloy

    31.07.2019 - 14:03

    Nije mi drago kada bilo kakav trud developera propadne, ali negdje BR pošast mora biti zaustavljena.

    • Aldin219

      @MightyAloy, 01.08.2019 - 07:08

      Zasto je uopste BR posast? Zato jer je novi mod? Ocigledno je ultra zabavan. Prestanite biti dede i dozvolite varijaciji da postoji

    • MightyAloy

      @Aldin219, 01.08.2019 - 09:59

      Nemam ništa protiv BR, to je zabavan mod, no problem nastaje kada se pojavi trend gdje jedna pojava, u ovom slučaju BR debelo dominira nad svim ostalim. Nije problem u varijaciji, ona je dobrodošla, problem je u dominaciji. To je pogubno za gaming u cjelini. Ubija kreativnost, stvara pojavu gdje brojni developeri/izdavači žele svoj dio BR kolača najčešće kroz quick cash grab i umetanje BR moda i gdje treba i gdje ne treba, umjesto da stvaraju kvalitetne i zanimljive igre, a da ne govorim koliki postotak klinaca gaming identificira sa Fortniteom (BR-om) dok ništa van toga ništa ne šljive ni dva posto. Ti klinci će odrasti, što to dugoročno znači za gaming? Zlo od mikrotranzakcija da ne spomimjem, klince se uči da si kul ako je tatica iskeširao za Fortnite skin i ples. Jel se na tome gradi osjećaj samovrijednosti jedne mlade osobe? Činjenično pogubno za gaming i gamere u cjelini i to nema veze sa babama i dedama.

    • Aldin219

      @MightyAloy, 01.08.2019 - 12:40

      Vjerujem da ce se i to promjeniti. Sve mode dodju i odu.

    • MightyAloy

      @Aldin219, 01.08.2019 - 13:28

      Nadam se da će tako biti, no s obzirom kakve pare mlati Epic te pohlepni izdavači poput EA i Activisiona, sve sam više zabrinut za našu budućnost. ? Sve se bojim što su nam korporacije kadre nametnuti u ime profita.
      Ipak imamo Sonyja koji zdušno podržava kvalitetne single player igre koje ne sadrže mikrotranzakcije, pa Nintendo, a tu su i developeri poput CD Projekta koji se stvarno trude raditi kvalitete igre i biti fer prema nama.

  • Tomo258

    31.07.2019 - 14:34

    šteta,baš se sjećam tog trailera i najave igre i bas sam se veselil da probam

  • michaisn

    31.07.2019 - 15:58

    Zanimljivo bi bilo vidjeti MMO u ovom enginu.

  • SanKa

    31.07.2019 - 16:08

    konačno da taj cancer od trenda pokazuje znakove usporavanja.

  • Masterchief

    31.07.2019 - 16:22

    Žao mi je developera, ali šta ćeš, svi su htjeli napraviti neku novu hit BR igru, a ovim se je developerima to obilo o glavu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?