HCL.HR

Propala je još jedna pucačina u svijetu StarCrafta za koju do sada nismo ni čuli

Zoran Žalac 07.06.2019.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara


Prema izvješću portala Kotaku, Blizzard je nedavno otkazao jedan od projekata kojega javno nikada nisu otkrili. Navodno se radilo o pucačini u svijetu StarCrafta.

Čini se da StarCraft serijalu nije suđeno da dobije igru akcijskog žanra. Prije 13 godina Blizzard je otkazao nekadašnji projekt StarCraft: Ghost koji je trebao biti pucačina iz trećeg lica za konzole. Sada pak doznajemo da je prije nekoliko tjedana otkazana još jedna pucačina u svijetu StarCrafta, ona za koji nismo ni znali jer nikada nije bila službeno najavljena ni otkrivena.

Informacije prenosi portal Kotaku pozivajući se na tri anonimna izvora bliska Blizzardovom studiju. Prema njihovim navodima, projekt je nosio radni naziv Ares i na njemu je ekipa iz Blizzarda radila zadnje dvije godine. Igra je nastala kao eksperiment na engineu koji pokreće Overwatch, a trebala je biti nešto slično Battlefieldu, samo u svijetu StarCrafta.

Međutim, razvoj projekta navodno je išao jako sporo te je u konačnici odlučeno da će biti prekrižen. Nitko zbog te odluke nije otpušten već je navodno došlo do preraspodjele prioriteta pa se većina zaposlenika prebacila na razvoj Diabla 4 i Overwatcha 2, otkriva Kotaku.

Iz Blizzarda su se i službeno očitovali o ovim tvrdnjama. Dakako, nisu izričito potvrdili postojanje takvog projekta niti da su ga poslali u koš za smeće. Ipak, objasnili su da igre više ne najavljuju dok nisu potpuno sigurni da će ih lansirati. Poručili su kako u studiju stalno donose teške odluke, ali da one uvijek idu u korist igrača. Isto tako, kažu da otkazani projekti nikada zapravo nisu uzaludan posao jer eksperimentiranje na njima u konačnici daje vrijedno iskustvo i vodi prema nekim konkretnim stvarima.

Ukratko, da – otkazali su StarCraft pucačinu i možda je bolje da ju nikada nismo ni vidjeli.

Komentari (6)

  • Apocalypse4987

    07.06.2019 - 09:56

    Još otkad sam prvi put zaigra starcraft želja mi je bila vidit igru kao pucačinu ili rpg u tom svijetu. Znam da bi ovo ispalo ko neka bezumna multiplayer makljaža al isto dio mene žali šta je otkazana

  • 312AE

    07.06.2019 - 11:01

    Ko Battlefield u Starcraft svijetu zvuči super. Ghost je prije puno godina isto zvučil super, barem imamo Skin u Overwatchu. Možda dio te igre ugrade u budućem Overwatch.

  • bozo98

    07.06.2019 - 11:54

    Bilo bi super imat MMRPG kao warcraft ali sa tematikom starcrafta.

  • hyperion

    07.06.2019 - 12:21

    A bolje da nisam znao… Bilo bi još bolje da naprave neku akcijsku avanturu iz trećeg lica u starcraft svijetu, ono što je ghost trebao bit.

  • HyPo

    07.06.2019 - 13:14

    Pucačina u Starcraft univerzumu če biti za jedno 100 godina ,osim ako blizzard ne promjeni mišljenje 🙂

    • Mah

      @HyPo, 07.06.2019 - 14:42

      Prije će biti da će blizzard propasti nego se to dogodi

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?